Şimdi Ara

Çanak kablosu bozulur mu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evimizdeki sistem tek çanakta 4'lü LNB var. kablolardan biri babamın odasına diğeri benim odama gidiyor. 7-8 aydır bu şekilde kullanıyorduk. recieverı dün açtığımda "sinyal yok" uyarı geldi ve hiçbir kanal açılmadı. reciever da sorun vardır deyip babamn kablosunu taktım anında görüntü geldi. O zaman LNB bozuldu dedim. LNB nin tüm yuvalarını babamın odasına çektiğim kablo ile denedim. hepsi çalışıyor. Benim odamda kullandığım kabloyu hiçbir slotta görüntü alamadım. Belki uçlarda sorun vardır deyip tüm odama giden kablonun her iki ucunuda yeniledim. sonuç yok. hiçbir şekilde görüntü alamadım. Avometre ile babamın odasındaki kabloyu ölçtüğümde 0.1V civarı bir değer çıkıyor benim kabloyu ölçmeye kalktığımda 0.9-1.0V çıkıyor. Kablonun herhangi bir yerinde sorun yok. Ama tüm yaptığım denemelerde kabloda sorun olduğuı görülüyor. Çanak kablosu durup dururken bozulur mu veya bozulma ihtimali var mı arkadaşlar. kullandığımız LNB İNVERTO BLACK PREMIUM QUAD LNB kablo ise netex marka.

• test ederek sorunu çözmüşsünüz zaten,kabluyu yenileyin olsun bitsin,sorunuza gelince,ölçümde devre gösteren ama iş görmeyen kablo nasıl bozuk olabilir,zaten cevapta sizden gelmiş,test sonucu durum açığa çıkmış,(konnektörde kısa devre olmasın,blendaj ile orta ucun birbirinden bağımsızlığı şart.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 25 Eylül 2010; 2:19:33 >
  • mecbur değişeceğiz artık. kısa da bir kablo değil 60metre civarı ama yapacak birşey yok. bozulmadan önceki gün baya yağmur yağmıştı. yıldırım da atıyordu arada. sanırım yıldırımdan etkilendi çünkü o geceden sonra ne olduysa oldu.
  • bu konularda uzman biriyim
    kablonun arızalı olduğunu tesbit etmişsiniz..

zaman zaman kaliteli kablolarda bile fabrikasyon hatalar sonucunda kırılmalar veya kopmalar yaşayabiliyor bu zamana bağlı olarak nüksedebiliyor...

anlatacağım olay çoğu zaman başınıza gelebilir dikkatli olun..

apartman çatısında veya kendi evinizin çatısında duvarında vs. montajlanmış çanak antenlerinizdeki lnb ye bağlı F-Connector vasıtasıyla kabloya su girmemesi için mutlaka izoleli kablo ile profesyonelce sıkıca sarılmak suretiyle su girmesi engellenmelidir yoksa receiverinizde veya lnb nizde arızalara yol açabilir..

yine ayrı bir durumda apartmanlarda sonradan takılan çanak antenlerin kablolarını aşağıya doğru sarkıtıyorlar.. bu kablolarda güneş ışığının ve rüzgarın zamanla yıpratmasıyla kırılmalar çatlamalar yaşanıyor, dahası bu çatlayan kablolar yağmur yağdığında içine suyu alarak aynen bir hortum gibi uydu alıcınıza iletebiliyor.. buda receiverinizde ciddi arızalanmalara yol açar bu yüzden kablolarınızı sık sık kontrol edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanhasimcan -- 1 Ekim 2010; 23:45:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.