Şimdi Ara

♦♦ Çankaya Üniversitesi Ana Konu ♦♦ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
756
Cevap
16
Favori
51.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: morunsarkisi

Hocam ben de Çankaya ve Atılım arasında kaldım. Lakin rehberlik hocam ile görüştüğüm de vakıf üniversitesinin sınıfında seviyeler çok farklı olabilir dedi. Devlet üniversitelerin sınıflarında öğrencilerin geneli birbirine yakın sıralamalarla girmiştir dedi. Size soracağım, derslerde bu şekilde hocalar seviyeyi daha düşük tutuyor?

Tabi ki doğru demiş farklılıklar var. Mesala nasıl hoca bakıyor öğrenci profili biraz düşük yapamayacak düzeyde sınavı daha kolay soruyor veya anlamayacak ve gereksiz bi konu fazla detaya girmeden devam ediyor. Bu normal hocanız çok doğru demiş. Ben de kendi üniversitemde yaşadım bunları. Ama bilemiyorum atılım pek kulağa güzel şeyler diyeni duymadım tabi kulaktan dolma bir şey diyemem. Önemli olan sizin içinize sinmesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AlmostFly

quote:

Orijinalden alıntı: Doggan_TR

quote:

quote:

Herkese merhaba , sıralamam 63 k Çankaya Ve ya THK Üniversitesinde Makine Mühendisliği düşünüyorum . Çankayada küçük bi ihtimal tam burslu olma ihtimalide var ancak şehir dışına gitmek istemediğim için bu iki üniversitenin yarım burslularınıda yazdım . Dün gidip bu iki üniversiteyi de gördüm açıkçası Çankaya içime daha çok sindi . (Biraz uzakta olsa evin hemen yukarısından servisi geçiyor. THK için kızılaya gidip ordan servisine binmek uğraşmak gerekiyor açıkçası hergün çekilir mi bilmiyorum ) . THK nın yarım burslusu 97k ile alımışken geçen sene Çankaya 145k ile almış bu tercih edilmediğini gösteriyor anladığım kadarıyla . Neyse metin biraz fazla uzadı siz olsanız hangisini tercih ederdiniz neden ? . Şimdiden teşekkürler .

Şimdi bu sıralama faktörlerini bir çok şey etkileyebilir. Mesala;

Çankayada makine için %100, %50 burs imkanları varken
    Türk hava kurumunda %100, %75, %50, %25 burs imkanları mevcut.

Ayrıca;

Çankaya %50 burslu 35 kişi alırken.
    Türk hava kurumu %50 burslu 14 kişi almış.

Yani o oynama oranı kontenjan ile orantılı bence yoksa tutulup tutulmama değil (şahsi fikrim). Eğer 1 kişi alıyor olsaydı o zaman çankaya 342 puanla kapacaktı.

Not: Tabi ki türk hava kurumundaki eğitim düzeyini bilmiyorum, belki gerçekten iyi bir eğitim verdiği için yüksek kapatmıştır. Benim sadece öngörüşüm bu.

Yardımınız için teşekkürler . Size tekrar tercih yapma hakkı verilse (tabi aynı puan ve sıralamayla ) yine Çankaya yazar mıydınız ? :)

Rica ederim. Valla bana tekrar imkan verilse seçerdim, evet. Ama bir daha seçmem diyecek insan da çok bence. Kişiden kişiye değişir. Geçen gün bir alışveriş sırasında kızın teki hangi okulda okuyorsun dedi, çankaya dedim. Ben de çankaya mezunuyum dedi, işletme mezunuydu sanırım şimdi tam hatırlamıyorum. Babam hemen sordu hiç takıldın mı diye (sınıfta kalma). Kız tabi ki takıldım bizim okulda takılmadan olmaz dedi. Ancak ben 3.60 ortalama yaptım, şahsi görüşüm her iş çalışmaya bakar. Hocalarımdan memnunum okulun uzak olması ve spor salonu olmaması beni biraz düşündüren şeyler olurdu ancak hocalar için onlardan da feragat ederdim.

Bu arada THK %75 burslu ve burssuz bölümleri kaldırdı :)

Bahsettiğim arkadaş geçen seneki puan neden düşük olabilir diyordu o yüzden söyledim hocam, geçen sene o dediğiniz burslar vardı çünkü.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Herkese merhaba , sıralamam 63 k Çankaya Ve ya THK Üniversitesinde Makine Mühendisliği düşünüyorum . Çankayada küçük bi ihtimal tam burslu olma ihtimalide var ancak şehir dışına gitmek istemediğim için bu iki üniversitenin yarım burslularınıda yazdım . Dün gidip bu iki üniversiteyi de gördüm açıkçası Çankaya içime daha çok sindi . (Biraz uzakta olsa evin hemen yukarısından servisi geçiyor. THK için kızılaya gidip ordan servisine binmek uğraşmak gerekiyor açıkçası hergün çekilir mi bilmiyorum ) . THK nın yarım burslusu 97k ile alımışken geçen sene Çankaya 145k ile almış bu tercih edilmediğini gösteriyor anladığım kadarıyla . Neyse metin biraz fazla uzadı siz olsanız hangisini tercih ederdiniz neden ? . Şimdiden teşekkürler .

