Şimdi Ara

Can dostum köpeğim öldü, çok üzgünüm unutamıyorum RESİMLERİMİZİ YÜKLEDİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
2
Favori
12.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam Allah sabır versin gerçekten çok acı bir durum. Okurken gözlerim doldu. Bende mi bi anormallik var bilmiyorum. Hayvanların ölümüne ,acı çekmesine, zarar görmesine dayanamıyorum ama aynı şeyi insanlar için söyleyemeyeceğim. Dürüst olmak gerekirse bu anlattığınız evcil hayvanınız değilde bi yakınınız olsaydı sadece okur başın sağolsun der geçerdim. Ama köpeğinizin öldüğünü okuduğumda ağlayacak gibi oldum. Bunun bir anormallik olduğunu düşünmüyorum aslında. Hayvanlar masum ve günahsız canlılar olduğu için hayvanların ölümü daha üzücü geliyor bana. Neyse hocam daha fazla uzatmayayım acın taze. Bende bir evcil hayvan sahibi biri olarak duygularımı paylaşmak istedim. Yardımcı olabileceğim bi konu varsa özelden mesaj atabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Reikokuna

evcil hayvan sahiplenmeme sebebim

Hocam bende bu günden sonra sahiplenebiliceğimi zannetmiyorum.Gerçekten Allah düşmanımın başına böyle bir acı vermesin. Ama şukadarını söyliyim bir köpekle geçirebiliceğiniz günleri hiç bir insanla geçiremezsiniz hocam.Ben küçükken çok oynardık köpeğimle, ama ben kendimi bilmeye başladıgım zamanlar 13 15 yaşlarında köpeğimiz zaten yaşlanmıştı ve genç bir köpek gibi yürüyüp koşamıyordu. Ama yinede güzel günlerdi sahile çıkardık yorulurdu, dönüşte kucagıma alıp götürürdüm. Ne günlerimiz geçti vay be.

Ama bu günden sonra, köpeğimin öyle ölmüş halini gördükten sonra birdaha köpek bakabiliceğime, yolda yürürken yanıma gelen bir köpeğin yanına çömelip sevebiliceğimi düşünmüyorum. En azından şu zamanlarda.

• Fotoğrafı var mı merak ettim de, zor olacaksa atmak zorunda değilsiniz hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kovlu

17 yıl bir köpek için çok fazla bir yaş eminim çok acı çekiyordur.Ki insan yaşıyla 90lı yaşlara denk geliyo sanırım. Yavrusu torunu felan varsa onları büyüt.

Hocam gerçekten çok yaşlandı ve son zamanlarında çok acı çektiğini düşünüyorum.Şuan içim çok rahat ama yüreğim yanıyor. Yavruları 1 ya da 2 kere olmuştu tam hatırlayamıyorum ama 2 ya da 3 tane yavru doğurmuştu sanırım.Onlarıda sahiplendirmiştik.Çünkü evde 3 4 tane köpeğe bakamazdık. Zaten son 8 9 yıldır yaşlı oldugu için yavrulattırmadık.Çünkü baya riskli bir durum.Doğururken ölebilir, yavrular karnında kalabilir.Düşünmesi bile çok kötü.Köpeğimin adı Luck'ydi ve adı gibi şanslı bir köpek gerçekten.Acısız bir şekilde hemen öldü, ölürken can çekişmedi.Allahıma binlerce kez şükürler olsun gözümün önünde can çekişse ben ne yapardım ...

• quote:

Orijinalden alıntı: barsav12

hiç yaşamadım ama aşırı hayvansever birisi olarak tahmin edebiliyorum yaşadığınız üzüntüyü.Allah sabır versin olmuşla ölmüşe çare yoktur. :(

Allah razı olsun hocam. Dediğiniz gibi ölmüşe çare yok ama üzülüp ağlamamak elde değil. En son nezaman ağladığımı hatırlamazken bugün saatlerce ağladım.Çok kötü bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: En normal anormal

Sen ne güzel insansın. Allah sen gibilerini başımızdan eksik etmesin.

Allah sendende razı olsun hocam.Güzel düşüncen için sana çok teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helcarax

Fotoğrafı var mı merak ettim de, zor olacaksa atmak zorunda değilsiniz hocam.

