Şimdi Ara

Cambly Deneyimlerim - Her Seviyede İşe Yarar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Cambly ile ilk tanışmam 2017 yılı sonlarında bir forum sitesi sayesinde olmuştu.IELTS sınavına hazırlandığım için speaking sınavından da 6 almam gerekti ve kurs merkezindeki ölçümde yaklaşık 4-4,5 ancak alabiliyordum. Parasını da geçtim kariyerim için bu fırsatı kaçırmamam gerek derken bir cesaret cambly ye abone oldum. Hatta indirim döneminde de değildi. Tabi ilk konuşmam gerçekten zor olmuştu. Kem küm yes no demekten öteye geçemeyen speaking deneyimlerim az bir zaman geçince farklı bir yöne doğru kaymaya başladı. Bu kadar hızlı olmasının ise tek sebebi var. Düşünün ki siz Türkçe konuşurken -di li geçmiş kullanmalıyım gittim demeliyim ya da burada gelcek zaman -ecek -acak kullanmalıyım diye düşünüyor musunuz hayııırrrr. Aileniz etrafınızdakiler konuştukça anlayıp öğrendiniz. Ama ülkemizde nasıl oluyor. Grammer grammer grammer. Kişi grammer düşünmekten konuşamıyor. Cambly tam burada devreye giriyor. Anadili ingilizce olan kişiler ingilizceyi native haliyle konuştuğu için siz ingilizceyi aslında temelden öğrenip oturtmuş oluyorsunuz. Bir de hocalar hoca gibi değil arkadaş gibi oluyor. Sizin için belli başlı seçenekler de var. "Her hatamdan sonra düzelt" - "Bariz hatalardan sonra düzelt" - "Hiç düzeltme" gibi. Ben birinci seçeneği seçmiştim. Bir ay gibi zamanda ağızdan çıkıveriyor kelimeler. Diyelim ki başlangıç seviyesindesiniz ya da bir üst seviyedesiniz. Hocalar sizlere basit şekilde ilerleme seçeneklerini sunuyor ve eğer amacınız sadece yurtdışına gidince bişeyler konuşayım ise bu zaten cambly de çok kolay. Bir üst seviyeye çıkmak için de hocanız size belli linkler yolluyor ikiniz basit konuşurken ilerliyorsunuz.

Bugün ben sıfırdan başlasam kesinlikle 1 yıllık abonelik ile başlar (3 Ay ile başlamıştım), 1 yıl sonunda bir daha ne grammer öğrenmek zorunda kalırdım ne de ingilizceye geri dönmek zorunda kalırdım. Bu iş bitmiştir diyip başka yabancı dil ya da hobi edinmeye çalışırdım. Ha bana sorarsanız da ben IELTS ten 6 (6/9) TOEFL dan 18 (18/30)aldım ki bu Türk Hava Yollarının bile sınavlardan geçer notları. Geçenlerde Ölüdenize tatile gittim. Küçük bir orman yangını gördüm ve hemen yetkilileri aradım onlar da 15 dakika içinde 1 adet helikopter gönderdiler. Ukrayna asıllı biri de yangın sanırım dedi bana döndü ve konuşma başladı. Ben de o kişiyle 5 dakika kadar ormanlar ve yangınlar ile ilgili konuşmuşum. Nasıl olduğuna baktığımda Cambly sayesinde. Utangaçlık yok, çekingenlik yok, arada yanlış bile yapsanız o güveniniz hep tam oluyor. Bunun bir alternatifi de var tabiiii yurtdışına gitmek. Eğer ben 1 yıl işimi gücümü bırakıp yurtdışında yaşar orada herhangi bir işte çalışır ama ingilizce öğrenebilirim diyorsanız gidin bence ama benim gibi hem çalışıp hem öğrenmek zorunda olan birisi için ihtimal bile değilken cambly bu şansı sağlamış oldu.

İlk etapta "Haftada 5 gün günde 1 saat" almıştım 3 ay boyunca. İngiltere, Avustralya, Amerika ,İrlanda gibi ülkelerden hocalarınız var ve 3-4 konuşmadan sonra size uygun olanı seçip sürekli onlarla konuşmaya başlıyorsunuz hatta rezervasyon bile yapabiliyorsunuz. Benim bu sayede Yeni Zelandadan, İngiltereden, Amerikadan 2 hocam ile çok güzel sohbetlerim oldu ve ağırlamak bile istiyorum Türkiye de kendilerini. Kısaca sistem iyi işleyen ve faydalı bir sistem olmuş. Telefondan, tabletten, Laptoptan da görüşebiliyorsunuz. Daha nolsun :)

Siz de nasıl olduğunu deneyip görmek isterseniz "kızılsakal" kodunu referans kodu kısmına yazın 10 dakika ücretsiz ders kazanın. Hem sistemi tanırsınız hem de o ilk utangaçlığı ya da acemiliği atlatırsınız. Bence denemekten pişman olmazsınız zaten para da vermiyorsunuz denemek için. Denemekle ne kaybedersiniz hiççç. Deneyerek ise ingilizce öğrenebileceğinizi görürsünüz.

Kızılsakal (ks siyah beyaz logolu :)youtube hesabımdan da gelişimlerimi ve konuşmalarımı paylaştım. İzlemek isteyenler izleyebilir.
    İyi sohbetler diliyorum. Hoşçakalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kızılsakallll -- 16 Ağustos 2019; 13:31:41 >

• Ben her seviyede işe yardığını düşünmüyorum.Özellikle son zamanlarda Cambly'de kendi seviyemde öğretmen bulmakta zorlanıyor.Halbuki uygulamada üyelik alırken böyle söylemiyorlardı. Böyle devam ederse yakın zamanda üyeliğimi iptal edeceğim valla.
  • yok be hocam tam tersi ben her seviyeden bulabiliyorum ayrıca sürekli değiştirmektense favori hocanı buylup ondan rezervasyon yaptırman daha faydalı. ben ielts e hazırlanırken tam da bunu yaptım ki düşüktü seviyem ve çok işime yaradı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu nedir ne işe yarar
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.