Şimdi Ara

Çamaşır Makinesi; Samsung mu Miele mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
4
Favori
39.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Miele'yi öteden beri pahalı ama çok kaliteli diye biliriz. Samsung hakkında fazla bilgim yok. Ancak hangi ürün olursa olsun, eğer LG tarafından üretilen bir elektronik eşya ise, mutlaka önce LG marka olanlarını bir araştırmanızı tavsiye ederim. Gerçekten LG, son teknolojiyi hayatın her alanında insan emrine sunma konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyor. İncelerseniz, bunu, son iki yıl içinde piyasaya sunduğu her ürününde rahatlıkla görecek, beğeneeksiniz. Size şu kadarını söyleyeyim: evimde Ariston marka Dialog model yarı digital çamaşır makinesi var (Yarı digital nedir diye sormayın, bilmiyorum, alırken öyle dediler). Sekiz yıldır kullanıyoruz. Ama emri Hakk vaki olur, bozulursa, tereddütsüz LG çamaşır makinesi alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.r 156

1,5 yıldır samsungun buhttp://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/washing-machine/washing-machine/WD7704C8C/YAH/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl= modelini kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim

bizde aldık bakalım hayırlısı inşallah memnun kalırız
  • Yav su pc alım rehberi gibi beyas esya alım rehberi olsa...isibilenlerin nedenleri ile birlikte tavsiyelerine baksak..fiyat aralıklarına ve ozelliklerine gore bi sıralama yapılsa...hatta fiyat performans için bi sıralama olsa.....varmı bole bi site..ozellikle Candogan kardeş....bende baslıgı acan arkasla aynı durumdayım fiyat/performans urunu su anda hangisi...??vereceğim paradan ziyade verdiğim paranın hakkını hangisi en iyi veriyor...??yardımcı olabilen varsa makbule gececek....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 10 Mayıs 2010; 16:52:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: El_domingo

Yav su pc alım rehberi gibi beyas esya alım rehberi olsa...isibilenlerin nedenleri ile birlikte tavsiyelerine baksak..fiyat aralıklarına ve ozelliklerine gore bi sıralama yapılsa...hatta fiyat performans için bi sıralama olsa.....varmı bole bi site..ozellikle Candogan kardeş....bende baslıgı acan arkasla aynı durumdayım fiyat/performans urunu su anda hangisi...??vereceğim paradan ziyade verdiğim paranın hakkını hangisi en iyi veriyor...??yardımcı olabilen varsa makbule gececek....

walla evlenirken bende hep bunun derdini çektim hep aynı şeyi söyledim yurtdışında bu işi yapan bağımsız kuruluşlar var maalesef ülkemizde yok ben evlenirken forumdan büyük yardım aldım kolay değil 10-15 binlira para vereceksin ve en az 7-8 yıl kullanacaksın yani sekiz yıl boyunca çamaşırların ya iyi yıkanacak ya kötü yemeğin ya tam pişecek ya biyeri yanacak v.s
    belki forum yöneticileriyle irtibata geçilse böyle daha düzenli bir bölüm yapılır yani marka ve modele göre herkesin kullanım görüşlerinin yer alacağı bir bölüm olabilir.. ben elimden gelen katkıyı yaparım..

• quote:

Orijinalden alıntı: arost

quote:

Orijinalden alıntı: a.r 156

1,5 yıldır samsungun buhttp://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/washing-machine/washing-machine/WD7704C8C/YAH/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl= modelini kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim

bizde aldık bakalım hayırlısı inşallah memnun kalırız

hayırlı olsun kardeşim memnun kalırsın inşaallah..
    bu arada bu makinayı ve samsungun diğer ürünlerini almak isteyen arkadaşlara nacizane bir tavsiyem olacak ürünü dartyden alın hem fiyat olarak samsungtan daha ucuza yada aynı fiyata alırsınız ama çok daha kaliteli bir seervis alırsınız..

• Bizim evdeki miele 20 yılı doldurdu. Daha lastikleri bile eskimedi.

Onun yerine herhangi bir marka olsaydı, yarısı kadar dayanamazdı. yani 10 sene... Hem de 10 sene içinde bir ya da birkaç kere servislerle uğraştırırdı beni. Büyük ihtimalle servislerden bıkar, daha 10 sene dolmadan yani makine arayışına girerdim.

Servis yüzü görmedim mielede... Bu gidişle bir 10-15 yılı daha aynı keyifle götürecek gibi görünüyor. Tavsiye etmemem mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdymz -- 12 Mayıs 2010; 19:25:41 >
  • ÇOK MUTLUYUM MİELE İLE ÇOK MUTLUYUM ÇAMAŞIR MAKİNESİ ÇOK FONKSİYONEL BUZDOLABI GENİŞ BULAŞIKLAR İSE PIRIL PIRIL NEFİS BİR BÖREKLER MMMM CANIM YİNE BÖREK ÇEKTİ

• quote:

Orijinalden alıntı: elif_81

ÇOK MUTLUYUM MİELE İLE ÇOK MUTLUYUM ÇAMAŞIR MAKİNESİ ÇOK FONKSİYONEL BUZDOLABI GENİŞ BULAŞIKLAR İSE PIRIL PIRIL NEFİS BİR BÖREKLER MMMM CANIM YİNE BÖREK ÇEKTİ

tarihe hiç baktın mı ?

• 1000 tlm var, bu paraya en uygun sizin önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler...
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    CAN DOĞAN BEY MERHABA;
    ben sukotante foruma yeni katılan bir üyeyim biraz incelediğimde sizin yorumlarınızla karşılaştım .belki banada yardımcı olabilirsiniz düşüncesiyle yazıyorum şimdiden teşekkürler.

15 yıllık bosh çamaşır makinem malesf artık arıza çıkarmaya başladı. 4 kişilik bir ailenm var.günde hiç olmassa 1 kere bazen bu sayı günde 2 veya 3 sefer olabiliyor makinem çalışır. (iyi bile dayandı garibim 15 yıl::))) ) değiştirme konusunda araştırma yaparken bugün eşim bana sormadan miele marka w 3370 model çamaşır makinesini almış. tabi çok sinirlendim. makinenin özelliklerini biraz araştırdım fakat benim istediğim bazı özelliklerin bu modelde olmadığını gördüm. sizce bu model yukarıda belirttiğim evimdeki çamaşır trafiğine uygunmudur yoksa makineyi hemen kurulmadan iademi etmeliyim.
    @candogan62
  • Arkadaşlar, miele makine kullanmadım ama kesinlikle öneririm. Şöyle ki, yan komşumuz 47 sene önce Almanyadan aldığı miele marka çamaşır makinesini bir hafta öncesine kadar hiç servis yüzü görmeden kullanmış. Geçen hafta bozulunca geldi bizim eve. Bahsettiğim komşu 68 yaşında bir kadın. Evlendiğinde aldığı ilk makineymiş miele çamaşır makinesi. Dedi bunu yapabilecek servis yok internetten miele ye ulaşırmısın. Gittim miele makinenin fotograflarını çektim, miele türkiyeye mail attım. Anında bir dönüş gerçekleşti. Bugün de makineyi görmeye gelmişler. Makineyi alıp mağazalarında sergilemek istiyorlar. Karşılığında da komşu teyzeye çamaşır makinesi ve kurutma makinesi ve de çeşitli hediyeler verecekler, raporlar bügün tutuldu, ben de sonuçlarını bekliyorum. Ama cidden insanı mutlu eden bir olay. Yazılan bir mail sonucu muhattap bulabilmek ve olumlu sonuçlanması. Hiç miele kullanmadım ama bana çok güzel reklam oldu. bundan sonra da alacağım makine miele olacak.
     Çamaşır Makinesi; Samsung mu Miele mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takip

• arkadaşlar samsung çamaşır makinesini 5 yıl önce filan almıştım.ikinci hasarını çıkardı.bunu yaptırmamaya karar verdim.ilki 250 küsür tl tuttu.şu anki 450 küsür tl.değiştirmeyi düşünüyorum.sürekli sorun çıkaracak ve masraf.miele düşünüyorum.bütçeyi çok yukarı çıkarmak istemiyorum.mielenin hangi modelini önerirsiniz.alıyım yıllarca kullanıyım istiyorum.arçelik,vestel vs.bulaşmam.adam gibi birşey alıyım yıllarca kullanıyım istiyorum.önerilinizi bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Merhabalar,

Miele dayanıklılık yönü ile ön planda. Yeni programlar da ileride Update (güncelleme) özelliği ile yüklenebiliyor. Ama olaya gerçekçi olarak bakarsak kullanıcıların %90'ından fazlasının ileride yeni versiyon yükletmeye üşeneceğini veya masrafından dolayı kaçınacağını düşünüyorum.

Yani Miele reklam içeren özelliklerden ziyade fonksiyonel özelliklere ağırlık veren ve dayanıklılığa ihtiyacı olanlar için üretilmiştir.

Bana sorarsanız 15 sene civarı kullanılabilecek ürünlerden almak daha mantıklı. Çünkü insan aynı zamanda sıkılıyor bir süre sonra. Bence önemli olan 30 yıldan uzun kullanmak değil, 15 yıla kadar verimli kullanmak. Bu açıdan ben de Miele'yi 2. veya 3. plana atarım tercihlerimde.

