Şimdi Ara

canon 10-22mm ile canon 10-18mm arasindaki farklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Manzara ve mimari yapi fotoğraflari cekebilmek icin genis aci lens almaya karar verdim. Makinem canon 600d.

Oncelikle sigma 10-20mm de karar kilmistim fakat bir hafta sonra hollanda ya gideceğim icin oradaki media marktta canon 10-22mm nin fiyatinin turkiye deki sigma ile ayni oldugunu gorunce vazgectim. fiyat 1350 tl. Tam kararimi vermistim ki listede canon 10-18mm diye bir lens gordum. Onun da fiyati 750 tl.

iyi derecede bilgi sahibi olmadigim icin bu konuda kararsiz kaldim. 10-18 ile 10-22 arasındaki farklar nelerdir? 600 tl fazla odemeye deger mi?

Cevaplariniz icin tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aşağıdaki site aracılığıyla bahsi geçen objektifleri karşılaştırabilirsiniz.

canon 10-22mm ile canon 10-18mm arasindaki farklar
  • Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM
    Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM SLR
    Canon 10-18mm f/4.5-5.6

Sanırım bahsettiğiniz lensler bunlar. Bence en güzeli arkadaşın dediği sitedeki fotoğraflardan keskinliklerini inceleyin. MTF okumayı öğrenerek performanslarını karşılaştırabilirsiniz. O aralıkta en çok tutulan ve sevilen Tokina 11-16mm f/2.8. İlerde almaya düşündüğüm lens bu. 17-55mm f/2.8 de alacağım için 11-16mm aralığı yeterli ve her mm de f/2.8 diyaframdan başlaması çok büyük bir avantaj. Yakın bir zaman da Tokina AT-X 11-20mm f/2.8 PRO çıkacak. Ne zaman çıkacağı hakkında bir bilgi yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.