Şimdi Ara

Çamurluktaki Duba Göcüğü ? Nerede Nasıl Düzeltilebilir. 'Düzelttirdim'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar sağ önce çamurluğuma kör noktada kaldığından duba takıldı ve aşağıdaki fotoğrafta görebileceğiniz göçük meydana geldi.

Nerede, nasıl bir işlem yaptırıp düzelltirebilirim. Bilgilerinizi paylaşmanızı rica ederim.

Yapılacak işlem ne olur? Basit bir şekilde düzeltilebilir mi? Ne kadar sürer?

Servise gidip kaskodan yaptırmamı önerir misiniz? Yaparlar mı?

Çamurluktaki Duba Göcüğü ? Nerede Nasıl Düzeltilebilir. 'Düzelttirdim'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 7 Aralık 2014; 12:59:07 >

• Sanki çamurluğun altından parmağınızı bastırıp kastırsanız düzelecek gibi duruyor ama
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    denedim ama alt taraftan bastırılıp düzelecek gibi değil.
    esenyurt civarlarında bir yere gittim. çamurluğun tamamını boyayacağını ve göçüğü alttan çekiçleyerek düzelteceğini söyledi. 400 tl fiyat biçti.
    nerede kaldı boyasız göçük düzeltme işlemi? böyle şey mi olur. öyle birşey yaptıracak olsam, yetkili serviste komple değişim isterim.
    sanayi esnafı niçin böyle anlamıyorum.
  • balabanraca kullanıcısına yanıt
    otokinge götürün boyasız düzeltme yapsınlar.tahminim hatasız düzeltilir.
  • Sizde 2 taraftan olmuş hem içe hem de yukarı doğru göçmüş/katlanmış.

Vakum vs. değil uç nokta olduğu için illa çekiçleyecekler çekiçledikten sonra boya isteyebilir.
  • Doğrudur, ilgi alanım olmadığı için fikir yürütemiyorum.

Yalnız aşağıdaki linkteki gibi birşey yapıp düzeltmelerini çok isterim. Hafta içi ilgileneceğim AutoKing, Mtc oto, Yetkili servis hepsinin kapısını çalmayı düşünüyorum.

Böyle bir işlem ile düzelmez mi?
    Mercedes ML350 çamurluk düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 30 Ağustos 2014; 19:25:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Melih bey ile iletişim kurmayı denedim ama telefonları çalmadı. Hafta içi kendisiyle de irtibat kurmayı deneyeceğim.
  • 400 tl mi Oha bende esenyurtta oturuyorum buradaki sanayiciler insanın yüzü temizse ( onlara göre ) 50 liraysa 500 çekiyorlar ben esenyurta oturduğum güne Lanet ettim benimde park halinde aracımin sol arka çamurlugu tekmelediler 3 yerden göçmus 250 ye yaptırdım.sonra servise gittim yine başka bi park halinde çizik kapıyı 200 e boyadilar.sanayoye gitmeyin adamlar lunapark gibi yapıyor arabayi.yetikili servis 3 kuruş fazla verin ton farkı olmasın.

Mini onarim hakkımı komple kullanalım dedik ön tamponda sürtme vardı alt kısımlarda sanayiye gittik arabanın tamponu 2 hafta sonra fark ettim aldığım gün yağmurluydu bmw nin Kapalı parlament mavisi olmuş tampon.

Evren sanayi gittiğimde ilk başta belli olmuyordu camurluk 2 ay sonra araç rengi platin gri diye geçiyor füme gibi bir renk camurluk masmavi oldu simsiz boya atmış adam.allah ne verdiyse sovdüm.

Oraya işinin ehli bi usta düzeltir ama boya atma olasiligi olur çatlar boyalar ilerleyen aylarda cekicle düzelticek o ufak bölgeye %100 bir macun uygulacak.

Servis size 300 dese bile o işi 150 ye bile yaparlar.pazarlkk yapın ton farki olmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Johnnie Walkerr kullanıcısına yanıt
    Aynen 400 tl'lik masraf biçti. 1.5 gün araba yatacakmış.
    Zaten sanayiye bir girdim. Blok soruyorum örneğin D blok nerede diye, gel abi biz halledelim diye adamın gözünün içine bakıyorlar.
    Böyle insanlık olmaz. Esnaflık hiç olmaz. Bahçeşehirden kalkıp gittim, gitmez olaydım. Söylediğiniz gibi insanın tipine bakıp fiyat yükseltiyorlar.
    400 tl vereceğim, bir de çamurluğu komple çıkartıp boyayacakmış. :) Komple boya attıracak olsam yetkili serviste çamurluğu değiştiririm. Kaskom bozulacakmış, edecekmiş takmadan.

