Şimdi Ara

Canım çok sıkıldı(Sıfır aldığım arabada pas izleri) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
15.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mesaj atarken bir de tarihlere baksanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayak kokusu

Mesaj atarken bir de tarihlere baksanız.

Harbi hiç dikkat etmemişim. Adam haklı beyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sıkıntı başıma geldi hemde yeni araç
  • sirkesurat S kullanıcısına yanıt
    araç nedir?
  • Bu arada konu sahibinin başka bir forumdaki konusunu hatırlıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam orada yazmıştı. Reçineymiş. Pas değilmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

araç nedir?

araç nissan qq ya bu çok fena yagmıur yagdı ya istanbuldan kocaeliye gelirken o anda sürdüm sonrasında agac altına park ettim arabanın arka tarafına pas gibi reçine galiba bazıları elimle cıktı ama bazıları çıkmıyor sanki poas gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Bu arada konu sahibinin başka bir forumdaki konusunu hatırlıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam orada yazmıştı. Reçineymiş. Pas değilmiş.

bende hemen reçine diye düşündüm bi yandan da acaba diye düşündüm.. netten aratınca aynı sıkıntıyı yaşamış arkadaş ama pasa çok benziyor inanılmaz
  • pas olur mu ya saçmalamayın.Pas olsa bile tırnakla kazısan yine çıkar.arabayı kil ve kaydırıcıyla temizleyin geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: rommy6719

Hayır sıfır olarak aldım.Makro çekebilen bir makinem yok malesef.İğne ucu kadar ve sarı-siyah renkte.

Bir sprey sisesine yarim litre mazot koy sik arabanin heryerine.10 15 dakika bekle akmaya basladigini goreceksin.ustupu ile guzelce sil.sonra git bol kopuk yikat bisi kalmaz.pas degil onlar recine veya zift

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu eski ama yazmak istedim. Pas felan değil. Apartmanda arkadaşımda civic var. Yeni kasa,beyaz renk "bir baksana hocam arabada pas var ya her yerinde ded"i. 1 yıllık arabada pas olmaz bakalım dedim. Metal tozu idi. Tırnaklayınca çıkıyor. Ayrıca bir pasta cila ile deneyin gene çıkar. Komple temizlemek için mazot tekniği de iyidir.
  • değerli arkadaşlarım, tepki çekeceğini bile bile söylemek zorundayım.
    Mazda marka araçlarda ne yazık ki kullanılan metalin ve boyanın özelliklerinden ileri gelen ve yıllardır çare üretilmemiş bir paslanma problemi mevcuttur.

Google'a -mazda rust problem- yazarsanız İngilizce kaynaklardan gayet geniş olarak ulaşabilirsiniz. hatta görsellere de yazabilirsiniz.

amacım tartışma başlatmak değil, bu mesaja yapılacak atarlanmalara da cevap verecek değilim . saygılar.
  • Arkadaşlar merhaba, konuyu hortlatmak gibi olacak belki ama 4 yıldır farklı zamanlarda hortlamış zaten. Bunun sebebi de google aramalarda ilk sayfada geliyor bu başlık,

ileride yazacak olanlar için bari, biraz konu hakkında bilgi sahibi biri olarak bilgi vereyim.

"Pas lekesi" dir bu durumun terim olarak ismi, hatta yurtdışından gelen araçlarda "araç komple pas lekeli" gibi hasarlar olağan karşılanır. (mercedes dahil)

burada bazı arkadaşlar pas olmaz imkansız, darbe olması lazım vs. gibi şeyler yazmışlar. Yanılıyorsunuz. burada bahsedilen pas boyanın altındaki sac kısımda olan pas değildir. boyanın üzerine tutunmuş ufacık, sanki taşlama tozlarının yapışması gibi birşeydir. kapalı yerlerde aracın üzerine damlayan sulardan olur en çok, ama hiç kapalı garaja girmemiş araçlarda da olabilir.çok uzun süre müdahale edilmez ise bu ufak pas, içeri doğru çivi gibi uzayıp lekenin çok zor çıkmasına sebebiyet verebilir, hatta kalıcı hale de gelebilir. pasta cila bir çözüm olmakla beraber ben boyayı incelttiği için çok önermiyorum, sirkenin işe yaradğını duymuştum. sektörde ise özel kimyasalları vardır asit içerikli, ve bu şekilde müdahale edilip hemen arkasından bol suyla yıkanır.

tekrar söylüyorum, aracında pas lekesi olan kimseler üzülmesinler kesinlikle. mercedes dahil her araçta olabilecek birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackcoupe

değerli arkadaşlarım, tepki çekeceğini bile bile söylemek zorundayım.
    Mazda marka araçlarda ne yazık ki kullanılan metalin ve boyanın özelliklerinden ileri gelen ve yıllardır çare üretilmemiş bir paslanma problemi mevcuttur.

Google'a -mazda rust problem- yazarsanız İngilizce kaynaklardan gayet geniş olarak ulaşabilirsiniz. hatta görsellere de yazabilirsiniz.

amacım tartışma başlatmak değil, bu mesaja yapılacak atarlanmalara da cevap verecek değilim . saygılar.

Bu araç 2010 modelmiş
     Canım çok sıkıldı(Sıfır aldığım arabada pas izleri)

• Paslı bölgelere kola döküp bir 1 dakika bekledikten sonra silerseniz , paslar hemen temizleniyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.