Şimdi Ara

canon 1300d yi neden üretmişki?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gecen bir arkadasim fotograf maknesi almak icin beni yaninda goturdu yardimci olmam icin,yeni baslayacagi icin fazla para vermesini istemedim.Karsimiza en uygun 1300 d cikti.Makineyi elime almamla malzemenin dandikligini hissetmem bir oldu,dedim neyse ne kadar para o kadar kofte dedim.İncelemeye devam ettim vizor sanki anahtar deligi gibi ufacik geldi dedim neyse,ekran cozunurlugu baya düsuk ama yeterli olur dedim sonucta vizor kullanacak.mikrofon cikisi olmadigini farkettim ve onde herhangi bir alici yok yani kablosuz kumanda kullanamassiniz ben cok severim kullanmayi.dedim boyle olmayacak internetten testlere bakayim belki sensor iyidir ,iso jpeg bi cok testten cuvallamis,video da gozum full hd de 50 fps aradim o da yok,dokunmatik ekran aradim videoda is yapar diye o da yok,batarya suresi en yakin nikonun yarisi kadar,onlarda da bir numara cikmadi:))Arkadas bu makineyi neden urettin ve yeni baslayan insanlari keriz yerine koymaya utanmiyormusun? bu malzeme kalitesi ve ozrllikleri?cok mu ucuz derseniz 1800 lira,makinenin hakki 1200 tl yi gecmez o da canona ayip olmasinve wifi var diye bence.Neyse yeni hedefimiz eger ucuza yakalarsak sony a58 yada nikon 3400 uzak ara daha kaliteli ve daha ozellikli,keske iyi bir aynasiz makine bu fiyat araliginda olsa gozu kapali aldircam da yok iste.Yeni alacak arkadaslar 700 d den asagisi makine almayin eger canon olacaksa nikon d3300 ve d3400 yada bulursaniz ki ben bulamadim sony a6000 alin.Haydi hayirli gunler mobilden yazdim hatam olduysa affola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 8 Haziran 2017; 14:53:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vatandaşı işte dediğiniz gibi "..." yerine koyuyor tamam da vatandaşı da uyarmak, uyandırmak lazım. Bir ezber tutturmuş gözler kapalı kucağında vatandaş. Haliyle neden daha iyisi için çırpınsın ki ? Ben de belki 8-10 ay önceden başarabildiğim kadarı ile vatandaşı özellikle bu model hakkında uyarmaya çalıştım. Tüketici olarak bilinçli olacaksın aslında bu modeli hiç almayacaksın ki üreticiye en net cevap olsun "Bize böyle fenalık yapma" gibisinden. Kompaktları daha yetenekli. Sırf işte tuzağı bu üründe kompakttan falan "Ben daha iyi bir şey istiyorum ne var marka Canon/Nikon, ne olacak sensörü "büyük" APS-C hmmm" diyen vatandaşı avlamak.

O da bir şey mi bir de bu modeli öve öve yazan nice yer var. Haydi tamam, desen ki "Şu fiyata şu özellikleri nedeniyle tercih edilebilir" anlarım amma öyle değil işte yazılar. Yok böyle iyi, şöyle başarılı, şu-şu özellikleri ile bilmem ne". Ouuu kemerlerinizi bağlayın Canon 1300D ile uçuyorsunuz sanki

• Hocam ben uzun zamandir ugramiyordum fotoya ama sizi cok iyi hatirliyorum,hala buralarda olup insanlara yardim ediyor olmaniz sevindirici,yorumlarinizi severdim,hatta dogru soyluyoruz diye firma elemanlari bizi taşlardi

• quote:

Orijinalden alıntı: popturceyn

Hocam ben uzun zamandir ugramiyordum fotoya ama sizi cok iyi hatirliyorum,hala buralarda olup insanlara yardim ediyor olmaniz sevindirici,yorumlarinizi severdim,hatta dogru soyluyoruz diye firma elemanlari bizi taşlardi

Yaa ne günlerdi... Şimdilerde daha bi normal gibi buralar. Çok değiştim demek ki ondan olsa gerek
  • Uretilir hocam üretilir de fiyat sıkıntı. Uretilen herseyin kötüsü ortasi iyisi var tabiki ama 1.800 tl yi hakediyor mu kesinlikle etmiyor... 1.000 tllik makineyi 2000 civarına satmalari mantik hatasindan baska birsey degildir elbette. Ulkemizde ne makul fiyatlara satiliyor ki bu satilsin... Yurtdisinda yine makul fiyata ama ulkemizde 2 kati daha pahali malesef... Bu da bizim kaderimiz.

• Fuji, Olympus, Sony nerede ise USA fiyatlarına satıyor. Hatta Olympus USA fiyatlarından bile ucuza satıyor ülkemizde.
    Bence olay da burada şunu gösteriyor, "Vatandaş ezberden gidiyor ne de olsa, biz bunların ezberlediği ne koysak önlerine, kaç para farkla da koysak alırlar !"
  • aslında pazarlama stratejisi olarak düşününce, sadece wifi bağlantısı olan bir gövde üretmiş canon. wifi var, bazı özellikler yok. üst modelinde wifi yine olacak ama farklı bir özellik sunup pazarlayacaklar. her yıl yenisi çıkıyor, normaldir.

yeni gövde ve wifi var diye alacak insan da çoktur bu arada. giriş seviyeleri en çok satan modellerdir. fiyatının üst modellere göre ucuz olması buna en büyük etkendir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "Dslr ye bir gelsinler, bu yetmeyince yenisini alacaklar nasılsa" düşüncesiyle üretilen giriş seviyesi bile sayılması güç apsc sensörlü kompakt makina ayarındaki cihaza bu fiyatların istenmesi piyasadaki ezberi çok güzel sergiliyor.
    Şahsen o fiyata cihaz arayana A6000 tavsiye ederim. Daha ucuz olsa diyene vizör önemli değilse A5000 veya A5100 önerebilirim. En azından giriş seviyesi bir kullanıcıyken kütük gibi gövdelerle kendisini ve çekim tekniklerini kısıtlamasın, aynasızla rahat rahat çeksin fotoğraflarını istediği gibi. Kaldı ki bu makinalar da 1300d den geri kalmaz hatta daha iyi oldukları yerler bile vardır.

Bilinçli tüketicilik önemli hocam. Ezbere, araştırmadan mal alan bu büyük topluluk varken daha çoookk böyle fiyatlarla karşılaşırız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.