Şimdi Ara

Canon 55-250 STM hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
79
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Canon EOS 550D makinam + 18-55 kit lensim ile kendi çapımda fotoğraflar çekiyorum. 18mm geniş açılarda biraz tatmin ediyor ancak uzaktaki bir objeyi çekmek istersem doğal olarak 55mm yetersiz kalıyor.

Ben de yaklaşık 2-3 aydır araştırıyorum hangi lensi almalıyım diye. Önce 70-300 baktım ancak IS olmaması yüzünden eledim. En son 55-250'de karar kıldım. 569 TL'ye normal modeli satılırken 609 liraya ise STM modeli satılıyor. Bana kalırsa 40 lira gibi ufak bir fark vererek STM model almak daha mantıklı.

Şimdi sizden, özellikle de bu lensi aktif olarak kullananlardan fikirlerini ve görüşlerini almak istiyorum.

Açıkçası keskinlik vs. konularda çok üstün bir performans beklemiyorum. Şu ana kadar tek kullandığım lens 18-55mm. Ondan da kötü olacağını sanmıyorum.

Amacım kendi aracımızın fotoğrafını çekmek. Lensin odak mesafesi uzun olduğundan alan derinliği artacaktır diye düşünüyorum. Otomobil fotoğraflarını severim. Özellikle Ay fotoğrafı ve doğa fotoğrafı da çekmek istiyorum. (kuş vb.)

Ne dersiniz? Almalı mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SezerDogan -- 11 Ekim 2016; 16:38:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ben de 70-300 usm ile 55-250 arasında çok gidip geldim ve 55-250 stm almıştım, beklentim çok yüksek değildi fakat fiyat/performans itibari ile beni gayet memnun etti, fiyatına göre gayet iyi keskinlik veriyor. Bana kalırsa 70-200 mü 55-250 mi diye düşünün, 70-200 bütçeye ağır gelir derseniz bunu tavsiye ederim. İmzamdaki instagram linkindeki fotoğraflardan bisiklet ve kuşlu olanlar 55-250 is stm ile çekildi bu arada, boyut küçük olduğu için keskinlik pek anlaşılmıyor ama fikir olur belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pridedawson -- 13 Ekim 2016; 1:18:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.