Servis uğraşmamak adına komple çamurluğu değiştirir diyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: balabanraca

Aynen 400 tl'lik masraf biçti. 1.5 gün araba yatacakmış.
    Zaten sanayiye bir girdim. Blok soruyorum örneğin D blok nerede diye, gel abi biz halledelim diye adamın gözünün içine bakıyorlar.
    Böyle insanlık olmaz. Esnaflık hiç olmaz. Bahçeşehirden kalkıp gittim, gitmez olaydım. Söylediğiniz gibi insanın tipine bakıp fiyat yükseltiyorlar.
    400 tl vereceğim, bir de çamurluğu komple çıkartıp boyayacakmış. :) Komple boya attıracak olsam yetkili serviste çamurluğu değiştiririm. Kaskom bozulacakmış, edecekmiş takmadan.

Servis uğraşmamak adına komple çamurluğu değiştirir diyorlar?

Sanayi ağzına güvenmeyin o ufak yer macun + boya yiyecek her şartta bence söyle bişi yapın 1 ufak tahta parçası alın göçük olan yerin oraya koyun arkasından cekicle vurun düzeltin ama önce orayı fön makinası ile isitin.benim arabanjn kapısında 2 ufak göçük vardı kendim internetten video izledim yaptım.tabi benimki böyle dik bir göçük değildi kapı açma lardan kaynakliydi akbati Avm deki Öküzler sağolsun
    .

Siz dediğim gibi yapın kendiniz düzeltin sakince çok vurmayin cekicle yirtabilirsiniz.duzelttiginzde zaten 2 3 haftaya orda boya çatlar gidip yaptirirsiniz hem denemiş olursunuz ufak bir bölge sonuçta.her türlü macun yiyeceği için.

Bu arada servis siz birsey demeden değişmez parçayı.ama serviste 2 gün kalır ama sanayide 4 5 saate çıkar araba

• Bu arada evet komple boyanmasi gerekli.

Benim size tavsiye edebileceğim bir yer var bence hiç boyatmayin çünkü komple boya olucak orası sadece macunlatip kullanabilirsiniz.
    Evren sanayi 3.sokak Özdilek kaporta var.

Sizin yerinizde olsam sadexe göçük düzeltir më yapardım çünkü komple boya olcak arabayi s satarsam iz bu önden kaza almış diyecek.ama kaporta ustasi bakınca belli oluyor darbesiz düzeltme olduğu.

3 kuruş fazla verin serviste yaptırın ton farkı olmasın sanayiye asla kaporta işi için uğramam :)

• Tekrar merhaba arkadaşlar ilk mesajımda belirttiğim duba göçüğünü nasıl ve nerede düzelttirdiğim ile ilgili başka arkadaşlara da fikir vermesi açısından konuyu güncellemek istiyorum.

Konuyu açtığım günden bugünlere kadar sanırım 4/5 ismi duyulmuş, önerilen PDR tekniğini kullanan firmaya gittim. Lakin nereye gittiysem önerilen çözüm yolları ve fiyatlar hoşuma gitmedi. Bir başka açıdan acaba "kandırılıyor muyum?" sorusunu kendime defalarca sordum.

En son muhit olarak uzakta olsa adını ve işlerini epey fazla duyduğum MTC Oto'ya gittim. Yani son uğradığım yer aslında ilk uğramam gereken yermiş. Bunu çok geç anladım.

Öncesinde gittiğim uzman, kurumsal olduklarını iddaa eden yerlerden "bu düzelmez, illaki boyanacak, boyatmayı göze al öyle gel" gibi söylemleri çok sık duydum

Benim derdim ise "duba göçüğünden kaynaklanan kötü görüntünün, makul bir seviyeye getirilebilmesiydi." Bu düşüncemi MTC Oto'ya ilettiğim de benimle ilgilenen danışman arkadaştan randevumu aldım. Ertesi gün randevumu saatimde Mtc Oto'nun sahibi Hakan Usta ile tanıştım ve kendisine de yukarıda yazdığım gibi ne istediğimi, beklentimin ne olduğunu anlattım. Kendisi ne yapabileceğini söyledi. Akabinde onarım başladı.

Ve Hakan Bey'in yaklaşık 3 küsür saatlik emeğinin sonucu.. Yapılan işlemler göçücüğün zorluğundan ötürü "Yağlı çekiç ve Pdr karışımıdır. Çok hafifte kendi getirdiğim rötuş boyası uç kısımda vardır."

Beni tatmin etti mi? Sonuna kadar memnun kaldım. En önemlisi kandırılmayacağımı bildiğim, sonuna kadar yardımcı olan bir firma ve Hakan bey ile tanıştım.

Fiyat soracak olan arkadaşlar.. Bu duba göçüğü ve 5-6 tane kapı tıklatması, taş çarpması benzeri ufak işlem için 350 tl verdim.
    Fiyat beni tatmin etti.
    Çünkü daha önce gittiğim kendilerini "uzman, kurumsal" olduklarını iddaa eden yerler 400 tl'den kapı açıp ortalama 500 tl'lik bir masraftan bahsediyorlardı.

