Şimdi Ara

Canavar gibi PC aldık sürekli takılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıda özellikleri yazılı olan pc den 16.000 tl den iki adet aldık. Birinde hiç bir sıkıntı yok. Ancak diğerinde sürekli takılma oluyor. Örneğin wordde bişi yazmaya başlıyorum bi süre sonra benden sonra yazmaya başlıyor. Ya da klasör penceresini bi yerden bi yere kaydırcam ben mause ile çektikten 4-5 saniye sonra kaydırıyor. Sebebi ne olabilir?

------------------
    System Information
    ------------------
    Operating System: Windows 10 Enterprise 64-bit (10.0, Build 15063) (15063.rs2_release.170317-1834)
    Processor: Intel(R) Core(TM) i7-9700K CPU @ 3.60GHz (8 CPUs), ~3.6GHz
    Memory: 32768MB RAM
    Available OS Memory: 32686MB RAM
    Page File: 4157MB used, 33648MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 12

---------------
    Display Devices
    ---------------
    Card name: Radeon RX 580 Series
    Manufacturer: Advanced Micro Devices, Inc.
    Chip type: AMD Radeon Graphics Processor (0x67DF)
    DAC type: Internal DAC(400MHz)
    Device Type: Full Device
    Display Memory: 24483 MB
    Dedicated Memory: 8140 MB
    Shared Memory: 16343 MB
    Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (144Hz)
    Monitor Name: Generic PnP Monitor
    Monitor Model: ASUS VA326
    Monitor Id: AUS32FA
    Native Mode: 1920 x 1080(p) (60.000Hz)
    Output Type: DVI

-------------
    Sound Devices
    -------------
    Description: 1 - ASUS VA326 (AMD High Definition Audio Device)

------------------------
    Disk & DVD/CD-ROM Drives
    ------------------------
    Drive: C:
    Free Space: 150.5 GB
    Total Space: 228.4 GB
    File System: NTFS
    Model: KINGSTON SA400S37240G

Drive: D:
    Free Space: 998.8 GB
    Total Space: 1007.7 GB
    Model: ST2000DM006-2DM164

Drive: F:
    Free Space: 742.6 GB
    Total Space: 900.0 GB
    Model: ST2000DM006-2DM164

--------------

• Hicam cihazda ya donanimsal.bir ariza var hdd gibi ya da sistem yeniden kurulmali windows yeniden yujlenmeli temiz bir kurulum yapilarak.
  • HDD'leri değiştirip çalıştırın o şekilde bir deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet8989

Hicam cihazda ya donanimsal.bir ariza var hdd gibi ya da sistem yeniden kurulmali windows yeniden yujlenmeli temiz bir kurulum yapilarak.
    İlginiz için teşekkürler bunu denedim sonuç aynı :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: cangaa

İlginiz için teşekkürler bunu denedim sonuç aynı :(

Alıntıları Göster
    O halde sorun donanimsal.diye dusunuyorum
  • tüm oem parçaların test edilmesi gerekiyor usb flash diskiniz varsa test mod iso kullanarak test edebilirsiniz yada aldıgınız yere müracaat ediniz en saglıklısı o az bi para vermemişsiniz.
  • Önceki mesajları da dikkate alarak cevap vermeye çalışıyım. Şimdi word de yazı da yazsanız o sırada işlemciniz ram'iniz ve bu ikisi arasında bağ kuran anakartınız faal durumunda tabi ki de hdd'deniz de çalışıyor diğer bütün parçalar gibi.

Önceki mesajlardan okuduğum kadarıyla diskleri değiştirmişsiniz. Bir de Sağlam bildeki ram'leri de bozuk pc'deki ramler ile değiş tokuş yapın. Sonuç aynı ise yapabiliyorsanız işlemcilerinizi de değiştirin. Sonuç yine aynı ise o zaman anakart baş şüpheli olur.

Lakin dediğiniz tarz sorunlarda dikler ve ram'ler ilk şüpheli konumundadır. Baş şüpheli hatta disklerdir. Diskleri değiştim dediğiniz o yüzden mümkün olduğunda diğer parçaları da değiştirmeyi deneyin.

Power supply'nin bu tarz bir sıkıntıya sebep olduğu bir durumu hiç görmedim ama ihtimal dahilinde olabilir.

Velhasıl eğer deneme ve yanılmalarınız ile ihtimalleri azalttınız ve şu parça bozuk diyorsanız onu garantiye verin. Yok ben uğraşamam diyorsanız aldığınız yere direkt götürün. Yazılımsal olsa tamam ama daha çok donanımsal bir durum gibi duruyor. Bir ihtimal ekran kartınız mı sıkıntı çıkartıyor diyeceğim. Deneme yanılma için onu da takıp deneyin diğer bilde.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba eger donma ve sizden sonra mouse hareket ediyorsa bas süpheli HDD niz olabilir Ama merak etme basit bir test ile bunu cozebilirsin Harddisk sentinel programini indirip kurun programi kurduktan sonra suruculeri tek tek test ettirin ama sakin fast modunda yapmayin. Bu islemi yaptiktan sonra grafik test sonucu buraya atarmisiniz.

www.hdsentinel.com
    Hard Disk Sentinel - HDD health and temperature monitoring
    https://www.hdsentinel.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoLFLyCris12 -- 5 Şubat 2019; 0:56:6 >

• Hepinize ilginiz için teşekkür ederim. Pes ettim aldığım yere gönderdim gelen sonucu buradan paylaşırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.