Şimdi bu sıralama faktörlerini bir çok şey etkileyebilir. Mesala;

Çankayada makine için %100, %50 burs imkanları varken
    Türk hava kurumunda %100, %75, %50, %25 burs imkanları mevcut.

Ayrıca;

Çankaya %50 burslu 35 kişi alırken.
    Türk hava kurumu %50 burslu 14 kişi almış.

Yani o oynama oranı kontenjan ile orantılı bence yoksa tutulup tutulmama değil (şahsi fikrim). Eğer 1 kişi alıyor olsaydı o zaman çankaya 342 puanla kapacaktı.

Not: Tabi ki türk hava kurumundaki eğitim düzeyini bilmiyorum, belki gerçekten iyi bir eğitim verdiği için yüksek kapatmıştır. Benim sadece öngörüşüm bu.

Yardımınız için teşekkürler . Size tekrar tercih yapma hakkı verilse (tabi aynı puan ve sıralamayla ) yine Çankaya yazar mıydınız ? :)

Rica ederim. Valla bana tekrar imkan verilse seçerdim, evet. Ama bir daha seçmem diyecek insan da çok bence. Kişiden kişiye değişir. Geçen gün bir alışveriş sırasında kızın teki hangi okulda okuyorsun dedi, çankaya dedim. Ben de çankaya mezunuyum dedi, işletme mezunuydu sanırım şimdi tam hatırlamıyorum. Babam hemen sordu hiç takıldın mı diye (sınıfta kalma). Kız tabi ki takıldım bizim okulda takılmadan olmaz dedi. Ancak ben 3.60 ortalama yaptım, şahsi görüşüm her iş çalışmaya bakar. Hocalarımdan memnunum okulun uzak olması ve spor salonu olmaması beni biraz düşündüren şeyler olurdu ancak hocalar için onlardan da feragat ederdim.

Hocam ilginiz için teşekkürler uzaklık çok sıkıntı değil en azından karmaşık bi ulaşımı yok benim için hemen evin üstünden servise binip gidilebilir . Okulda lab.ları v.s gösterdiler gayet güzeldi .THK kafam da işte ama biraz daha düşüneyim nasıl olsa daha vakit var . Tekrar teşekkürler :) .

Aynen hocam düşünün böyle işler aceleye gelmez. Gerekirse 2 kez gidin. Rica ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: unnamed00

burdan sorularıma devam ediyorum dostum yarın gidip okulu görücem resimlerde fln gayet güzel gözüktür
    sence okula yurt ne zaman olur birde şehrin içinde 5 6 bine yurt bulabilirmiyim 4 kişilik
    elektrik elektornik taban puanları nasıl olurki elektrik haberleşme ilede 6 bin fark var olmadı %50 mi yassamki

Hocam okul hakkında sorduklarınız için bir şey diyemeyeceğim, çünkü bilmiyorum ve kafadan sallamak istemem. Bence siz soruları bir kağıda yazın ve yarın gittiğiniz zaman sorun. Yurt fiyatlaeı hakkında da bir bilgim yok ne yazık ki

• quote:

Orijinalden alıntı: shameonme

Arkadaslar evet iyi dusunun. Kardesim baskentte okudugu icin biliyorum, cok fazla ogrencinin bursunu kesiyolar haberiniz olsun. Baskenti birakip cankayaya gelen cok ogrenci var. Bolumlerin akademik kadrolarina onem verin. Ve imkaniniz varsa her iki okulun OGRENCİLERİYLE birebir konusun. Sorulariniz olursa eger seve seve yanitlarim

Hocam bende makine mühendisliği tam burslu düşünüyorum.Yorumlardan ve üniversitenin sitesinden anladığım kadarıyla ortalamayla burs düşürülmüyor.Ancak okulu uzattık diyelim o zamanda burs devam edecekmi.Makine bölümüde zor olduğu için okul uzaması durumunda bursun düşüp düşmeyeceği önemli.Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Woodss

quote:

Orijinalden alıntı: shameonme

Arkadaslar evet iyi dusunun. Kardesim baskentte okudugu icin biliyorum, cok fazla ogrencinin bursunu kesiyolar haberiniz olsun. Baskenti birakip cankayaya gelen cok ogrenci var. Bolumlerin akademik kadrolarina onem verin. Ve imkaniniz varsa her iki okulun OGRENCİLERİYLE birebir konusun. Sorulariniz olursa eger seve seve yanitlarim

Hocam bende makine mühendisliği tam burslu düşünüyorum.Yorumlardan ve üniversitenin sitesinden anladığım kadarıyla ortalamayla burs düşürülmüyor.Ancak okulu uzattık diyelim o zamanda burs devam edecekmi.Makine bölümüde zor olduğu için okul uzaması durumunda bursun düşüp düşmeyeceği önemli.Teşekkürler.

