Şimdi Ara

CANON 600D KIRMIZI NOKTA SORUNU ! LÜTFEN YARDIM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR CANON EOS 600D MAKİNEM VAR. SON 1 HAFTADIR GÖRÜNTÜ VE VİDEOLARDA KÜÇÜK BİR NOKTA KADAR KIRMIZI BİR NOKTA ORTAYA ÇIKTI. DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ŞEY YOKTU. BEN TOZ SEBEBİYLE OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM. VE HARİCİ FİLTREYİ ÇIKARTIP TEMİZLEDİM. AMA SORUN YİNE AYNI. SİZCE PROBLEM NEDİR? YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM... MSJLARINIZI BEKLİYORUM...

• hotpiksel çıkmış
    hiç önemli bişey değil
    hot pikselsiz makina olmaz.hotpiksel üretmeyen sensör ben görmedim (ccd olsun cmos) olsun
    canoncu olmadığımdan bilemiyorum ama menüde kalibrasyonu olması lazım(hot pikseli bulur ve yanındaki piksele uydurur)
    mesela makinanızı iso 3200 e alıp lens kapağını kapayıp 20 saniye pozlarsanız o kırmızı noktadan baya bi çıkar
  • teşekkür ederim hocam. dediğinize yakın bişeyler yapıcam. ama bu hotpixel tam anlamıyla nedir? dediğiniz gibi büyük bir sorun değil dimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakcabuk

teşekkür ederim hocam. dediğinize yakın bişeyler yapıcam. ama bu hotpixel tam anlamıyla nedir? dediğiniz gibi büyük bir sorun değil dimi ?

büyük sorunu bırak sorun değil
    hotpikselsiz sensörmü olur ya
    bodyde sensör kalibrasyonu vardır tahminim 600d yeni model body.
    canoncu bi arkadaş cevap yazar aydınlatır seni
  • teşekkür ederim hocam. bi an önce napmam gerektiği konusunda bir bilgi alabilirsem çok mutlu olucam bayağı dert ettim çünkü :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo-pentax

hotpiksel çıkmış
    hiç önemli bişey değil
    hot pikselsiz makina olmaz.hotpiksel üretmeyen sensör ben görmedim (ccd olsun cmos) olsun
    canoncu olmadığımdan bilemiyorum ama menüde kalibrasyonu olması lazım(hot pikseli bulur ve yanındaki piksele uydurur)
    mesela makinanızı iso 3200 e alıp lens kapağını kapayıp 20 saniye pozlarsanız o kırmızı noktadan baya bi çıkar

Bende makina olmamasına rahmen ben rahatladım hocam :D
  • Bu sorun bende de oluştu. Videoda çok can sıkıcı oluyor, nasıl yok edebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.