Samsung çamaşır makinesi pazarında yeni, ama sağlam adımlarla ilerleyen bir firma. Buna rağmen iyi olan modelleri sadece birkaç tane. Hangileri diye sorarsanız WF8700LSV, WF8700RPA ve WF8800GPG modelleri iyi.

Bunun dışında servis hizmetleri zayıf olmakla beraber gerçekten iyi diyebileceğim Electrolux ve AEG var. Servis ihtiyacı çok az olacağından bu kriter geri plana atılabilir bence. Bunların inverter motorlu serileri gerçekten çok sessiz, menüleri de pratik. Dayanıklı makineler.

Whirlpool'un İtalyan modelleri kaliteli değiller. Sadece 10kg modeli olan Dreamspace harika, Alman malı.

Bosch'a gelince, 8kg serisi bana göre şu an piyasadaki en kullanılşlı ve menüleri en gelişmiş makine. Kötü yönü ise halen fırçalı motor kullnmalarından dolayı motorunun sessiz kategorisine girmemesi. Makine sıkmada titremez, kazan vuruntu veya tıkırdama sesi yapmaz ama motor sesi de rahat duyulur. AEG ve Electrolux'te de tam tersi bir durumdan bahsedebiliriz.

Ariston-Hotpoint, Arçelik ve Vestel'e değinmeyi gerekli görmüyorum. Tabi Arçelik'in LG'ye yaptırdığı 8144BJ modeli haricinde. LG'nin 8kg giriş seviyesine denk olan bu model ultra sessizliği ile öne çıkıyor. Motoru en sessiz makinedir. Buhar jeti de 2-3 parça çamaşırı tazelemek için kullanışlı.

Tercih sizin. Daha ayrıntılı bilgiyi çamaşır makinesi konusunda bulabilirsiniz.

Ne güzel yazmışım 6 yıl evvel, kendime katılıyorum :D

candogan62 bey, 2500 tl bütçem var.yeni bir makine almayı düşünüyorum.öneriniz nedir? marka,model olarak verebilir misiniz?samsung 5-6 yılda cortladı.uzun süre kullanabilecegim bir makine arıyorum.hangi modeli önerirsiniz?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
  • Gerçekten çok sağlam miele marka çamaşır makieleri. 17 yıl oldu hala maşallahı var.
  • tesadüfen geldim buraya hala bekarız ama bizede lazım olcak makina fakat bilgili insanların yorumlarına daima hasta olmuşumdur :) hep lafı ortada yani alıcıya bırakırlar ..hiç secme sebebi laf bırakmazlar :D

miele fotografında ise ALMAN TANKI tabırı arabalara kullanılır ama alakası yok Kesinlikle bu fotograftaki makina ALMAN TANKI :)

maksat konu güncel kalsın bizde geyiğimizi yapalım :)

candogan62 üstadın ne guzel yazmısım 6 yıl önce kendıne katılıyorum lafına resmen haykırdım konu komsu kapıya dayanmazsa iyidir :D :D

Benim gibi evlilik yolu ve evlilik arefesindeki adaylar için 15 yıl sankı bıraz fazla gibime geliyor..Bu devirde hangi bayan o kadar sabredebilir ki kendisi bozar maazallah Akıllı telefonları aylık değiştiren milletimize camasır makinası koymaz bile ki kalite elbette pahalıdır fakat moda kaliteden maalesef daha üstün :(
    ..Bu yüzden 10 yıl bandında servis tamir yüzü göstermeyecek kurutmalı 8kg üstü modeller hani tavsiyede edilse fena olmaz ama tek model değil alternatifli konunun yararına olur guncel olarak

• samsung ile miele kıyaslamak;

hyundai ile mercedesi kıyaslamak gibidir....

miele nasıldır diye hikayeden sorduğum soruya;
    bir bosch servis yetkilisi dedi ki : abi adamlar, makineyi bozulmamak üzere imal ediyorlar..ömürlük ....yerinden kımıldamaz...vs.vs. övgüler....

• Samsung tabiki
    merhaba,
    lg nin kurutmalı 9 kiloluk makinasını aldım.
    1 yıl kullandım. lakin ik sebebten geri verdim.
    Birincisi aşırı sesli idi . İkincisi kurutma
    yaparsam elbiseyi ütülenmicek kadar kırıştırıyordu.
    Araştırdım kurutma olan tüm makinelerde ayrı yada
    birleşik bu sorun varmış.
    Şimdi bakınıyorum. Elektrolüksün 9 kiloluk ürünlerini
    düşünüyorum. Ama sizinde fikrinizi almak isterim. Miele
    alıyım dedim ama fiyatları kol gibi. En ucuzu 3 bin küsür
    onunda kalitesi ne bilinmez.

Electrolux EWF1497CDW2 UltraMix A+++ -%80 9kg 1400 Devir Çamaşır Makinesi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.