Şimdi Ara

Canon 100d 1000tl , Ve Bir kaç önemli soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konularda bilgisizim, 1000tl ye temiz bir canon 100d buldum 2bin shutter da, Kit lensi ile birlikte.

Ben detaya net fotoğraflara çok önem veriyorum
    Sizce bu paraya bu makina alınır mı ve beni memnun eder mi ?
    Yanına birde ileride 50mm 1.8 lens alsam yeter mi bana bu makina.
    Yada bu paraya daha iyi bir seçenek varsa ona yönelelebilirim.

Şimdiden teşekkürler.

He birde konu ile alakası yok ama çok merak ettiğim iki konu var.

1. eğer bir kıyas yapacak olsak sizce bu 100d hangi cep telefonun kamerasına denk ? Yani şu telefonun kamerasından daha iyi kalite verir yada şu telefon ile aynı kaliteyi verir diyebileceğimiz bir kıyas ? .. Mesela bende iPhone 8 var ondan iyi kalite verir mi ? Eğer vernezse hiç almama gerek yok ozaman.

2. Çok merak ettiğim aynı zamanda kulağa komik gelen ikinci sorum.

Acaba bir insan kendi kendinin portre fotoğraflarını çekebilir mi böyle birşey mümkün mü :)

Mümkünse ne tür ekipmanlar nasıl bir fotoğraf makinası lazım,bunun bir yolu var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hooper113 -- 13 Nisan 2020; 1:43:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladığım kadarıyla makine portre amaçlı alınacak.
    Yeterli olur hocam, daha fazla alan derinliği için ilerde 50mm 1.4 de alınabilir.
    Uzaktan kumanda ve bir adet tripod ile kendi portrenizi çekebilirsiniz.
  • Evet o fiyata güzel makina, alınır bence...

Makinayı masaya koyarsınız yüz tanıma olayı var ise (hele time lapse var ise 3-5-10 poz 2-5-10 saniye aralıkça çek gibi ayarlayıp) makinayı geri say ve çek (timer çekim) ayarına getirip öyle bir elinizle makinayı tutmadan bile kendini portrelerinizi çekebilmeniz mümkün. Ben bunu Olympus PEN E-PL6 model aynasız makina ile bile yapabiliyordum. Time Lapse var ise acayip de keyifli oluyor.

Mesela şu olay - Tabi burada hızlandırılmış gif gibi yapılmış ama işte olay bu
    OLYMPUSKOREAyoutube
    올림푸스 :: 일상을 담는 타임랩스 E-PL6
    https://www.youtube.com/watch?v=RzUMWR2epUU

En iyisi resmi sitesinden ürüne ait orijinal .pdf kullanma kılavuzunu indirip "time lapse" olayına bakmak.

• öncelikle selam hooper113
    1-fotoğrafçılığa gerçekten merak sardıysan makineyi almanı tavsiye ederim
    2-sadece portre çekicem diyorsan iki kameralı herhangi bir telefonlada bu ihtiyacını karsılarsın alma boşuna

a-detay ve netlik fotograf makinesini kullanmayı başardıgında tabiki telefondan daha iyi
    b-fotoğraf demek ışık demek ışık yoksa çok pahalı kameralardanda istediğini elde edemezsin.Fotoğraf makinesine değil bilgi birikimine güven.Yani fotoğrafçılığa gerçekten merak sardıysan şimdiden araştırmaya başla.(örneğin enstantene,diyafram ,iso )Bu üçlüyle çeşitli tekniklerde fotograf çekersin.

Yanına birde ileride 50mm 1.8 lens alsam yeter mi bana bu makina?
    cevabım yetmez olucak.çünki işin içine daldıkça kendin nelere ihtiyacın oldugunu kendin belirliceksin.Mesela ilk etapta birde flash almanı tavsiye ederim.

birinci sorunun cevabı a şıkkında verdim
    ikinci sorun içinde wifi sanırım bu modelde yok varsa telefon aplikasyonu sayesinde telefondan fotograf makinesini kontrol edebilir telefon ekranından kendini görüp pozunu verip fotografını çekersin.diğer bir seçenekte zaman ayarlı çekime ayarlayıp denklanşöre basar 10 saniye içinde makinenin karşısına geçip pozunu verip kendi fotografını çekersin.bir diğer seçenek kablosuz kumanda aracılıgıyla fotograf makinenin denklanşörünü kontrol edebilirsin.bu tarz çekimler için tabikide tripod alman işini rahatlatır.

• Cevaplar için çok teşekkür ederim, merak ettiğim şeyleri sayenizde öğrendim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar. Baktığınız kamera ve objektife birşey diyemeyeceğim. Lakin sorularınıza gönül rahatlığı ile yanıt verebilirim.

Günümüz teknolojisinde hiçbir telefon kamera ile aynı kaliteye sahip değildir. Kaliteyi sağlayan lensinizdir. Optiktir. Telefonlarda kaliteli optikler yok. En azından günümüzde yok.

İkinci soruya gelecek olursak 1830 yılından beri dediğiniz olay yapılıyor. Neden çekilmesin ? Ekipman konusunda gelirsek tripod ve uzaktan kumanda işinizi görecektir.
  • Telefonlarda çok ağır yazılımsal fotoğraf düzenleme teknikleri kullanılıyor. O yüzden renkler parlak, keskinlik yüksek vs vs. Fakat hiçbir telefonu, amiral gemisi de olsa, bir DSLR'a değişmem.
    Başlangıç için pahalı bir DSLR almanıza da gerek yok. Kit lens ile de harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Örnek bir video bırakayım.
    Peter McKinnonyoutube
    Can a Professional Photographer spot the difference? $400 Camera VS $4,000.00 Camera
    https://www.youtube.com/watch?v=N8LOoQxSi8M&t=345s

50mm 1.8 fiyat performans olarak objektifler arasında 1 numarada kesinlikle. Bütün dünyada da kabul görmüş efsane bir lens (fiyatına göre). Sonuçları muazzam. Kesinlikle her DSLR sahibinin elinin altında olması gereken bir objektif.
    100D'nin özelliklerini çok bilmemekle birlikte, pahalı makinelerde olan (HDR çekim, Intervelometer, Time Lapse, Saniyede 8-10 kare çekme, Güçlü işlemci, 120fps video vs vs.. ) özellikler sizin çok da ihtiyacınız olacak özellikler değil.
    Alın, kullanın, makineyi tanıyın, yapmak istediklerinizi keşfedin. Daha sonra ihtiyacınız doğrultusunda, 77D, 80D, 90D gibi makinelere ya da aynasız modellere geçiş yaparsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.