Hayir kesilmiyor. 7 yila kadar uzatabilirsin okulunu ;)

• quote:

Hocam ben de Çankaya ve Atılım arasında kaldım. Lakin rehberlik hocam ile görüştüğüm de vakıf üniversitesinin sınıfında seviyeler çok farklı olabilir dedi. Devlet üniversitelerin sınıflarında öğrencilerin geneli birbirine yakın sıralamalarla girmiştir dedi. Size soracağım, derslerde bu şekilde hocalar seviyeyi daha düşük tutuyor?

Bugüne kadar özel okullar ilgili bir çok değişik soru duydum ancak sizin sorduğunuz soru ilk 2'yi kesinlikle zorlar. Hocaların umrunda bile olmaz kimin seviyesinin ne olduğunu. Ne anlatmaları gerekiyorsa onu anlatıp sınıftan çıkarlar. Anlayan sınavda başarılı olur geçer anlamayan ise kalır.

Öğrenci profili nedeniyle Atılımda okumanızı tavsiye etmem.

Ancak bazı derslerde öğrencilerin geçmesi için kolay soran hocalar mevcut. Ama biri anlar diye anlamaz diyerek seviyeyi düşük tutan hoca daha hiç duymadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moja -- 15 Temmuz 2014; 18:32:08 >

• Hocam çift dikiş 3. sınıf yazar mısın

Tek dersten okulu uzattık

@AlmostFly

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moja -- 15 Temmuz 2014; 18:47:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moja

quote:

Bugüne kadar özel okullar ilgili bir çok değişik soru duydum ancak sizin sorduğunuz soru ilk 2'yi kesinlikle zorlar. Hocaların umrunda bile olmaz kimin seviyesinin ne olduğunu. Ne anlatmaları gerekiyorsa onu anlatıp sınıftan çıkarlar. Anlayan sınavda başarılı olur geçer anlamayan ise kalır.

Ancak bazı derslerde öğrencilerin geçmesi için kolay soran hocalar mevcut. Ama biri anlar diye anlamaz diyerek seviyeyi düşük tutan hoca daha hiç duymadım

Yani hocaların anlatımı devlet üniversitesi ile pek fark etmez. Yani seviye düşünmez. Çok iyi bir şey bu, teşekkürler.

Biraz önce birisi ile konuştum örneğin, Çankaya Üniversitesi Hukuk da iyidir dedi. Atılım mühendislik iyi dedi. Çok kafamız karışıyor.

Peki Gazi hakkında ne düşünüyorsunuz?

• quote:

quote:

quote:

Yani hocaların anlatımı devlet üniversitesi ile pek fark etmez. Yani seviye düşünmez. Çok iyi bir şey bu, teşekkürler.

Biraz önce birisi ile konuştum örneğin, Çankaya Üniversitesi Hukuk da iyidir dedi. Atılım mühendislik iyi dedi. Çok kafamız karışıyor.

Çankaya hukukta okuyorum. Gönül rahatlığı ile yazabilirsiniz. Ancak bölüm baya sizi zorlayabilir şimdiden uyarayım

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çankaya hukukta okuyorum. Gönül rahatlığı ile yazabilirsiniz. Ancak bölüm baya sizi zorlayabilir şimdiden uyarayım

Hocam işte Çankaya'nın hukuk fakültesi iyidir dendi. Ben mühendislik istiyorum da :) Mühendislik de Atılım falan daha iyi gibi dendi. Her neyse çok teşekkürler her şey için :)

• Moja kullanıcısına yanıt
    Ah be hocam geçmiş olsun
  • Arkadaşlar Çankaya Psikoloji bölümü nasıldır? Bilgilendirir misiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler bende katıldım aranıza Bilgisayar Mühendistliği
  • Bende aranıza katıldım İşletme :)
  • Bende aranızdayım beyler Elektronik Haberleşme Mühendisliği

Rezörvıd
  • Hepiniz hoşgeldiniz arkadaşlar, umarım tercihleriniz hepiniz için hayırlı olur ve dilediğiniz gibi bir üniversite ortamı bulursunuz. Kandil geceniz de mübarek olsun

• Çankaya Üni. Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olarak sorularınızı alabilirim arkadaşlar. Herkese hayırlı olsun.
  • nereden23 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederiz hocam =)
  • Soruları olan varsa cevaplarim ogrenciyim cankayada

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.