Merhaba, fotoğraf dünyasına yeni adım atıyorum, önceden pek bir tecrübem yok. Okulun fotoğraf kulübüne de üye olup kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. Canon 600D'de karar kıldım ve Gold'daki fiyatları çok uygun ama iki ayrı kampanya var. Biri 18-55 DC Kit lens + çanta + 8gb hafıza kartı : 1299, diğeri ise 18-55mm IS II Lens+ Temizleme Seti 1399 tl. 18-55 DC lens ve IS II lens arasında bu kadar çok fark var mıdır, aradaki 100 tl'lik farka değer mi yoksa başlangıç seviyesindeki biri için çanta ve hafıza kartı daha mı öncelikli olmalıdır? Biraz daha ustalaşınca 2.el lens almak mı daha mantıklı, yoksa çanta+kart bir şekilde hallolur deyip ekstra lensi de mi şimdi almak? Teşekkürler!
dc lens ve isII lens arasındaki temel fark dc lenste görüntü sabitleme özelliğinin olmaması.yani;
dc lens ile fotoğraf çekerken makineyi titretirsen fotoğraflarda flulaşma riski var (özellikle de düşük enstantane hızıyla fotoğraf çekerken) is lenste ise bu titremelere karşı görüntüde bozulmayı engelleyecek sistem var bu sayede daha sağlıklı fotoğraflar çekebilirsin
yeni başlayan bir kullanıcı olarak is lensi tercih etmen daha doğru olur çünkü sonra hayal kırıklığı yaşayabilirsin bu da hevesinin kaçmasına sebep olur
quote:
Orijinalden alıntı: Comoros
dc lens ve isII lens arasındaki temel fark dc lenste görüntü sabitleme özelliğinin olmaması.yani;
dc lens ile fotoğraf çekerken makineyi titretirsen fotoğraflarda flulaşma riski var (özellikle de düşük enstantane hızıyla fotoğraf çekerken) is lenste ise bu titremelere karşı görüntüde bozulmayı engelleyecek sistem var bu sayede daha sağlıklı fotoğraflar çekebilirsin
yeni başlayan bir kullanıcı olarak is lensi tercih etmen daha doğru olur çünkü sonra hayal kırıklığı yaşayabilirsin bu da hevesinin kaçmasına sebep olur
Güzel bilgilendirme
merhaba elimde nikon d90 ve 2 adet lensi var 18-55 70-300 isteyen olursa uygn fiyattan verebilirim makina çok temiz neredeyse sıfır ayarındadır
quote:
Orijinalden alıntı: maesstro_06
merhaba elimde nikon d90 ve 2 adet lensi var 18-55 70-300 isteyen olursa uygn fiyattan verebilirim makina çok temiz neredeyse sıfır ayarındadır
İkinci el bölümüne ilan açarsanız daha çabuk sonuç alabilirsiniz
quote:
Orijinalden alıntı: zetnakah
quote:
teşekkürler açtım ama daha 1 adet bile pm gelmedi çokta uygun fiyat yazdığımı düşünüyorum
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: zetnakah
quote:
teşekkürler açtım ama daha 1 adet bile pm gelmedi çokta uygun fiyat yazdığımı düşünüyorum
Bu forumun güzelliği orada aslında. Boş yere pm atan olmuyor. Sadece gerçekten ihtiyacı olanlar pm atar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme