Şimdi Ara

Çamaşır Makinesi; Samsung mu Miele mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
4
Favori
39.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yeni bir çamaşır makinesi almayı düşünüyoruz; eksper arkadaşlardan tavsiye alalım dedim; fiyat çok önemli değil ancak performansı verdiğim paraya değmeli. Bir sorun da sevgili mütahitimiz cihazın konulacağı yerin kapısını standarttan dar yaptığı için normal bir çamaşır makinesi genişliğinde olmalı. giydiğimiz kıyafeti sadece havalandırma amaçlı yıkamak yıpratıcı oluyor sanırım Samsung bu açıdan bir avantaj sağlıyor Miele ile ilgili pek bilgim yok ancak onun da iyi bir marka olduğunu ve önerildiğini biliyorum. Kimse Bosch önermezse sevinirim. evlendiğimizde bütün beyaz eşyalarımızı Bosch'tan aldık, değiştire değiştire elimizde bir tek çamaşır makinesi kaldı ondan da kurtulacağız inşallah!

teşekkürler.

• Mielenin giriş seviyesindeki ürünleri iyi degil.Uygun fiyata normal tüketiciye satmayı amaçlamışlar ama kalteden ödün vermişler.Alırsanız mielenin üst sınıf çamaşır makinalarından alın derim.Ürünleri çok kaliteli.Dünyada çamaşır makinasında Miele 1 numaradır.Şuan kullandıgım çamaşır makinası miele.31 yıldır tıkır tıkır çalışıyor.Zamanında baya pahalıya almıştık ama buna degdi.Artık yeni bir makina alacagım.Yine miele olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: loko

Mielenin giriş seviyesindeki ürünleri iyi degil.Uygun fiyata normal tüketiciye satmayı amaçlamışlar ama kalteden ödün vermişler.Alırsanız mielenin üst sınıf çamaşır makinalarından alın derim.Ürünleri çok kaliteli.Dünyada çamaşır makinasında Miele 1 numaradır.Şuan kullandıgım çamaşır makinası miele.31 yıldır tıkır tıkır çalışıyor.Zamanında baya pahalıya almıştık ama buna degdi.Artık yeni bir makina alacagım.Yine miele olacak.

Sevgili Loko,
    Ben de miele almayı düsünüyorum. Bundan dolayı sormak istedim, giriş seviyesindeki ürünler derken hangi modele kadar kaliteden ödün verilmiş?
    Bütçeyi çok sarsmadan alınabilecek kaliteden ödün verilmemiş model olarak hangisini önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanall -- 12 Mayıs 2009; 10:27:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sanall

quote:

Mielenin giriş seviyesindeki ürünleri iyi degil.Uygun fiyata normal tüketiciye satmayı amaçlamışlar ama kalteden ödün vermişler.Alırsanız mielenin üst sınıf çamaşır makinalarından alın derim.Ürünleri çok kaliteli.Dünyada çamaşır makinasında Miele 1 numaradır.Şuan kullandıgım çamaşır makinası miele.31 yıldır tıkır tıkır çalışıyor.Zamanında baya pahalıya almıştık ama buna degdi.Artık yeni bir makina alacagım.Yine miele olacak.

Sevgili Loko,
    Ben de miele almayı düsünüyorum. Bundan dolayı sormak istedim, giriş seviyesindeki ürünler derken hangi modele kadar kaliteden ödün verilmiş?
    Bütçeyi çok sarsmadan alınabilecek kaliteden ödün verilmemiş model olarak hangisini önerirsiniz?

Mielenin W1512 ve W1612 modellerinden şikayet edenler kalitesiz malzemeden yakınmışlar.Şahsen benim fikrim eski görünümlü Mielelerden yanadır(Bunu miele satıcısı söyledi).Onlarda minimum 2500 ytl den başlar malesef.Bütçe uygunsa alın derim.Model olarak evde kaç kişiyseniz ona göre bayiden gidip bilgi almanız daha uygun olur.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sanall

quote:

Sevgili Loko,

Mielenin W1512 ve W1612 modellerinden şikayet edenler kalitesiz malzemeden yakınmışlar.Şahsen benim fikrim eski görünümlü Mielelerden yanadır(Bunu miele satıcısı söyledi).Onlarda minimum 2500 ytl den başlar malesef.Bütçe uygunsa alın derim.Model olarak evde kaç kişiyseniz ona göre bayiden gidip bilgi almanız daha uygun olur.

Miele'nin eski yada yeni görünümlü hangisi bilmiyorum. Ancak doğru anladıysam W 1712 yada W 1714 öneriyorsun, degil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanall -- 12 Mayıs 2009; 15:10:50 >

• Mukayese kabul etmez, kesinlikle Miele derim. Kalite çerçevesinden bakarsak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Mukayese kabul etmez, kesinlikle Miele derim. Kalite çerçevesinden bakarsak.

Sevgili candogan62,

Diger bircok başlık altında bilgini tecrubeni herkesle, sabırla cömertce paylaştığını gördüm.
    Sana hitaben yazılan onlarca yardım cağrısına ve cevaplarına şahit oldum.

İşin doğrusu bunca iyiniyetli ve hoşgörülü yaklaşımına rağmen taze postlarının olduğu bi yerde önerini sormak istemedim.
    Zaten bir sürü kişi bunu yapıyor ve cevap vermek çok vaktini alıyor diye düşündüm.

Bu yüzdendir ki senin dışında arkadaşlardan görüşlerini alarak tercihimi netleştirmeye çalışırken, bu başlık altında da yazını görünce sevindim.

Uzatmadan, bütçem 2400 civarında. Ailem genellikle iki yetişkin bizler ve 15 yaşında oğlum olarak 3 kişi. Tatillerde üniversitede okumakta olan oğlumla belli dönemler 4 kişiyiz.
    1988 yılında gümrük hattı dışı satış mağazalarında permi ile aldığım bosch çamaşır makinesini bunca yıl kullandık ( zamanla olan arızaları ile.)
    Gönlüm Miele isterken, beni düşündürenler:

-6 kg yıkama kapasitesi( piyasada 7 hatta 10 kg kapasiteler varken)

-Teknoloji bu hızla gelişirken( belki yakında kuru temizleme bile yapan makineler cıkar) uzun vadede Miele almak yerine 1000 -1400 civarı bir makine alıp bir on yıl sonra yenilemek mi daha akılcı?

-sikayetvar sitesinde miele ile ilgili onlarca şikayet olması

Özetle şu an 1200-1400 tl civarı iyi sayılacak bi makine alabilecek iken ;Miele'ye ekstradan 1000 tl (W 1712 ve W1714 modelini düşünerek) vermeye değer mi? Evet ise nedenleri lütfen.

Cevabın icin şimdiden teşekkürler.

• Merhabalar,

Miele dayanıklılık yönü ile ön planda. Yeni programlar da ileride Update (güncelleme) özelliği ile yüklenebiliyor. Ama olaya gerçekçi olarak bakarsak kullanıcıların %90'ından fazlasının ileride yeni versiyon yükletmeye üşeneceğini veya masrafından dolayı kaçınacağını düşünüyorum.

Yani Miele reklam içeren özelliklerden ziyade fonksiyonel özelliklere ağırlık veren ve dayanıklılığa ihtiyacı olanlar için üretilmiştir.

Bana sorarsanız 15 sene civarı kullanılabilecek ürünlerden almak daha mantıklı. Çünkü insan aynı zamanda sıkılıyor bir süre sonra. Bence önemli olan 30 yıldan uzun kullanmak değil, 15 yıla kadar verimli kullanmak. Bu açıdan ben de Miele'yi 2. veya 3. plana atarım tercihlerimde.

Samsung çamaşır makinesi pazarında yeni, ama sağlam adımlarla ilerleyen bir firma. Buna rağmen iyi olan modelleri sadece birkaç tane. Hangileri diye sorarsanız WF8700LSV, WF8700RPA ve WF8800GPG modelleri iyi.

Bunun dışında servis hizmetleri zayıf olmakla beraber gerçekten iyi diyebileceğim Electrolux ve AEG var. Servis ihtiyacı çok az olacağından bu kriter geri plana atılabilir bence. Bunların inverter motorlu serileri gerçekten çok sessiz, menüleri de pratik. Dayanıklı makineler.

Whirlpool'un İtalyan modelleri kaliteli değiller. Sadece 10kg modeli olan Dreamspace harika, Alman malı.

Bosch'a gelince, 8kg serisi bana göre şu an piyasadaki en kullanılşlı ve menüleri en gelişmiş makine. Kötü yönü ise halen fırçalı motor kullnmalarından dolayı motorunun sessiz kategorisine girmemesi. Makine sıkmada titremez, kazan vuruntu veya tıkırdama sesi yapmaz ama motor sesi de rahat duyulur. AEG ve Electrolux'te de tam tersi bir durumdan bahsedebiliriz.

Ariston-Hotpoint, Arçelik ve Vestel'e değinmeyi gerekli görmüyorum. Tabi Arçelik'in LG'ye yaptırdığı 8144BJ modeli haricinde. LG'nin 8kg giriş seviyesine denk olan bu model ultra sessizliği ile öne çıkıyor. Motoru en sessiz makinedir. Buhar jeti de 2-3 parça çamaşırı tazelemek için kullanışlı.