Hocam açıkçası pek fotoğraf çekinen ve çeken birisi değilim, ama köpeğimin kedimle yan yana yattığı bir resim vardı.Onu bulabilirsem atarım.
  • Başın sağolsun arkadaşım. Ben insanlardan çok hayvanlara değer veren biriyim acının ne kadar zor olduğunun farkındayım daha kötüsünü beterini yaşadım..
    Ben kendi ellerimle hayattaki tek dostum dediğim köpeğimi öldürmek zorunda kaldım önce koyunlarıma sonrada bana saldırdı ayıramadık tüm sürüyü telef edecekti yoldan ufak bir kız çocuğu geçiyordu ona yönelince mecburen çaresiz kaldım. :/ yinede 1 aydır her gece rüyamda görüyorum her allahın günü kaldığı yere giderken onu sevme hayaliyle gidiyorum göremeyince gözyaşı döküyorum. Kendi kafama sıkasım geliyor resmen kendimi her allahın günü suçluyorum acaba diyorum başka bir seçeneğim yokmuydu diye ama yoktu sondu o seçenek..

Unutmak için hiç olmazsa onun isminde başka bir yavru almalısın. Tamam unutamıyacaksın ancak biraz olsun yıllar geçince acın hafifleyecek. Hem o dostunu ömür boyu unutmayacaksın hemde onu güzelce yad ediceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blgrçoban

Başın sağolsun arkadaşım. Ben insanlardan çok hayvanlara değer veren biriyim acının ne kadar zor olduğunun farkındayım daha kötüsünü beterini yaşadım..
    Ben kendi ellerimle hayattaki tek dostum dediğim köpeğimi öldürmek zorunda kaldım önce koyunlarıma sonrada bana saldırdı ayıramadık tüm sürüyü telef edecekti yoldan ufak bir kız çocuğu geçiyordu ona yönelince mecburen çaresiz kaldım. :/ yinede 1 aydır her gece rüyamda görüyorum her allahın günü kaldığı yere giderken onu sevme hayaliyle gidiyorum göremeyince gözyaşı döküyorum. Kendi kafama sıkasım geliyor resmen kendimi her allahın günü suçluyorum acaba diyorum başka bir seçeneğim yokmuydu diye ama yoktu sondu o seçenek..

Unutmak için hiç olmazsa onun isminde başka bir yavru almalısın. Tamam unutamıyacaksın ancak biraz olsun yıllar geçince acın hafifleyecek. Hem o dostunu ömür boyu unutmayacaksın hemde onu güzelce yad ediceksin.

Allah razı olsun hocam. Sizinde başınız saolsun.Sizin durumunuz daha kötüymüş gerçekten.Allah sabır versin.Olan olmuş artık, kendinizi suçlamayın.

Hocam dediğiniz gibi alsam ne güzel olurdu, hemde aynı cins aynı renk bulabilsem. Siyah beyaz cinsi terrier di benim köpeğimin.Gerçekten son cümlenizi okuyunca tebessüm ettim eski güzel günlerimiz aklıma geldi ama cümleniz bittikten sonra gene gözlerim doldu hocam. Yeni aldığım köpek te bu dostum gibi eninde sonunda ölücek, beni gene üzücek.Üstelik benim ölen köpeğim gibi şanslı olup olmayacagınıda bilmiyoruz. Ya can çekişirse, ya araba çarpıp ölürse, dahada kötüsü sakat kalırsa.İşte ben ozaman daha kötü olurum. Çok hassaslaştım köpeğim öldükten sonra.Çok korkuyorum, yeni bir köpek düşüncesi beni çok korkutuyor.

• Night_Noise kullanıcısına yanıt
    Yeni köpeğinizi cins olarak değilde benim yaptığım gibi yapabilirsiniz. Ben şahsen tamamen sokakta terk edilmiş yavru olarak sahip çıktım. Yani açlıktan ve soğuktan hasar görmüş yardıma muhtaçken ona kucak açtım. Bu şekilde olduğunda biraz daha farklı bakıyorsunuz. Elinizden geleni en iyi şekilde gerçekleştirir ona o yuva sıcaklığını verirsiniz şayet birşey olursada hayatın gerçek yüzü olan her canlının ölümü tadacağını gözlerinizle görmüş tecrube etmiş olursunuz. Malesef hayat bu şekilde işliyor. Çok acımasız bir düzeni var. Ancak kendi iyiliğiniz için onun bırakacağı boşluğu bir nebze olsun doldurmaya çalışın. Yavruyken daha bir başka oluyorlar zaten. Size unutturmasada gerçekten iyi hissettirecektir. Kafaya takmayın demiycem gerçekten bende çok takıyorum ancak ben çözümi böyle buldum. Umarım tez zamanda bu üzüntünüzü dindirebilirsiniz. Bende dindirebilirim tabiki inşallah.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Blgrçoban kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle karsima çiksa zaten dayanamam ben. Yüzümü çeviremem ona. Ama suan için düsünmüyorum en azindan.Birazcik kendime geleyim, saglikli düsünebilicek kadar ilerlesin zaman.Sonra nasıl olur düşünürüm.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum, umarım size bir an önce iyi olup üzüntünüzü dindirebilirsiniz.

