Yeter öğretmen düşmanlığı yapmayın. Daha Yeni hamile öğretmen olayı olmuş az utanın < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Canlı dersine öğrenci girmeyen öğretmenin ek ders ücreti kesilecek (3. sayfa)
-
-
Üniversitelerde bu kural uygulanmalı bence. O kadar kötü hocalar var ki , dersini almak yerine sınıfta bile kalınabilir. Herkes hoca olamaz ama buna bakan yok tabi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben sizi zaten öğretmen veya eğitimle ilgili bir şey yapıyorsunuz diye hatırlıyorum hocam yanlış gördüm demek ki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Miles Bilkentrod -- 24 Nisan 2021; 22:8:47 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nüfus müdürlüğündeki memura gidip kimse işlem yaptırmadığında maaşı kesilmiyorsa, doktorun hiç hastası olmadığında (biliyorum bu imkansız gibi ülkemizde) maaşından kesilmesi söz konusu değilse öğretmenler için de aynı şekilde olmalı. Hazırlığını yapan, dersini eba'ya tanımlayan duruma göre velilere/öğrencilere haber veren öğretmen bilgisayarını açıp kamera karşısına geçtiğinde hiç öğrencisi gelmediyse burada yüzde yüz öğretmen suçlu demek yanlış olur. Dersine öğrencilerinin girmesini istemeyen ama full maaş almak isteyen bir öğretmen varsa o da onun kul hakkıdır zaten kalkıp onu da savunacak halim yok. Öğretmenler yatıyor kalıplarınızdan önyargılarınızdan kurtulun artık. Kimin nasıl çabaladığını nerden bileceksiniz? yok "benim arkadaşım da öğretmen şöyle böyle" demeyin artık. illa bizim de sizin mesleğinizi yapan tanıdıklarımız vardır ve illa yaptıkları yanlışlar vardır bu genellemeyi gerektirmez.
-
Çok yanlış açıdan bakmışsınız. Bu olay öğretmenler Temmuza kadar ders yapacak denildikten sonra çıktı. Eskiden haziran ortası okul kapanır Temmuza kadar öğretmenler işlemleri bitirir ve bunun karşılığında seminer ekdersini alırdı. Şimdi semineri iptal edip yazın da öğrencilerin derslere girmemesiyle ek ders ödemesini yapmamış olacaklar.
1 aylık ek ders parası kasada kalacak. Hangi kasada bilemem.
Bir de bu açıdan bakın.
Yazın öğrenci derse katılırsa ne ala. Ama çok zor. Zamanla görürsünüz demek istediğimi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yetmez
Ögrenci gelmiyorsa müdur ,il mem müdürleri ve bakanin da maaşlarından kesinti yapılmalı.
Öğrencinin olmamasından hepsi sorumludur
Brans ne hocam?
Teknik imkansızlıklar bir yere kadar, dersine öğrenci gelmeyen öğretmen birazda suçu kendinde aramalı. Üniversitede derse girme zorunluluğu yoktu. Dersi iyi anlatamayan prof un dersine 15 kişi girerken, derste iyi olan Yar. Doç. 150 kişiyle dersi işliyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 25 Nisan 2021; 2:7:28 >
Şu ülkede öğretmenler ölsün de bi rahatlayın
-
Ben öğretmenim
Ayni zamanda şu anda yuksek lisans yapıyorum.
Bizdeki canlı dersler 30 dk .Üniversitede 20 dk
Yani adam 1 saatte 3 ders parasi alıyorken Mebdeki öğretmen 2 ders alıyor .Ayrica sen ara vermek zorundasin o 1 saatte işleyip bitiriyor .Derslerde konusmamizi istemiyorlar mikrofonu kapatıp kendileri anlatıp kendileri dinliyorlar.
4 dersim var .Bir tanesi hariç diğer üçü gerek alanlarında gerekse konuyu aktarma hususlarında yetersizler .O bir kisi de prof zaten .Diğerleri doç ve Dr ogretim üyeleri. Bak abartmıyorum adam doçent daha uzaktan eğitimin gereclerini edinememis .Mouse ile yazmaya calisiyor .Hicbir şey anlamiyorsunuz yazdıklarından. Ben 1000 liraya grafik tablet aldım. Meb o zaman neredeydi ?
Gelelim katılıma:
Profun dersine katılıp diğerlerine katilmiyorum
Profta 6 kişiyiz .Digerlerini kayıttan izledim .Kendi danışmanlık yaptıkları ogrenci var sadece. 1 veya 2 kisi
Ha adamlar o saatte ders anlatmak için oradalar mi ?Kimse girmese bile alacak parasını.
Ögretmenlerin özverileri olmasaydı şu pandemi de uzaktan eğitim asla yürümezdi .Zooma cebimizden para ödedik biz demosu erken kapandigi icin .Arkadaşına çay söylerken 40 kez düşünen ogretmen düşmanı sözde memurcuklar anlamaz bu işleri
Ancak yukarıdaki bazi eleştirilere de katılıyorum
Arkadas kafasına göre ders saatlerini değiştirip kendisi ozel ders verme derdine düşüyor. Bunlari denetleyeceksin arkadas .Elinin altında sistem var .Aç gir A hocasının dersine konuk ol ne yapıyor bak .Ögretmen sayısı kadar yönetici konumunda insan var.Ne yapiyor bunlar ?
