Şimdi Ara

Çanakkale ve Bölgesi ziyaret yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 19-20 mayısta sakaryadan 3 özel oto ile çanakkaleye gezi düşünüyoruz. Çanakkele civarında nerelere gidilir, nerede kalınır, nerede ne yenilir tavsiyelerinizi bekliyorum. 1 gece kalacağız. ilk aklıma gelen yer truva, gelibolu yarımadası(şehitlikler).

• peynir helvası yenir
  • eceabat ta lımanda pogacacı var mutlaka sabah kahvaltısını yapın cok lezzetlıler
  • quote:

Orijinalden alıntı: PratikHanim

peynir helvası yenir

1. gün çanakkale merkezde gezeceğim. truvadan başka gezilecek yer varmı?
    2. gün eceabata geçip şehitlik yerlerini gezeceğim.
  • Anadolu yakasında, Truva ve hemen karşı yoldan Kazdağları İda Milli Parkı en iyi seçim olur.
    Gece Güzelyalı'da İris Otel'i tercih edebilirsiniz. Kahvaltı ve akşam yemekleri tamamen organiktir ve özel hazırlanır. 4 Yıldız.
    Ertesi gün Gelibolu Yarımadası bütün gününüzü alacaktır.
    Çanakkale'nin içinde fazla bir alternatif yok, Askeri alan içinde Nusret Mayın Gemisi'nin bir benzeri var (Orijinali Tarsus'ta) ama izin alınarak gezilebiliyor. Müzeye meraklı iseniz, Arkeoloji Müzesi de Çanakkale Tarihi için zengin malzemelerle dolu.
  • çanakkaleye gitmemiş ama gitmeyi düşünen biri olarak ben de şunları sorayım:
    1- lapsekinin kirazına meşhur diyorlar, bahsedildiği kadar var mı?
    2- merkez ve gelibolu için yemek ve lokanta önerileri
    3- merkez için aileye yönelik hesaplı kalnıacak yerler
  • arkadaşlar çanakkale öğretmenevini ayarlamışlar. gecelik kahvaltı dahil 24tl. öğretmen olmayan kamu personeli 30 tl.
    ama kamu personeli değilseniz (aslında bende burda kalmak isterdim ama grup olarak gittiğimiz için arkadaşlara uyulma durumu var) turizm otelcilik meslek lisesinin uygulama oteli var. gecelik kahvaltı dahil 45 tl.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizkent

quote:

peynir helvası yenir

merkezde bildiğim pek bi yer yok truva dışında.
    başka bi arkadaş da söylemiş, kaz dağları'na çıkmak iyi fikir ama tabii araba varsa.
    orada kahvaltı veya öğle yemeğine denk getirirseniz manzaralı yerler var. bi de güzel köyler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: denizkent

quote:

peynir helvası yenir

merkezde bildiğim pek bi yer yok truva dışında.
    başka bi arkadaş da söylemiş, kaz dağları'na çıkmak iyi fikir ama tabii araba varsa.
    orada kahvaltı veya öğle yemeğine denk getirirseniz manzaralı yerler var. bi de güzel köyler.

evet arabalarla geleceğiz. teşekürler.

• Bende aynı haftasonu Çanakkale'ye gideceğim aracımla gidecek olsam 4 araç DH konvoyu yapardık:) Çanakkale merkezde Çimenlik Kalesi ve kordonda gezebilirsiniz. Truva Ezine yolu (İzmir yolu) üzerindedir öyle şehrin göbeğinde değil. Şehirden uzaklaşmak sorun olmazsa sizin için sabah erkenden İzmir yoluna çıkıp Kaz Dağlarını inerken (nusratlı rampaları) ege ve zeytin ağaçları ayaklarınızın altında bir köy kahvaltısı yapmanızı tavsiye ederim. Oraya kadar gitmişken Assos (Behramkale) yi gezebilirsiniz. Dönüşünde de Truva'ya gidersiniz. Çanakkale'de seviyorsanız sakatat türü yiyecekler güzel yapılır ayrıca peynir helvası. Açıkçası ben Çanakkale'ye gittiğimde aradığım 3 şey kokoreç, peynir helvası ve midye dolma oluyor:) Diyeceksiniz ki bunların ikisi her yerde var ancak ben oradaki tadı alamıyorum yada bana öyle geliyor.
    Zaten Geliboluyu gezmeniz 1 gün alacağı için diğer günde ancak şehri gezebilirsiniz diye düşünüyorum.
    Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım. Hatta herhangi bir sıkıntınız olursa Çanakkaledeyken çekinmeden ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpn -- 13 Mayıs 2012; 2:33:29 >

• şehrin içinde iki katlı bir pideci var. pide yiyin orda..
  • Söylemeyi unutmuşum bir de Biga girişinde ve çıkışında (uzun yolda çok can sıkıyor) kamera var 50 yi geçmeyin hiç acımıyorlar direkt ceza kesiliyor. Ayrıca en son ana yoldan Çanakkale şehir merkezine döndüğünüzde yine EDS var aynı şekilde 50 yi geçmeyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.