Şimdi Ara

CANON 600D VİDEO ÇEKİM SÜRESİ UZATMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
20.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Özellikle HD video da çekebildiği için tercih ettiğim Canon 600D makinemde gördüğüm kadarıyla video çekim süresi 29 dakika 59 saniye ile sınırlı. Sanıyorum lensleri vs. korumak maksadıyla yapılmış bir uygulama. Ancak benim bir veya bir buçuk saatlik görüntü çekmem gerekiyor. Bu durumda hem viedo süresini arttırabilmek için bana önerebileceğiniz bir çözüm (yazılım vs.) ayrıca 1 buçuk saat çekim yapabilmek için de pilin yeterli gelmeyeceğini düşündüğüm için de buna bir öneriniz varsa bekliyorum. Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

CANON 600D ile Video Süresi Uzatma

Canon 600D, video çekimleri için popüler bir DSLR kameradır. Ancak, tek seferde yalnızca 12 dakikalık sürekli video kaydedebilir. Video süresi uzatmak isteyen kullanıcılar için aşağıdaki adımları izleyebilirler:

Manuel Kesme: * Kamera ayarlarından "Manuel Kesme"yi etkinleştirin. * Video kaydı başladıktan 11 dakika 50 saniye sonra, kaydı durdurun ve hemen yeniden başlatın. * Bu işlemi, istediğiniz süre boyunca tekrarlayabilirsiniz.

Harici Kayıt Cihazı Kullanımı: * Bir HDMI kablosu kullanarak 600D'nizi harici bir kayıt cihazına bağlayın. * Harici kayıt cihazını, video süresi sınırlaması olmadan kayda ayarlayın. * 600D'de "Temiz HDMI" seçeneğini etkinleştirin ve kaydı başlatın.

Magic Lantern Yazılımı: * 600D'nize Magic Lantern yazılımını yükleyin. * "Video Hack" modunu etkinleştirin. * Bu, tek seferde 30 dakikaya kadar video kaydetmenize olanak tanır.

Önemli Notlar:

• Manuel kesme yöntemi, video klipler arasında kesintisiz geçişler sunmaz.
    • Harici kayıt cihazı kullanmak, daha iyi bir görüntü kalitesi ve sürekli kayıt sağlar.
    • Magic Lantern yazılımı, kameranızın garantisini geçersiz kılabilir ve dikkatli kullanılmalıdır.

Bu adımları izleyerek, Canon 600D kameranızla video süresi uzatabilir ve daha uzun video klipler kaydedebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam bu Sensörün ısınmaması içinde önemli.
    Makinenizin bütün özelliklerini aşabilecek bir Firmware var isterseniz Link verebilirim fakat Tavsiye etmem DSLR ile Video çekilebilir fakat süre uzadıkça makineyide zorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

Hocam bu Sensörün ısınmaması içinde önemli.
    Makinenizin bütün özelliklerini aşabilecek bir Firmware var isterseniz Link verebilirim fakat Tavsiye etmem DSLR ile Video çekilebilir fakat süre uzadıkça makineyide zorlar

15-20 günde bir, bir buçuk saatlik video çekmem lazım. Linki verirseniz sevinirim. Bu arada bir buçuk saat için pil durumu hakkında bir öneriniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendinibil

quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

Hocam bu Sensörün ısınmaması içinde önemli.

15-20 günde bir, bir buçuk saatlik video çekmem lazım. Linki verirseniz sevinirim. Bu arada bir buçuk saat için pil durumu hakkında bir öneriniz var mı?

http://blog.fotografium.com/canon-gercek-gucunu-ortaya-cikarin-chdk/
    Umarım işinize yarar

• Aralıksız bir saat çekim çok büyük risk hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Aralıksız bir saat çekim çok büyük risk hocam

Peki 30ar dakikalık çekimler arasında ne kadar beklemek gerekir? Eğer hemen yeni çekime baslanabiliyorsa pek de sorun değil aslında. Ama iki çekim arası mesela 5 dakika beklemek gerekiyorsa işimi görmeyecek demektir.
  • bir kere senin 2. bir pil alman gerekiyor
    + battery grip alman gerekiyor.

bu şekilde pil durumunu çözersin.

video kaydın 30 dk ile sınırlıysa bunuda firmware ile yada değişik bir şekilde yazılım ile halledebilme şansın var ama benim saan tavsiyem.

daha kısa süreli vidolar çek ve bunları video editleme programları ile birleştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur@

bir kere senin 2. bir pil alman gerekiyor

video kaydın 30 dk ile sınırlıysa bunuda firmware ile yada değişik bir şekilde yazılım ile halledebilme şansın var ama benim saan tavsiyem.

daha kısa süreli vidolar çek ve bunları video editleme programları ile birleştir.

Anlıyorum. Pil konusunu öyle halledeceğim artık. Fakat 30ar dakikalık videolar arasında ne kadar bekleme yapmak gerekli bu konuda bilgisi olan bir arkadaş var mı acaba? Yani 30 dakika bitince hemen diğer 30 dakikayı başlatabiliyorsak pek sorun değil, bahsettiğiniz gibi moviemaker tarzı bir programla bu işi çözmek mümkün. Ancak sensörler zarar görmesin diye 5dk falan beklemek gerekiyorsa o zaman video da kopuk kopuk olacağı için bir anlamı olmaz diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

Anlıyorum. Pil konusunu öyle halledeceğim artık. Fakat 30ar dakikalık videolar arasında ne kadar bekleme yapmak gerekli bu konuda bilgisi olan bir arkadaş var mı acaba? Yani 30 dakika bitince hemen diğer 30 dakikayı başlatabiliyorsak pek sorun değil, bahsettiğiniz gibi moviemaker tarzı bir programla bu işi çözmek mümkün. Ancak sensörler zarar görmesin diye 5dk falan beklemek gerekiyorsa o zaman video da kopuk kopuk olacağı için bir anlamı olmaz diye düşünüyorum.

