Şimdi Ara

♦♦ Çankaya Üniversitesi Ana Konu ♦♦ (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
756
Cevap
16
Favori
50.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: calamityeas

quote:

Orijinalden alıntı: albunar

Bende yıldırım beyazıtla çankaya iktisat arasında kaldım çok kararsızım

Kampüsü dahi olmayan yıldırım Beyazıt i yazma tavsiye etmem.

Kampüsten amma şikayetçi olan var Çankaya yazcam galiba ya hocalarla felanda gorustum bugun okulu gezdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Kampüsten amma şikayetçi olan var Çankaya yazcam galiba ya hocalarla felanda gorustum bugun okulu gezdim

Sadece o değil okul çok yeni oturmamış düzeni personel olarak eksik. Ekmek fabrikasından bozma mühendislik fakültesi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sadece o değil okul çok yeni oturmamış düzeni personel olarak eksik. Ekmek fabrikasından bozma mühendislik fakültesi.

Sen ordasin galiba bide akp li sanirim univ.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sen ordasin galiba bide akp li sanirim univ.

Orada değilim okuyan arkadaşlarım var . Üniversitenin partisi olmaz olsada bir şey değişmez yeni açılan üniversitelerde böyle eksiklikler her zaman olur.Bir 5 6 yıl geçecek ki sistemleri otursun.

• ACİL LÜTFEN Bilgi rica ediyorum. Bu gün tercihlerimi netleştireceğiz. Çankaya Üniversitesi Makine Mühendisliği %50 burslu olanağı var.
    Ancak şu sorularıma cevap bulmam lazım. Yardımcı olurmusunuz?

1 - Üniversitenin internet sitesinde , "Hiçbir koşulda bursunuz kesilmez deniyor" Peki hazırlık okursak 5 sene olan bölümü 5 senede
    bitiremedik ve 6.seneye uzattık. O zaman hemen burs kesilip tam ücret mi alınıyor?

2 - Makina mühendisliğinde sanırım hazırlık zorunlu imiş. Peki hazırlıktan sonra dersler tamamen İngilizcemi devam ediyor? Yoksa istersek Türkçe'de
    görebiliyormuyuz?

3 - Ben Bursa'dan geleceğim ve 1.sınıfta not ortalaması sonucu , Bursa Makineye yatay geçiş yapmak istiyorum. Çankaya gibi özel bir üni den devlet ünüversitesine yatay geçiş yapılıyormuki?

4 - Okula %50 burslu girsen bile , başarı durumuna göre bu bursun üzerine, ek başarı indirimleri de yapıldığı doğrumu?

5 - İngilizcesi iyi başlangıç seviyesinde olan bir kişiye , hazırlık bile okusa , makine mühendisliği gibi bir bölüm derslerini İngilizce okumak çok çok zor olurmu?

Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Bu gün artık bu cevaplara göre tercihim netleşecek ve sisteme girme aşamasına gelecek

• quote:

Orijinalden alıntı: GÖKHANK

ACİL LÜTFEN Bilgi rica ediyorum. Bu gün tercihlerimi netleştireceğiz. Çankaya Üniversitesi Makine Mühendisliği %50 burslu olanağı var.
    Ancak şu sorularıma cevap bulmam lazım. Yardımcı olurmusunuz?

1 - Üniversitenin internet sitesinde , "Hiçbir koşulda bursunuz kesilmez deniyor" Peki hazırlık okursak 5 sene olan bölümü 5 senede
    bitiremedik ve 6.seneye uzattık. O zaman hemen burs kesilip tam ücret mi alınıyor?

2 - Makina mühendisliğinde sanırım hazırlık zorunlu imiş. Peki hazırlıktan sonra dersler tamamen İngilizcemi devam ediyor? Yoksa istersek Türkçe'de
    görebiliyormuyuz?

3 - Ben Bursa'dan geleceğim ve 1.sınıfta not ortalaması sonucu , Bursa Makineye yatay geçiş yapmak istiyorum. Çankaya gibi özel bir üni den devlet ünüversitesine yatay geçiş yapılıyormuki?

4 - Okula %50 burslu girsen bile , başarı durumuna göre bu bursun üzerine, ek başarı indirimleri de yapıldığı doğrumu?

