Şimdi Ara

Canım çok sıkıldı(Sıfır aldığım arabada pas izleri) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
15.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SLVR61

Arkadaşım eğer aracı ağaç altlarına çektiysen ağaç reçinesi büyük ihtimal.Onlarda çok ufak olurlar.Pas gibi görünürler.Panik yapma hemen. Fotoları koysan çok yardımcı oluruz sana.

benimde size söyleyeceğim budur kil ile temizlik yapın
  • Boyanın garantisi var garanti kitapçığında 6 sene diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rommy6719 -- 12 Ağustos 2011; 12:16:40 >
  • Servise gitmeyi düşünüyor musun?
  • .
  • Demiryoluyla taşınan arabalarda görülebilen probleme benziyor. Demiryollarında birikmiş metalik toz olur. Bu toz yeni boyanın üzerine geldiğinde nispeten iri olan zerreler boyaya tutunur, zamanla da içine girer. Burada paslanan boyanın üzerindeki tozlar olabilir. Endüstride iyi bilinen bir problemdir.

Tabii boya hatası da olabilir. Bazı arabalar tavana kadar daldırımaya tabii tutulmaz. Tavanda galvanizasyon veya kataforez işlemi yapılmamış olabilir. Bu soğuk iklimlerde uzuzn süre koruma için yeerli olur. Ancak bu halde koruma sadece astar boyanın kalitesine bağlı oluyor. Damlayan çatılar fabrikalarda hiç görülmemiş şeyler değil. Boyadan önce küçük bir hata sonra kendini bu şekilde belli edebilir. Yani boya hatası da olabilir.

Veya boya koruma yapan yer yeterince temiz çalışmadı. Belki yakınlardaki bir servisten dolayı havada balata tozu vardı...
  • Ağaç reçinesi olabilir. Rengi aynı pasa benzeer ve inanılmaz zor çıkar. Pasta cila tavsiye ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rommy6719

Hayır sıfır olarak aldım.Makro çekebilen bir makinem yok malesef.İğne ucu kadar ve sarı-siyah renkte.

Tam da ağaç reçinesi lekesi tanımına uyuyor.En çokta beyaz renkte dikkat çeker.PAs zaten lokal yerlerde ve büyükçe olur.Sizin dediğiniz nokta nokta kalem ucu kadar lekeler büyük ihtimalle.
  • Evet yarın servise gideceğim.Bu reçine rengi siyah olabilirmi.Siyah ve sarı renk olmak züre arabanın birçok yerinde var.
  • Bu reçine öyle melanet birşeydirki rengi siyah sarı yeşil vs olabilir. Ve boyanın verniğine zarar verdiyse sadece rengini yokedebilirler, vernikte oluşturduğu çukuyu yokedemezler. Çünkü o noktaların hepsi verniği yakarak minik çukurlar açar.
  • anladığım kadarıyla boyada herhangi bir hasar yok ama pas izleri var. Boya zarar görmeden pas zaten oluşmaz. Başka bir şeydir o.
  • Bende anlamadım.Tırnağınızı sürdüğünüzde tırnağınız geçiyor ama çok uğraşmama rağmen hiç bir dağılma yok.İnş reçinedir çünkü arabanın iki yerine baktım tavan ve bagajta siyah ve sarı lekeler var.Hayırlısı artık
  • quote:

Bende anlamadım.Tırnağınızı sürdüğünüzde tırnağınız geçiyor ama çok uğraşmama rağmen hiç bir dağılma yok.İnş reçinedir çünkü arabanın iki yerine baktım tavan ve bagajta siyah ve sarı lekeler var.Hayırlısı artık

Aracınızı güzelce yıkadıktan sonra kil ile üzerinden geçin. O lekeler büyük ihtimal kaybolacaktır. Eğer kaybolmazsa servise gidersiniz.
  • pas değildir yaw bi yıkamacıya götür ilgilenir.
  • Sağolun arkadaşlar.Kili nereden temin edebilirim.
  • reçineyse eğer tırnağınla hafif kazı.çıkarsa eğer yıkamacıya git.o temizler.çıkmazsa servise git.inşallah sıkıntısız atlatırsın.
  • quote:

Sağolun arkadaşlar.Kili nereden temin edebilirim.

hepsiburada.com
  • geçmiş olsun
  • Konuya girerken aracın chery falan olduğunu tahmin etmiştim. Ama mazda çıktı. Neyse pas değildir inşallah geçmiş olsun.
  • Pas olması için boyanın kalkması gerekir.Pas demirde olur boyada olmaz.Dediğiniz gibi siyah sarı noktalar %90 ihtimalle ağaç reçinesidir.Yapıştımı kalır araçta.Çok ama çok zor çıkar ama çıkar.
  • Beyler sakin olun pas ile falan alakasi yok olayin.

Arkadasim sen de once bir yikamaciya gotursene ortaligi velvereye vermeden Yikamaci teshisi koyar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.