Arkadaşlar sizce nasıl olmuş? Aşağıdaki fotoğraftan yorum yapabilirsiniz.

Çamurluktaki Duba Göcüğü ? Nerede Nasıl Düzeltilebilir. 'Düzelttirdim'  Çamurluktaki Duba Göcüğü ? Nerede Nasıl Düzeltilebilir. 'Düzelttirdim'  Çamurluktaki Duba Göcüğü ? Nerede Nasıl Düzeltilebilir. 'Düzelttirdim'

• MTC oto'yu ben de daha önce duymuştum, mail ile hasarın resmini yollamıştım.Sonra uğraşmadım serviste hallettim.Ancak artık aklımda bulunsun işini iyi yapan insanları yaymak gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balabanraca

Tekrar merhaba arkadaşlar ilk mesajımda belirttiğim duba göçüğünü nasıl ve nerede düzelttirdiğim ile ilgili başka arkadaşlara da fikir vermesi açısından konuyu güncellemek istiyorum.

Konuyu açtığım günden bugünlere kadar sanırım 4/5 ismi duyulmuş, önerilen PDR tekniğini kullanan firmaya gittim. Lakin nereye gittiysem önerilen çözüm yolları ve fiyatlar hoşuma gitmedi. Bir başka açıdan acaba "kandırılıyor muyum?" sorusunu kendime defalarca sordum.

En son muhit olarak uzakta olsa adını ve işlerini epey fazla duyduğum MTC Oto'ya gittim. Yani son uğradığım yer aslında ilk uğramam gereken yermiş. Bunu çok geç anladım.

Öncesinde gittiğim uzman, kurumsal olduklarını iddaa eden yerlerden "bu düzelmez, illaki boyanacak, boyatmayı göze al öyle gel" gibi söylemleri çok sık duydum

Benim derdim ise "duba göçüğünden kaynaklanan kötü görüntünün, makul bir seviyeye getirilebilmesiydi." Bu düşüncemi MTC Oto'ya ilettiğim de benimle ilgilenen danışman arkadaştan randevumu aldım. Ertesi gün randevumu saatimde Mtc Oto'nun sahibi Hakan Usta ile tanıştım ve kendisine de yukarıda yazdığım gibi ne istediğimi, beklentimin ne olduğunu anlattım. Kendisi ne yapabileceğini söyledi. Akabinde onarım başladı.

Ve Hakan Bey'in yaklaşık 3 küsür saatlik emeğinin sonucu.. Yapılan işlemler göçücüğün zorluğundan ötürü "Yağlı çekiç ve Pdr karışımıdır. Çok hafifte kendi getirdiğim rötuş boyası uç kısımda vardır."

Beni tatmin etti mi? Sonuna kadar memnun kaldım. En önemlisi kandırılmayacağımı bildiğim, sonuna kadar yardımcı olan bir firma ve Hakan bey ile tanıştım.

Fiyat soracak olan arkadaşlar.. Bu duba göçüğü ve 5-6 tane kapı tıklatması, taş çarpması benzeri ufak işlem için 350 tl verdim.
    Fiyat beni tatmin etti.
    Çünkü daha önce gittiğim kendilerini "uzman, kurumsal" olduklarını iddaa eden yerler 400 tl'den kapı açıp ortalama 500 tl'lik bir masraftan bahsediyorlardı.

Arkadaşlar sizce nasıl olmuş? Aşağıdaki fotoğraftan yorum yapabilirsiniz.

Çamurluktaki Duba Göcüğü ? Nerede Nasıl Düzeltilebilir. 'Düzelttirdim'  Çamurluktaki Duba Göcüğü ? Nerede Nasıl Düzeltilebilir. 'Düzelttirdim'  Çamurluktaki Duba Göcüğü ? Nerede Nasıl Düzeltilebilir. 'Düzelttirdim'

Güzel olmuş geçmiş olsun bir daha yolunuz düşmez inşallah

Bende Eski aracımı orada yaptırmıştım MTC Oto da Tavanına çocuklar çıkmıştı malesef durum çok daha kötüydü tavan ve ön kaputta göçükler vardı kasko ile 1000-1500 TL civarına yaptırdım hiç boyasız farklı yerlere gittiğimde toyota servisi dahil boya gerekli demişlerdi kendileri hiç boyasız yaptı.

Ne zaman bir yerde göçük olsa oraya giderim

İyi tercih yapmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 7 Aralık 2014; 14:40:04 >

• geçmiş olsun.At binenin,kılıç kuşananın.
  • İş fena değil de fiyat aşırı pahalı. Arkadaşım o paraya boydan boya sürttüğü arabasının iki kapısı artı arka çamurluğunu düzelttirmişti izmirde ustaya. Yakından bakınca bile hiçbirşey görünmüyor üstelik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.