Yeni nesil fotoğraf makineleri 2 işlevi yapabilir. Fotoğraf çekmek - (oldukça kaliteli manuel) video çekimi.
    Unutmayın bu cihazlar fotoğraf makinesi, esas görevi fotoğraf; bunun yanında çoğu dijital kameradan daha performanslı / efektif / tatminkar video çekebilir.
    Fakat sizin asıl işiniz video çekmese (üstelik saatlerce) profesyonel video kameraları size daha uygun olacaktır (panasonic bu konuda iyi)
    Lakin unutmayın (7D ve 5dmkII gibi) DSLR makinelerin bazı özelliklerini kıskanacaksınız.
    Bu nedenle setler halinde çekim bunları birleştirmek zor değil ama yarım saatlik çekimler arasında makinenizi dinlendirmek gibi bir şansınız yoksa - panasonic video kamera tavsiye ediyorum. Gayet başarılı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

quote:

quote:

Yeni nesil fotoğraf makineleri 2 işlevi yapabilir. Fotoğraf çekmek - (oldukça kaliteli manuel) video çekimi.
    Unutmayın bu cihazlar fotoğraf makinesi, esas görevi fotoğraf; bunun yanında çoğu dijital kameradan daha performanslı / efektif / tatminkar video çekebilir.
    Fakat sizin asıl işiniz video çekmese (üstelik saatlerce) profesyonel video kameraları size daha uygun olacaktır (panasonic bu konuda iyi)
    Lakin unutmayın (7D ve 5dmkII gibi) DSLR makinelerin bazı özelliklerini kıskanacaksınız.
    Bu nedenle setler halinde çekim bunları birleştirmek zor değil ama yarım saatlik çekimler arasında makinenizi dinlendirmek gibi bir şansınız yoksa - panasonic video kamera tavsiye ediyorum. Gayet başarılı.

Şu an itibariyle başka bir kamera alma şansım maalesef yok. 600D yi alırken bunu hesaba katmamıştım açıkçası. Peki yarımşar saatlik çekimler arasında makineyi ne kadar dinlendirmem gerekiyor? Bu konuda bilginiz var mı?

• bunun hakkında canon türkiyeyi arayıp sorun, lensin ne kadar ısınacağı ortam ışıağa video kalitesine de bağlı, ama mantık lensin fazla ısınıp zarar görmemesi olduğu için ısınırsa lens soğuyuncaya kadar beklemeniz lazım. öyle 1 dakka ile olacak iş değildir sanırım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

quote:

quote:

Şu an itibariyle başka bir kamera alma şansım maalesef yok. 600D yi alırken bunu hesaba katmamıştım açıkçası. Peki yarımşar saatlik çekimler arasında makineyi ne kadar dinlendirmem gerekiyor? Bu konuda bilginiz var mı?

Bu tamamen kullanıcıya göre değişir. Şahsen ben kafamdan gözümden daha çok dikkat ediyorum makineme
    Bildiğim kadarıyla bu durumla ilgili bir bilgi yok(kullanım klavuzunu incelemek lazım)
    10-15 dk yeterli olur diye düşünüyorum. Ama bu bulunduğunuz bölgeye (sıcak soğuk) değişir.

• merhaba. bende de canon eos 600d var. yalnız bir sorun var. video çekerken yaklasık 6 sn çekiyor. Video kaydı otomatik olarak durduruldu diyor. Ben buna çözüm bulamadım. Makinede bunun ayarlarını da goremedım. Üstelik yeni aldım. sende de aynı şey oldu mu? Yardımcı olurmusun? :/
  • Maksimum 30 dakika ise şöyle bir şey deneyebilirsiniz ;

2. bir 600D kiralarsınız ve makineleri üst üste monte edersiniz. Yada yanınızda durur ve ilk çekim yaptığınız makine 30 dakikaya yaklaştığında 2. makineyi 2-3 dakika öncesinden çalıştırırsınız. Size sadece editlemek kalır. Tabi size yedek pil lazım olacak.

1. seçenek makinenizi 1 saat çekim yaparak riske atacaksınız. ( Bu durumda makine bozulma ihtimali var ve siz belkide o videoyu çekemeyeceksiniz. )
    2. seçenek 2. bir 600D kiralayıp yada eş dostta varsa rica edeceksiniz kullanmak için. Yedek pillere ihtiyacınız olacak ve size sadece editlemek kalacak.
    3. seçenek videoyu el kamerası ile çekeceksiniz yada illa benim görüntüm kaliteli olsun diyorsanız Blackmagic Pocket Cinema kiralayacaksınız yada satın alacaksınız.
  • Uzun ve aralıksız video çekimleri makineye zarar veriyor diye çoğu yerde yazıyor bence çok fazla makineyi zorlamayın sonuçta video kamera değil ki bu. :)
  • saril_123 S kullanıcısına yanıt
    Biraz gecikmeli olacak ama bugün bir arkadaşın sorunu çözdük buraya da yazayım sonra faydalanan olur :)

Muhtemelen siz sorunu çözmüşsünüzdür ama problem hafıza kartınızın düşük okuma yazma süresi. Class 10 kartlarda bir sorun yalamazsınız ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • saril_123 S kullanıcısına yanıt
    merhaba bizim makinemizde de böyle bir problem mevcut, 13 sn cekip duruyor, çözüm bulabildiniz mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.