Şimdi Ara

Çamaşır Makinesi SAMSUNG-BOSCH-LG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çeyizlik çamaşır makinesi için haftalardır piyasa araştırması yapmaktayım. Kafamda iki markaya kadar indirgedim ancak dün gittiğim bir mağazadaki müşteri temsilcisinin de yardımları ile LG 'yi düşünmeye başladım.

Aklımdaki Markalar; SAMSUNG

Tasarımları güzel, kaliteli olduğuna inanıyorum, ithal ürünler ( bildiğim kadarıyla) , air wash özelliği var ve programları kullanışlı geldi. Özellikle air wash teknolojili ürünlerini gördüğümden beri hayalimdeki makine.
    - Dezavantajı: 10-15 yıldır kullanıyorum diyebilecek bir kullanıcı kitlesi yok henüz.

BOSCH
    Tasarım itibari ile normal bir makine ( aslında tasarım da işlev itibari ile çok önemli değil) Tek tercih sebebim dayanıklı olduğuna ve uzun ömürlü bir kullanımı olduğunu düşünmem.

LG
    Tasarımları ve kazan yapısı (bombeli), direct drive motor teknolojisinin olması güzel. 7kg lık bir makinede 3kg çamaşır yıkamak istediğinizde 3kglık su ve elektrik tasarrufu yaptığını söylediler.
    - Dezavantajı: 10-15 yıldır kullanıyorum diyebilecek bir kullanıcı kitlesi yok henüz.

Uzun ömürlü kullanım ve dayanıklılığını göz önünde bulundurarak tavsiye edeceğiniz marka ve model varsa ve paylaşırsanız çok memnun olurum. Şimdiden hepinize çok teşekkürler…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bursa_ -- 1 Haziran 2010; 9:44:02 >

• bosch-siemens S serisi :
    alman malı olması, fonksiyonelliği, sağlamlığı ve sessiz motoru ile sizin için iyi bir tercih olur. ben siemens WM12S762TR modelini aldım ve geçen hafta kurdurdum, çok memnunum.yıkama esnasında kazan içinde düşen çamaşırların çıkardığı ses haricinde hiçbir şey duymuyorsunuz. kesinlikle tavsiye ederim..
  • Çok teşekkür ederim, Siemens i hiç incelemedim ona da bir bakayım.

Bir de

Bosch ==> WAE244S1TR http://www.bosch-home.com/tr/WAE244S1TR.html ya da WAE24463TR http://www.boschpark.com/bosch/wae24463tr-7kg-1200-devir-camasir-makinesi-p-107.html?osCsid=f06d1d793e9d391cfbe9eaf8c8eb49a6 İKİSİ DE 7 KG 1200 DEVİR.

Samsung ==> WF8700RPA http://forum.donanimhaber.com/m_33711025/tm.htm 7 kk 1000 devir ya da WD7704C8C http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/washing-machine/washing-machine/WD7704C8C/YAH/index.idx?pagetype=prd_detail 7 kg/1400 devir

LG ==> WP-12391 TDKhttp://www.lg.com/tr/beyaz-esya/camasir-makinesi/LG-front-loading-drum-WD-12391TDK.jsp 7 kg - 1200 devir

Fiyat aralığı 900 -1200 TL civarı olursa iyi olur, Samsung un kurutmalısı hariç diğerleri aşağı yukarı bu çerçevede. Kurutma da çok elektrik sarfiyatı yaptığı için tereddütte kaldım. Kurutma çok şart değiş ancak air wash tarzı bir teknoloji de fena değil. Bir de Samsung ve Bosch un ürünlerinde çamaşıra göre su ve elektrik tüketimi mevcut mu biliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bursa_ -- 1 Haziran 2010; 14:35:23 >

• Siemens WM10S762
    Siemens WM10S460 modellerini incelemenizi tavsiye ederim.
  • LG'nin 8 kg'lık modeli geçen haftasonu mediamarkt'ta indirimdeydi. 1180 TL gibi bir fiyatı vardı. ben 9 kg'lık modele tav olmasam onu alacaktım.
  • Çok teşekkür ederim,

Sıemens in özellikleri ile Bosch un özellikleri neredeyse aynı peki kullanım ömrü açısından hangisi daha kullanışlı sizce?

Yanlış hatırlamıyorsam, Bursa Media Markt'ta bu hafta sonu 7 Kg'lık 900 civarı, 9 kg'lık LG F1402FDS5 Çamaşır Makinesi 1.700 civarı idi
  • Bosch ve Siemens aynı fabrikada üretilir. (bosch - siemens hausgerate) sadece tasarımları farklıdır. S serisi Alman malı olması ile piyasadaki en kaliteli cihazlardan biridir ve kullanıcısını kolay kolay üzmez.. LG, Samsung gibi markaların mekanikte almanların eline su dökebileceğini pek zannetmiyorum..
    Bosch marka popülerliği nedeni ile Siemens 'den 5-10 tl daha pahalı..
  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim Sn. Collezione. İki gündür nefes almadan forumu inceliyorum ve söylediklerinizle beraber kafamda samsung u komple iptal ettim, LG de bazı özellikler dikkatimi çekmişti ancak şu da bir gerçek ki özelliklerden çok o özelliklerin kullanılabilirliği, kullanım sonucunda bir memnuniyetsizlik oluştuğunda karşı tarafa iletebilme, ve karşı tarafın ilgilenme kapasitesiçok önemli. Forumdan takip ettiğim kadarı ile SamsungTa takip olayı yok, LG de de aynı tereddütlerim var, sonuç olarak sanırım dediğiniz gibi yolumuz Siemens ya da Bosch tan geçiyor:)

Bulaşık makinesi için de aynı şeylerin geçerli olduğunu varsayarsak 1000 TL yi aşmamak üzere problem yaşamayacağım bir marka - model önerebilir misiniz?