Allah bu acıyı yaşamış herkeze sabır ve dayanabilicek güç versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night_Noise

Hocam öyle karsima çiksa zaten dayanamam ben. Yüzümü çeviremem ona. Ama suan için düsünmüyorum en azindan.Birazcik kendime geleyim, saglikli düsünebilicek kadar ilerlesin zaman.Sonra nasıl olur düşünürüm.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum, umarım size bir an önce iyi olup üzüntünüzü dindirebilirsiniz.

Allah bu acıyı yaşamış herkeze sabır ve dayanabilicek güç versin.

Amin inşallah Allah beterinden saklasın diyelim. İyi dileğin için bende teşekkür ediyorum güzel insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blgrçoban -- 4 Mart 2016; 2:42:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ml_csd_ds

Hocam Allah sabır versin gerçekten çok acı bir durum. Okurken gözlerim doldu. Bende mi bi anormallik var bilmiyorum. Hayvanların ölümüne ,acı çekmesine, zarar görmesine dayanamıyorum ama aynı şeyi insanlar için söyleyemeyeceğim. Dürüst olmak gerekirse bu anlattığınız evcil hayvanınız değilde bi yakınınız olsaydı sadece okur başın sağolsun der geçerdim. Ama köpeğinizin öldüğünü okuduğumda ağlayacak gibi oldum. Bunun bir anormallik olduğunu düşünmüyorum aslında. Hayvanlar masum ve günahsız canlılar olduğu için hayvanların ölümü daha üzücü geliyor bana. Neyse hocam daha fazla uzatmayayım acın taze. Bende bir evcil hayvan sahibi biri olarak duygularımı paylaşmak istedim. Yardımcı olabileceğim bi konu varsa özelden mesaj atabilirsin.

Bende de var aynısı. Hatta savaş filmi filan izlediğimde insanların ölümünden çok atların ölümüne üzülüyorum. Sırf konuşamıyor diye vahşi insancıklardan ne zarar görüyorlar be o hayvan yapma diye feryat edebilse vicdanları el verebilir mi acaba?

• Benimde 11 yaşında muhabbet kuşum oldu geçenlerde evden uzakta olduğum için yanında olamadım son zamanlarında

• Cok zor hocam.Kücüklen hatirliyorumda kardesimin üstegi üzerine Annem civciv almisti, kahvalti masasina birakiyorduk bizle yemek yiyordu ama civcivöer tek yasayaniyormus öldü ,cok aglamistim kardesimle,senin durumun cok kötü Allah rahmet eylesin,Bence artik üzülme sevin öyle bir arkadasin oldugu icin

• En kötüsü de eve geldiğindeki o boşluk. Gözlerinin onu araması filan..
  • Hocam ölüm ölmüyor. Birgun sende bende gidecegiz. Kopeginizin ortalamadan fazla yasadigini da soyluyorsunuz. Daha fazla acı cekmesine, hastalikla yasamasindansa olmesi gercekten cok daha iyi.

• Başın sağolsun hocam

• Allah rahmet eylesin.. Bu durumu atlatmak için acilen başka bir köpek almalısınız. Sadece sen değil aile içinde zor olmuştur bu durum. Asla 15 senelik dostun kadar olmaz, ama zamanla yeni köpeğinede alışıp bağ kuracaksın.
    Acın zamanla azalacaktır, şimdi uzun uzun düşünme bu konuyu, kendi türleriyle biryerlerde olduğunu düşün.. Sonra yeni köpeğin eve neşe saçmasıyla acı iyice hafifler, güzel anılar, resimler, videolar kalır..
    Gelen gideni her zaman hatırlatır.
  • Çok kötü bir duygu hocam bizimde 15 yaşındaki köpeğimiz ölmüştü 2013'de.İnsan üzülüyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.