Şimdi Ara

Canım çok sıkıldı(Sıfır aldığım arabada pas izleri) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
15.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün servise gideceğim.Bakalım ne diyecekler.İnş o şekildedir.Saygılarımla
  • Tek başına kil uygulamanızı tavsiye etmiyorum. Zira kil boyada kılcal çiziklere yol açan bir uygulamadır. Kilden sonra mutlaka maikne ile cila uygulaması yapılmalıdır dolgu işlemi açısından. Bence aracınızı profesyönel ellere teslim edin. Meguars yada ziebeart a gitmenizi öneririm. Sonuç hoşunuza gidecek.
  • Bu arada dün gece Ankaraya sadece çok şiddetli yağmur yağmadı. aynı zamanda yaklaşık yarım saat arayla çok şiddetli dolu yağdı. Balkonuma düşen dolu büyüklüğü fındıktan büyüktü. Ancak bugün arabaları incelediğimde kimsenin aracında hasar oluşmamıştı çok şükür.
  • hocam gecmıs olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Demiryoluyla taşınan arabalarda görülebilen probleme benziyor. Demiryollarında birikmiş metalik toz olur. Bu toz yeni boyanın üzerine geldiğinde nispeten iri olan zerreler boyaya tutunur, zamanla da içine girer. Burada paslanan boyanın üzerindeki tozlar olabilir. Endüstride iyi bilinen bir problemdir.

Tabii boya hatası da olabilir. Bazı arabalar tavana kadar daldırımaya tabii tutulmaz. Tavanda galvanizasyon veya kataforez işlemi yapılmamış olabilir. Bu soğuk iklimlerde uzuzn süre koruma için yeerli olur. Ancak bu halde koruma sadece astar boyanın kalitesine bağlı oluyor. Damlayan çatılar fabrikalarda hiç görülmemiş şeyler değil. Boyadan önce küçük bir hata sonra kendini bu şekilde belli edebilir. Yani boya hatası da olabilir.

Veya boya koruma yapan yer yeterince temiz çalışmadı. Belki yakınlardaki bir servisten dolayı havada balata tozu vardı...

Bu çok büyük problem.
    Artık boyanın kemikleşmesini beklemeden satışa gönderiyorlar.
    Sıfır araçların motorunda sıvı contalar bile daha tam kurumamış oluyor.

Artık pekçok marka kaputları birşeylerle kaplıyorlarkı bu sorunlar olmasın.
    Eskiden demiryoulu ve deniz yolu ile taşınacak araçların kaput tavan gibi yerleri balmumu ile kaplanırdı.
    Bazen bayi bu balmumunu temizlemezdi, aracı ilk kez alan motor ısınınca ön kaputun eridiğini veya duman çıkarttığını zannederlerdi.

• rommy6719, aynı durum benim aracımda da var.Ben de arbayı yıkadım, silerken farkettim.Bez kaymayıp takılıyordu sanki.Dikkatlice bakınca sizin bahsettiğiniz lekeleri gördüm.Bulunduğum yer şehir merkezi olmayınca sağlıklı bir bilgi de alamadım.Siz ne yaptınız?Geri dönerseniz sevinirim,teşekkürler.
  • Bu konuda bahsi geçen aracın son durumu nedir bende merak ettim.
  • geçmiş olsun.insanın moralini bozan olaylar bunlar..
  • konu eski ama no ss no güven demeden geçemeyeceğim.
  • son durumu bende merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: manidar99

rommy6719, aynı durum benim aracımda da var.Ben de arbayı yıkadım, silerken farkettim.Bez kaymayıp takılıyordu sanki.Dikkatlice bakınca sizin bahsettiğiniz lekeleri gördüm.Bulunduğum yer şehir merkezi olmayınca sağlıklı bir bilgi de alamadım.Siz ne yaptınız?Geri dönerseniz sevinirim,teşekkürler.

konuyu yanlış yerde soruyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blade8572 -- 3 Şubat 2012; 3:19:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Bu konuda bahsi geçen aracın son durumu nedir bende merak ettim.

takla atmış tavanı iyi macun yapıp kapatamamışlar su sızdırıyor bu kadar basit,arabayı satarkende kimse almaz elinde kalır
  • aynı sorun benim mazda model aracımda da var. ben 2. el aldım ya alırken farketmedim diyordum yada yeni pas oldu diyerekten umutrsamıyordum. ancak boyanın üstünde pas olmaz ise ne bu peki. arabayı koyduğum yerde tek bir ağaç bile yok ve üstü arkadaşın dediği gibi sarı sarı noktalar var. eğer yarın arabaya inersem çekip koyayım buraya görün. aracım beyaz renk bu arada arkadaşta olduğu gibi. ayrıca belki saçma olabilir ama fikrimi söylemek istiyorum. bazen arabaya sinekler konuyor ve yapışıyorlar adeta acaba onların pislikleri filan olabilirmi?
  • valla ufak pas dedigin aklıma ağaçlardan akan reçine geliyor. Benim arabadada bir suru benek benek oluyor öyle sildinmide çıkmıyor. O arabada pas falan olmaz yani doğanın kanunlarına aykırı bi durum 15 günde pas olamaz... kedidir kedi..

git adam gibi bi oto temizlemeciye yıkat aracı.
  • s.a aracımın tavan kaportasında tam cam ile tavan kesiminde ufak pas vardı.ben bunu zımpara ile temizlettim macun yaptırttım ve fırça ile metalik gri boya sürdürttüm.pas kayboldu ancak bu boya birazda olsa belli oluyor.şimdi ben bunu kaybetmek için metalik gri spreyler var acaba bu etkili olur mu.yardımcı olursanız sevinirim
  • Eğer arabayı parkettiğiniz bir yerin yakınında dökümcü var ise, bacadan çıkan metal tozları aşağı düştüğünde, sıcaklık yüzünden boyanın içine işleyebiliyor.
    Benim bir tane arabanın tavan+motor ve bagaj kaputu bu şekilde.
    Her gün düzenli olarak parketmeniz de gerekmiyor, sadece döküm yaptıkları bir güne denk gelmesi yeterli.

Eğer tavanında değil de yan yüzeylerde var ise, aracın yakınında canavar ile profil vs. kesmiş de olabilirler.

Çözümü kil ile yüzeyin temizlenmesi, sonrasında pasta+cila.
  • hocam aldığınız arabanın kiatapçıgını olursanız üzerindeki boyanın 12 yıl paslanmazlık garantisi olduğunu görürsünüz, kaldı ki aldıgınız araba mazda sorunsuzluğuyla ün salmıştır kendileri. bayinizle bir görüşün yada turtle vax vs gibi markaların hızlı cilaları var onlarla bi silmeyi deneyin, ben pas olacagını sanmıyrum ama agac recinesi vs olabilir.
  • ss isteriz.

ayrıca pas olduğundan emin misiniz?
  • Bencede reçinedir ama tabi konu sahibi yazmış yardım istemiş sonra sorun çözüldü yada çözülmedi ama keşke bilgiyide paylaşmış olsaydı.
  • Bence doğru aracı aldığınız bayiye gidin. Boya korumayı da orada yaptırdıysanız hele. Çözüm bulmaz hık mık ederlerse o zaman başka çaresine bakarsınız.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.