Şimdi Ara

Uydu kablosunu telefon kablosu olarak kullanılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evin içinde alt kattan üst kata modem için telefon hattı çekeceğim ancak duvarların içinden geçen ve müsait olan boştaki tek kablo anten(uydu) kablosu. Telefon kablosunu anten kablosu ile devam ettirmenin ne gibi problemleri olabilir ya da mümkün olur mu?

• arda591 A kullanıcısına yanıt
    bildigim kadariyla uydu kablosuna telefon kablosunu baglayamazsin. Ama sunu arastirabilirsin. modemin antenini sokup, oraya uydu kablosunu baglayip, kablonun diger ucuna da modemin antenini baglama.
  • arda591 A kullanıcısına yanıt
    kardeşim 0.75 elektrik kablosundan bile interneti çıkarırsın yukarıya,ama telefon kablosu gibi olmaz,çok damarlı kablo onlar
    o anten kablosunun 2 ucu boştaysa,yani alt kattaki ve üst kattaki ucu da boştaysa,şöyle hafif bi çekip çekip bırak,eğer kablo oynuyorsa işin kolay olur
    yeticek kadar telefon kablosu al,anten kablosunun ucuna güzelce ek yapıp bantla,çıkmayacak şekilde,sonra ne taraftan bagladıysan onun tam ters tarafından kabloyu yavaşça çek
    yukardan bagladıysan aşagıdan çek,aşagıdan bagladıysan yukarıdan,(aşagı dogru çekmesı daha kolay olur bu arada)
    yani kısacası anten kablosuyla telefon hattı veya internet gönderebilirsin,ama pek sağlıklı olmaz,eğer sadece telefon baglıcaksan bagla gitsin,ama internet baglıcaksan dedıgım şekilde kablo çek yukarıya
  • Telefon kablosu anten kablosuna ek olmaz. Evin içinden sorun oluyorsa evin dışından götürün kabloyu, nereden gittiğinin bir önemi yok. Yada modemi telfon kablosu olan yere kurun. Sonra powerline adaptör alıp üst kattaki herhangi bir 220v elektrik prizinden internet alırsınız. Yanlız bunda prizlerin aynı faz üzerinde devre olması gerekiyor.
  • teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda591

Merhabalar,
    Evin içinde alt kattan üst kata modem için telefon hattı çekeceğim ancak duvarların içinden geçen ve müsait olan boştaki tek kablo anten(uydu) kablosu. Telefon kablosunu anten kablosu ile devam ettirmenin ne gibi problemleri olabilir ya da mümkün olur mu?

Hiç bir sıkıntı olmaz anten kablosunu tele çevirebilirsiniz ben çok yaptım .not: cereyancı 😉

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam, az önce bağladım 8mbps'a kadar olan hatta telefon hattı ile aldığım hızı alabildim. Aldığım en iyi hız: 7mbps.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kablo ne kablosu?
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hector1745 kullanıcısına yanıt
    peki hocam telefon kablosu uydu kablosu olarak kullanılabilirmi?

şöyle ki mutfağa uydu kablosu çekicem ancak hat yok tek şans ım hemen arkasındski duvarda uydu buatı var ancak tek kablo olarak geliyor.birde yanın da telefon kablosu var.

denedim cam gibi sorunsuz çalışıyor telefon kablosu ile paralel yapmak istemiyorm daha tehlikeli diye.

merak eğtiğim ileride multi switch e zarar verirmi yada tv ye?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk başta bir şey olmasada zaman içinde muhakkak sıkıntı olacaktır sonuçta direnç diye bir şey var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.