Bir de Buzdolabı Samsung düşünüyorum ( doğru mu düşünüyorum? :) ) http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/refrigerater/bottom-mounted/index.idx?pagetype=subtype_p2 Şimdiden çoooooookkkk teşekkürler :))

• Arkadaşım öncelikle güzel bir marka seçmişsin. Samsung marka buzdolabımızı almadan önce Sharp marka bizde düşünüyorduk ama mutfağımızda ki yer sorunu nedeniyle bu markadan vazgeçmek zorunda kaldık.Uzun arayışlar sonunda Samsung markasında karar kıldık.Samsung satış müdürü ve yetkili servis görüşmelerimizde markaya olan güvenin ve bağlılığın ne kadar sağlam olduğunu görünce 1450TL'ye İstanbul Liman Day.Tük Münir Bey'den sıkı bir pazarlıkla gecen ay Samsung RT62 KAMT modelini aldık.2125191695 telefon no su
    inceleme linki burada fikir edinmen acısından bir bak istersen
    http://forum.donanimhaber.com/m_39331891/mpage_1/f_/key_//tm.htm#39806101

• çok teşekkür ederim, konunuzu ve değerlendirmenizi incelemiştim :)) iç hacmi yeterince geniş ve kullanışlı görünüyor.
  • Çamaşır makinesi Siemens WM10S762 (ALMAN MALI)
    Bulaşık makinesi Siemens SN25M232 (bütçenizi az geçiyor ama çok kaliteli ve ALMAN MALI))
    Buzdolabında Samsungu gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.
  • Çok teşekkür ederim :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Collezione

Bosch ve Siemens aynı fabrikada üretilir. (bosch - siemens hausgerate) sadece tasarımları farklıdır. S serisi Alman malı olması ile piyasadaki en kaliteli cihazlardan biridir ve kullanıcısını kolay kolay üzmez.. LG, Samsung gibi markaların mekanikte almanların eline su dökebileceğini pek zannetmiyorum..
    Bosch marka popülerliği nedeni ile Siemens 'den 5-10 tl daha pahalı..

düzeltme : popülerlik ve strateji olarak fiyat farklılıkları oluşuyor ancak bu Siemens lehinedir. BOSCH değil Sn.Collezione
  • Sn Collezion, Aldığınız ürünü yaz başında kullanmaya başlayacağız demişsiniz, kullanmaya başladınız mı ilk izlenimleriniz nasıl bildirebilir misiniz?
  • @ _bursa_

cihazın geçen hafta servis tarafından kurulumu yapıldı.. bu sırada mutfakta tadilat olduğu için makine güzelce terazilensin diye tezgah mermerini monte ettirmedim.
    servis cihazı kurdu ve terazilediki bu çok önemli bir husus..servis gittikten sonra evde temizlik için kullandığım çok sayıda el bezi ve havluyu makineye doldurdum ve süper kısa 15 dakika programında çalıştırdım..
    çayı doldurdum ve makinanın karşısına oturdum
    yıkama esnasında kazan içinde düşen çamaşırların çıkardığı şapırtı sesi haricinde hiç bir motor bilya vs sesi yok.. süper sessiz..
    sıkmaya geçerken bir miktar pompa sesi oluyor ve bitiyor, ama ses rahatsız edici değil.
    1200 devirde sıkma yaparken yine oldukça sessiz; bilinen makinelerden çok çok az 1200 devirin oluşturduğu rüzgar uğultusuna benzer bir ses geliyor, yine motor bilye vs gibi rahatsız edici tiz sesler yok.

youtube deki reklamı izlerseniz zaten motorun yapısı anlatılıyor. motor klasik dinamo sistemi yerine birbirini iten mıknatısların yardımı ile çalışıyor. dolayısı ile sürtünmeden kaynaklanan hiçbir ses oluşmuyor.

ayrıca makineye çamaşır koyarken lcd ekrandaki barda ne kadar olduğu gösteriliyor.
    16 farklı leke programı, +3 ek durulama, kırışık giderme, hızlı ya da ekonomik yıkama, ön yıkama, ısı ve devir seçimi, suda bekletme, zaman erteleme vs vs bir çok fonksiyon lcd ekrankaki menulerden ayarlanıyor.
    tuşlar dokunmatik olduğu için cihazın temizlenmesi çok kolay.

Valla ben makineyi çok sevdim, aşık oldum desem yeridir. şiddetle tavsiye ederim.

• buda tanıtım videosu

http://www.nartube.com/05b35c969eeea0ad07d98c9b7404014ed772de3b:hsHxdVu9kqo.html

burda da eski klasik motor ve yeni mıknatıslı sistemin farkları anlatılıyor

http://video.genckolik.net/Bosch-EcoSilence/q-U0FOdi1ianIyaTg=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Collezione -- 3 Haziran 2010; 19:33:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Collezione

Valla ben makineyi çok sevdim, aşık oldum desem yeridir. şiddetle tavsiye ederim.

Hayırlı uğurlu olsun Allah iyi günlerde uzun yıllarda kullanmayı nasip etsin.

Ürün hangisi üstadım WM 10S762 tavsiye etmişsin yukarda ama oda 1000 d/d sen yukarda 1200 d/d demişsin?
  • 1200 d/d olan benim makina yaw

1000 d/d olan 10s762 madeli 1400 tl civarında bulunabilir diye arkadaşa tavsiye ettim.. OK ??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.