5 - İngilizcesi iyi başlangıç seviyesinde olan bir kişiye , hazırlık bile okusa , makine mühendisliği gibi bir bölüm derslerini İngilizce okumak çok çok zor olurmu?

Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Bu gün artık bu cevaplara göre tercihim netleşecek ve sisteme girme aşamasına gelecek

1 - Bursun kesilmemesi için , hazırlık dahil 5 yıllık bir bölümü 7 yılda tamamlarsan kesilmiyor. Ama 8.yıla kaldımı tam ücret alınıyor.

2 - Mühendisliklerde İngilizce zorunlu. Hazırlıktan sonra yok ben dersleri Türkçe görmek istiyorum diyemiyorsun.

3 - Devlet üniversitesinin de kontenjan açmasına bağlı. Ama zaten İngilizce dersleri görmek zor birde yatay geçiş yapmak zor olabilir.

4 - Evet. Yıl içindeki başarı not durumuna göre , notların ilgili aralıkta olursa , örneğin %50 burs üzerine birde %20 burs alabiliyorsun ve bu tutar ilk öğretim yılında işleme alınıyor.

5 - Evet tabi ki kolay değil ama , zorlanmadan kazanç sağlanmıyor. Bazı şeyleri göze almak gerekiyor. Sonuçta İngilizce Makine Mühendisliği mezunu olacaksın.
    Başkası makine mühendisliği okudum diyorsa , sen bu sıfatın yanına İngilizceyi de ekleyeceksin ve İNGİLİZCE MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ okuyorum diyeceksin.

Bitirince ODTÜ vs gibi ünilerde , ücretlide olsa 1 yıl master yaptımı daha da bal kaymak olur. Devir artık kendine hep bir artı kazandırma devri.
    Anne babalar bu olanakları zor sağlayabilorsa bile bence bir 5 sene daha dişini sıksın. Çocuk bitirince Bursa Uludağ Üniversitesi mezunundan yada Dumlupınar Üni mezunundan yani odtü itü hariç diper devlet üni mezunlarından daha iyi bir konumda olabilir. Belki daha iyi iş bulabilir. Benm düşüncem.

• Ayrıca şunu da belirtmek isterim.

Makine mühendisliği sizin öncelikli tercihiniz ise , Atılım Üniversitesinin bu konuda daha iyi olduğunu duyuyorum. Atılım üniversitesi
    ODTÜ yakınında bir üniversite ve derslere ODTÜ'den de öğretim görevlileri girdiğini duymuştum.
    Ayrıca Çankaya Üniversitesine göre , merkeze örneğin Kızılay'a mesafe olarak daha yakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalkaya19

Ayrıca şunu da belirtmek isterim.

Makine mühendisliği sizin öncelikli tercihiniz ise , Atılım Üniversitesinin bu konuda daha iyi olduğunu duyuyorum. Atılım üniversitesi
    ODTÜ yakınında bir üniversite ve derslere ODTÜ'den de öğretim görevlileri girdiğini duymuştum.
    Ayrıca Çankaya Üniversitesine göre , merkeze örneğin Kızılay'a mesafe olarak daha yakın.

İlk başta konudaki yardımlarınız için teşekkür ediyorum hocam . Atılım ve Çankaya arasında makine mühendisliği adına çevremden herhangi bir karşılaştırma alamadığım için cevap veremeyeceğim ancak iki üniversitenin öğretim kadrolarını fikir vermesi açısından paylaşacağım. Çankaya'da da birçok Odtü veya yurtdışında eğitim görmüş öğretim görevlileri mevcut. Tabi her ne kadar odtü mezunu olurlarsa olsunlar öğrenciye kattıkları önemli bu konuda.

Atılım üniversitesi makine mühendisliği kadrosu;http://me.atilim.edu.tr/personel/academic?lang=tr

Çankaya üniversitesi makine mühendisliği kadrosu;http://me.cankaya.edu.tr/people-2/

Atılım kızılay merkeze bir 10 km daha yakın ancak tercih yaparken servislerin ücretli olduğunu da unutmamak gerek.

• Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Çok iyi oldu.Süpersiniz.
    Aklıma takılan son ve tek şey şu :
    Hiç bilmiyerek ingizce hazırlığa başlayan biri,hazırlığı geçtikten sonra , tamamı ingilizce olan makina mühendisliği derslerini nasıl yapar? Makina Mühendisliği zaten zor, birde üstüne tamamını ingilizce okuyacaksiniz!!!

Bari başlangıç ta derslerin yarısı türkçe yarısı ingilizce olsa imis.

Sıfır ingilizce ile hazırlığa başlıyorsun. Hadi onu bitirdin diyelim, sonra tamamı ingilizce olan,Mak.Müh. derslerine giriyorsun. Bu okul nasıl biter böyle durumda olan varmı? Uzatmayimda burs kesilmesin diye taş üstüne taş düşürürürsün, suratına sıkıntıdan sivilce dolar. Ne yapacağım ben!!!
    Makina da okuyan veya tanıdığı olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi lütfen?

• quote:

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Çok iyi oldu.Süpersiniz.
    Hiç bilmiyerek ingizce hazırlığa başlayan biri,hazırlığı geçtikten sonra , tamamı ingilizce olan makina mühendisliği derslerini nasıl yapar? Makina Mühendisliği zaten zor, birde üstüne tamamını ingilizce okuyacaksiniz!!!

Sıfır ingilizce ile hazırlığa başlıyorsun. Hadi onu bitirdin diyelim, sonra tamamı ingilizce olan,Mak.Müh. derslerine giriyorsun. Bu okul nasıl biter böyle durumda olan varmı? Uzatmayimda burs kesilmesin diye taş üstüne taş düşürürürsün, suratına sıkıntıdan sivilce dolar. Ne yapacağım ben!!!

Merhaba AlmostFly
    Senin Makina da okuyan bir arkadaşın vardı galiba.Senden rica etsem bunu arkadaşına sorabilirmisin?
    Hiç bilmeyerek ingilizce hazırlığa başlıyan biri,diyelim ki hazırlığı geçti, makina 1.sınıftan itibaren %100 ingilizce olarak dersleri görmeye başlayınca çok çok zor olmuyormu?
    Bana habire uzatirim bursda kesilir gibi geliyor ve çok korkuyorum. Aslında çalışmayı severim.Ama makina derslerini %100 ingilizce görmek beni çok zorlar diye tedirgin ediyor.

• quote:

Kardeşim %100 ingilizce demek hoca a'sından z'sine kadar ingilizce anlatacak demek değil.Gerek devlet üniversitelerinde gerek bizim üniversitelerimizde böyle işlemiyor düzen tamamen hocaya bağlı , lafa gelince benim bölümümde %100 ingilizce (iç mimarlık) ama bana sorsan hiç ingilizce görmüyoruz ingilizce dersleri haricinde hocalar daima türkçe anlatıyor . Dökümanlar vs %100 ingilizce ama başka %100 bölümlerde ingilizce anlatanda var anlatmayanda . Tamamen hocaya bağlı yani.

• quote:

quote:

Merhaba AlmostFly
    Senin Makina da okuyan bir arkadaşın vardı galiba.Senden rica etsem bunu arkadaşına sorabilirmisin?
    Hiç bilmeyerek ingilizce hazırlığa başlıyan biri,diyelim ki hazırlığı geçti, makina 1.sınıftan itibaren %100 ingilizce olarak dersleri görmeye başlayınca çok çok zor olmuyormu?
    Bana habire uzatirim bursda kesilir gibi geliyor ve çok korkuyorum. Aslında çalışmayı severim.Ama makina derslerini %100 ingilizce görmek beni çok zorlar diye tedirgin ediyor.