Oturup öğretmenin ek dersini tartışıyorlar herhalde
Adliyede kuzenlerim var esnek çalışma diye haftada 1 gün ise gidiyorlar .Onlari konusan yok
Ben şu satırları yazarken dahi telefonuma 10 tane soru geliyor .Buradaki akli kitlari umursayacak olsak mesai dışı soru göndermeyin der kapatıriz olayi .Ama iste bir yerden sonra artık bizde de fedakarlık biter .Öğretmeni küstürmenin kimseye faydası olmaz .Çalışmayan varsa denetlersin .Her meslek denetsensin. Bir öğretmenin dersine sürekli hicbir öğrencinin gelmemesi de sorgulanmalı tabiki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 25 Nisan 2021; 9:16:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öğretmenlerin ana maaşlarına karışılmıyor farkındaysanız. Maaşı harici ayrıca aldığı ek ders ücreti kesilecek. Kimsenin girmediği ders için neden para alsınlar. Son yıllarda öğretmen düşmanlığı var fakat bu öğretmenlerde hak etmedikleri fazla mesainin kesilmesinide rezillik olarak algılıyorsa haram yemeye bayağı alışmışlar.
-
Derse katılan da 1 ders var 1 ders yok.
Keyfi gelmiyorlar. Gelenler arka planda oyun falan oynuyor.
Düşük not vermek yasak. Öğrenci yoklama olsa da devamsızlıktan kalmıyor.
Öğrenciyi bırakmak yasak.
Öğrenci neden derse gelsin ?
Babam her ders öğrencilerini arıyor 30 kişilik sınıfdan gelirse 1-2 öğrenci canlı derse geliyor imkanları falan var ama adamlar gelmiyor.
Öğretmenin yapacağı hiç bir şey yok.
-
Kimsenin girmediği Ders öğretmen ders programına yazılıyor Öğretmen o saatte o ders için hazırlanıp EBA'dan dersini açıyor. Öğretmen üstüne düşeni yapıyor Öğrenciyi zorla getiremeyiz.
Babam mesela adamın 1. Dersi sabah 9:50 de başlayıp son dersi Akşam 20:20 de bitiyor.
Derslerine hazırlanıyor,Evdeki herkesi susturup Canlı yayına geçiyor. 1 kişi bile olsa hatta kimse olmasa bile anlatıyor. Öğrenci isterse eba dan girip tekrar izliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 25 Nisan 2021; 14:13:21 > -
Eğitim sistemi ortada, öğretmen kaliteside ortada. Düzgün bir denetleme mekanizması olsa %25-40 arası görevinden alınırdı. 1 öğrenciye bile ulaşamamış bir öğretmene ek ders ücreti verilmesine karşıyım. 1. öğrencisi bile dersine gelmiyorsa öğretmen hatayı kendinde aramalı.
-
Bunları okudukçada üzülüyorum. Geçmek serbest, kalmak yasak. Mezun olsalar ne olacak ?
-
Öğretmene laf atan kıskançlığından atıyor, gerçekten bu ülkede eğitimin ve eğitimcinin kıymeti bilinmiyor.
Çoğu camiiyede cuma harici giden yok ama imamların ek ödenekleri cemaat gitmiyor diye nedense kesilmiyor, gündeme bile gelmiyor !
-
süper zeki insan imamlar ek ödeme alıyormu ? olmayan şey nasıl gündeme gelsin.
-
keşke o dediğinden sende de birazcık olsaydı, keşke burada cehaletini belirtmeden önce 2dk. nı ayırıp araştırma yapacak kapasiten olsaydı
Bu haber 2019 yılına ait yani şuan daha fazla alıyorlar.
-
Burada başlıkta belirttiğim üzere bu konuda ne düşünüyorsunuz dedim.
1-Öğretmenin ekders ücreti kesilirse zaten dip bi maaş alıyor iki kazandığı iki kuruş ta burada ****olleri aracılığıyla haram kazanç ilan ediliyor.
2-Burada herkes kendi fikrini beyan ediyor.Ama bana beddua eden hacı hoca kılıklı imzaya sahip arkadaşa sesleniyorum senin havlamanla duvar yıkılmıyor.
3-Bu kadar nefretle bakmayın. Afet acil durum vesaire tarzı durumlarda ara verilen okul, öğretmenin ekders almasına engel değildir. Şu an içinde bulunduğumuz durum da bahsettiğim kriterlere uyduğu için öğretmenin ek ödemesini alması hususunda önünde hiçbir engel yoktur.(DANIŞTAY KARARI VARDIR)
Yan gelip yatayım da para alayım gibi bir istekte bulunan varsa HARAM ZIKKIM OLSUN.
Başarı ölçütünü dersine katılan öğrenci sayısı ile belirleyen arkadaşı da ( kendini öğretmen diye tanıtıp bizi adamdan saymayan.) Doğunun merkeze 60 -70 km uzakta olan, yılın büyük bir bölümü ulaşımın sağlanmadığı, okulun harabe bir binadan ibaret olduğu mekanlara DAVET EDİYORUM.İkinci gün kaçmazsan bende hiçbir şey bilmiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X