Tercih sizin. Daha ayrıntılı bilgiyi çamaşır makinesi konusunda bulabilirsiniz.

• candogan hocam,
    walls ben de bu forumdaki performansina ve bilgi birikimine hayranim. Dogrusu ben de sana sormak istemis ama sonra vazgecmistim. Dayaniklik tabii ki onemli bir kriter ancak dogrusu hicbir makineyi 30 yil kullanabilecegimi sanmiyorum benim icin daha onemli olan camasirlari yipratmamasi, gerektiginde cok az bir miktar icin calistirilabilmesi. Havalandirma gibi makinenin kullanilabilmesi cok ilgimi cekti samsungun bu fonksiyonu ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Mielede bu ozellik var mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: od1907

candogan hocam,
    walls ben de bu forumdaki performansina ve bilgi birikimine hayranim. Dogrusu ben de sana sormak istemis ama sonra vazgecmistim. Dayaniklik tabii ki onemli bir kriter ancak dogrusu hicbir makineyi 30 yil kullanabilecegimi sanmiyorum benim icin daha onemli olan camasirlari yipratmamasi, gerektiginde cok az bir miktar icin calistirilabilmesi. Havalandirma gibi makinenin kullanilabilmesi cok ilgimi cekti samsungun bu fonksiyonu ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Mielede bu ozellik var mi?

Bu özellik Samsung ve LG'ye hastır. Samsung gümüş iyonları ile, LG(Arçelik-Beko'nun ilgili modelleri de dahil) ise buharla yapar. Çamaşırlarda kötü kokuya neden olan etkenler yok edilir. Ancak bu durumda cihaza az miktarda (örneğin 2 kot) doldurmanız gerekiyor. Ancak leke çıkarılmaz bu fonksiyon ile.

• Bu iyonize gerçekten fonksiyonel mi?
    Klimalarda vardır hep ama daha hiç anlayamadım nasıl iyonize olduğumuzu
  • quote:

Orjinalden alıntı: albati

Bu iyonize gerçekten fonksiyonel mi?
    Klimalarda vardır hep ama daha hiç anlayamadım nasıl iyonize olduğumuzu

İyonize derken çamaşırları iyonlaştırmaz tabi :) . Gümüş iyonu antibakteriyel bir malzemedir. Suya veya havaya salındığında mikropların üremesine izin vermez. Klimalardaki durum ile biraz farklı.
  • sevgili candogan, ben de çamaşır makinasını değiştireceğim ve 2-3 gündür foruma bakıyorum. zaten foruma bakmadan önce samsung - lg veya bosch (siemens) arasında hangi markanın hangi modelini tercih ederim diye düşünüyordum. yukarı da samsungun iyi olan üç modelini saymışsınız, bosch 8 kg lığına iyi demişsiniz, lg den ne tavsiye edersiniz? özellikle ben makinanın sessiz olmasını istiyorum ve 4 kişilik bir aileyiz.
  • @candoğan
    samsungun WD7704C8C modeli için görüşün nedir?kaliteliler sınıfına giriyo mu bu cihaz da?
  • Miele varken samsung yoktu bir zamanlar bisiklet üretiminde önde birisimdi,her ürünün kullanıcılar tarafından eleştirisi tabiki vardır.kalite olayı + fiyat bütün mesele bu para çözüyor olayı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hamido

@candoğan
    samsungun WD7704C8C modeli için görüşün nedir?kaliteliler sınıfına giriyo mu bu cihaz da?

Kalitesi orta ama hiç verimli bir cihaz değil. Kurutmalı makine istiyorsanız Electrolux ve AEG öneririm.
  • teşekkürler.
  • Samsungtan uzak durun. Kurutmalı çamaşır makinesi çok verimsiz . Özellikle:

Samsung wd7704C8C Kurutmalı Çamaşır makinesi

Aldıktan 18 ay sonra Kapak körük arızası tambur arızası verdi. 2 ay parça bekledik.Parça geldikten sonra da sorunlar devam etti.
    Piyasada satılan yeni bir ürün olmasına rağmen parça sıkıntısını anlamak mümkün değil:
    Teknik servis, müşteri hizmetleri çok yetersiz. E maillerinize telefonlarınıza yanıt yok.
    Kurutma süresi çok uzun ve verimsiz. Çok gürültülü
    Servisler deneyimsiz.
    Özellikle satış sonrası hizmet yönünden 10 üzerinden 0. Dikkat!
  • samsung henüz yeni bir ürün ve uzakdoğu malı miele ise avrupa ve parçaları oldukça kaliteli
    ikinci elde olsa miele çamaşır ve bulaşık al buzdolabını hiç görmedim bilmiyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.