Merhaba kardeşim makinada öyle bir arkadaşım yok ancak inşaatta öyle bir arkadaşım vardı. Kendisi 0'dan ingilizceye başladı, sayıları renkleri filan öğrendi 1 sene boyunca. Hazırlıktan geçtikten sonra bölümde biraz zorlandığı zamanlar oldu ancak hocalar bazı kelimeleri Türkçe kullanmaya müsaamma gösteriyor. Ayrıca sıkıntı olup kimsenin anlamadığı durumlarda da Türkçe anlatıyor. Hocam kocaman 7 seneniz var, okula öyle insanlar gelip mezun oluyor siz mi olamayacaksınız yani? Ayrıca zorlandığınızı hissettiğiniz zaman gidin aynı kitapların Türkçelerini alın. İngilizcelerini pdf olarak indirin. Açıkcası ben öyle yapıyorum hem TÜrkçe hem İngilizce eğitim gibi oluyor :)

• İçimi rahatlattiniz tesekkur ediyorum.
    Makina muhendisligini seviyorum ama ya ingilizcesini beceremesem,hoca surekli ingilizce anlatirken ben aval aval bakarsam diye kıvranıp duruyordum.
    Icimi ferahlattiniz coook teşekkür ederim.

• quote:

İçimi rahatlattiniz tesekkur ediyorum.
    Makina muhendisligini seviyorum ama ya ingilizcesini beceremesem,hoca surekli ingilizce anlatirken ben aval aval bakarsam diye kıvranıp duruyordum.
    Icimi ferahlattiniz coook teşekkür ederim.

Hocam içiniz o konuda rahat olsun. Zaten dediğim gibi baktınız anlamıyorsunuz hocalar her konuda açık gidip sorarsınız (tabi bazıları cinslik yapabilir, duyduğum kadarıyla ancak derse katılım gösterip azmederseniz halledersiniz.) o da olmadı kitaplardan rahat rahat bakar halledersiniz zaten dediğiniz gibi merakınız varsa hiç sıkıntı olmaz. Zaten Akademik ingilizce ile hazırlıktaki ingilizce bir değil zaten kendiniz araştırıp öğrenirsiniz aklınıza takılanları :) hayırlısı olsun inşallah

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi personel eksik okulumda? Kac hocanin cv'nu okudunda konusuyosun? Hangi derse uzmanlik alaninin disinda hoca girmis yada dersler bos gecmis? Ya su okula bok atip durmayin. Kedi ulasamadigi cigere falan fisman diye bi' atasozu var. Ekmek fabrikasi terimi nedir? Hadi oyuncaklarini al,bizim okulun yukarisindaki lojmanlarda cocuk parki var orda takil ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: iozfidan

quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi personel eksik okulumda? Kac hocanin cv'nu okudunda konusuyosun? Hangi derse uzmanlik alaninin disinda hoca girmis yada dersler bos gecmis? Ya su okula bok atip durmayin. Kedi ulasamadigi cigere falan fisman diye bi' atasozu var. Ekmek fabrikasi terimi nedir? Hadi oyuncaklarini al,bizim okulun yukarisindaki lojmanlarda cocuk parki var orda takil ;)

Personel diyince direk hoca olarak mı anlıyorsun.Eğri oturalım doğru konuşalım kardeşim orası okul binasıda değil okul binası yapısındada değil.Okuyan yakınen tanıdığım 2 arkadaşım var hocaların durumunuda diğer personelin durumunuda biliyoruz yesinler

Edit:Bu arada bırakın çocuk parkını yakınlarda yaşam belirtisi yok biraz kaba bir tabir ile itin öldüğü yer kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calamityeas -- 12 Temmuz 2015; 1:26:28 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ekmek fabrikası terim olarak kullanılmıyor yalnız, bunlar gerçekler. Orası halk ekmeğin fabrikası olarak tasarlandı daha sonra okula çevrildi. Okulunuzu tanısanız daha iyi edersiniz

• quote:

La soylesene personel dedigin nedir? Temizlikcimi rektormu ogrenci islerimi soformu? Kim eksik?

La diye cümleye başlayarak muhatabım olma hakkını kaybettiniz. Siz ekmek fabrikası değil oxford da okusanız bir şey olmaz. Önce güzel bir dil ile tartışmayı öğreniniz. İyi günler daha da yazmayacağım size.

• quote:

Sen kimsinde beni muhattap aliyosun ki? Bidaha okuluma bok atarsan sana kufur ederim.

Çocuksun çünkü anladığın tek şey o yazık . Blok !
  • Konu saçma sapan bir şekilde kaymış biraz amacından.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.