Şimdi Ara

Canon 650D ile 700D arasında herhangi bir fark var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
19.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Canon 700D 18-55 STM KİT alınacağına Nikon D5200 18-105 VR kit alınır daha akıllıca olur. Nikon D5200 18-105 VR'yi 2000 TL civarına garantili bulmak mümkün ve bence orta-alt segmentte en iyi seçenek.
  • Anlamadığım herkesin dandik olan 600-650d modeline abanması,bunların kasalarında sorunlar var,az okumadık kilitlenme sorunlarını fakat o paraya Nikon d5100 almıyorlar ya o kafama takılıyor çok daha iyi bir makine şimdi Canon da video var diyorlar fakat nasıl çektiğini görüyoruz 600-650d nin hiç başarılı bulmuyorum.

Canon alt seviyede felaket ürünler üretiyor,en saçma olanı ise 550d'den itibaren iq'da fark olmaması.Canon yatmaya alışmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teqcro

650d ile 700d arasında çok belirgin bir fark göremezssin teknik anlamda olsun dış görünüş olsun; 700d çıkmasının en büyük nedeni 650d nin pisliliğini temizlemek 650d kullanıcalrının bir çoğu makinanın kauçuk kısmandan kaynaklan bir nedenden dolayı ellerinde kızarıklık (alerjik) gibi durum meydana geldi.

Netice itibari ile 650D daha üretilmeyerek 700D yi piyasaya sürdüler olay bundan ibaret.
    O seri ilk seriydi. Toplatıldı ve şu an piyasada o şekilde tek bir cihaz bile yok. Şu an da gayet güzel bir şekilde kullanıcıları artıyor.

700d deki en büyük gelişme 18-55 stm lenstir.

Bu makinelerdeki hybrid af motoru biraz gürültülü bir sistem. Öyle olunca normal lenslerde af ile video çekildiğinde motor sesi videoda bile duyuluyor. Stm özellikli sessiz ve hızlı lensler bunun için gerekli. Ama sadece bu değişmiyor. Stm lenslerde genelde kalite farklılığı oluyor. Normal 18-135 stm 18-135 örneğindeki gibi . Bu lensin optik olarak çok geliştiğini yukarıda ozturert hocam da söylemiş.

Amerika fiyatı 900$. 800$ lık eos 650d yi almaktansa 100$ fark ödeyip stm lensli 700d almak bir çok kişi için daha uygundur.

Ha derseniz ki Türkiye fiyatları ... ona birşey diyemem.

Ayrıca pisliğini temizleyecekler diye hiç yeni özellik koymamaları mı gerekiyor acaba ?

quote:

Orijinalden alıntı: undefined

Anlamadığım herkesin dandik olan 600-650d modeline abanması,bunların kasalarında sorunlar var,az okumadık kilitlenme sorunlarını fakat o paraya Nikon d5100 almıyorlar ya o kafama takılıyor çok daha iyi bir makine şimdi Canon da video var diyorlar fakat nasıl çektiğini görüyoruz 600-650d nin hiç başarılı bulmuyorum.

Canon alt seviyede felaket ürünler üretiyor,en saçma olanı ise 550d'den itibaren iq'da fark olmaması.Canon yatmaya alışmış.

Her markanın kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır.

Canonun dezavantajı kasasının nikona göre zayıf olması olabilir ama sorunlu kasa derken neyi kastediyorsunuz onu anlamadım

d5100 aldığımızda ikinci olarak genel alınan ilk lens olan 50mm f1.8 lensinin af motorlusu nikonda 600tl canonda 300tl.

Bir de canonun magic lantern gibi güzel bir avantajı var. Alanlar bunu da hesaba katıyorlar

Makine konusuna çok takılmamak gerek bunlar birbirlerine yakın makineler. Abartılacak derecede kalite farkları yok. Fotoğrafı fotoğrafçı çeker makine değil.

* Yanlış anlaşılmasın canon hayranı veya şirket çalışanı değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ot -- 1 Temmuz 2013; 6:16:17 >

• Hocam 550d'den bu yana aynı sensörü kullanan firmanın insanları yolmaktan başka bir amaç içinde olduğunu düşünmüyorum.Kasa problemi, kalitesizliği anlamında Nikon gövdelere göre aynı paraya göre çok daha kalitesiz geliyor ve tek parça hissi vermiyor.(Ve geri toplatma sorunları da var)

Fotoğrafı fotoğrafçı çeker ama makinedeki sensör de noktayı koyar canon'un kullandığı sensör bile küçük.Canon video diye kandırıyor ama alt seviyelerde onu da tam yapamıyor AF bana göre aşırı yavaş ve frame sorunu var videoda iddaalı olmasına rağmen.Lens nikona göre pahalı demişsiniz fakat bir 50mm pahalı diye nikon köşeye atılmaz canon'da stm lenslerden çok para alıyor.

Yani her zaman yenilikçi firmalardan ürün almak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Hocam 550d'den bu yana aynı sensörü kullanan firmanın insanları yolmaktan başka bir amaç içinde olduğunu düşünmüyorum.Kasa problemi, kalitesizliği anlamında Nikon gövdelere göre aynı paraya göre çok daha kalitesiz geliyor ve tek parça hissi vermiyor.(Ve geri toplatma sorunları da var)

Fotoğrafı fotoğrafçı çeker ama makinedeki sensör de noktayı koyar canon'un kullandığı sensör bile küçük.Canon video diye kandırıyor ama alt seviyelerde onu da tam yapamıyor AF bana göre aşırı yavaş ve frame sorunu var videoda iddaalı olmasına rağmen.Lens nikona göre pahalı demişsiniz fakat bir 50mm pahalı diye nikon köşeye atılmaz canon'da stm lenslerden çok para alıyor.

Hocam iyi demişsiniz de mesela bir 650d ile d5100ün IQ farkı çok mu fazla ki ? Yani tamam sensör eski ama geride kalıyor mu ?

Zaten siz demişsiniz af sistemi yavaş yavaş olan afyi sessiz yapması için stm almamız gerekiyor. Ama açıkçası bence zaten kötü olan Af yi bir de sessiz kullanmak için stmye para ödenmez. Kendim yaparım daha iyi. Yani bence stm bir masraf alanı değil. Ama şunu söyleyebiliriz ki Canonun Video AF sistemi ölü bir sistem.

• quote:

Orijinalden alıntı: ot

quote:

Hocam 550d'den bu yana aynı sensörü kullanan firmanın insanları yolmaktan başka bir amaç içinde olduğunu düşünmüyorum.Kasa problemi, kalitesizliği anlamında Nikon gövdelere göre aynı paraya göre çok daha kalitesiz geliyor ve tek parça hissi vermiyor.(Ve geri toplatma sorunları da var)

Hocam iyi demişsiniz de mesela bir 650d ile d5100ün IQ farkı çok mu fazla ki ? Yani tamam sensör eski ama geride kalıyor mu ?

Zaten siz demişsiniz af sistemi yavaş yavaş olan afyi sessiz yapması için stm almamız gerekiyor. Ama açıkçası bence zaten kötü olan Af yi bir de sessiz kullanmak için stmye para ödenmez. Kendim yaparım daha iyi. Yani bence stm bir masraf alanı değil. Ama şunu söyleyebiliriz ki Canonun Video AF sistemi ölü bir sistem.

Dostum işte canonun bu seviyelerde video iddasını anlamıyorum

İQ farkından ziyade daha büyük sensör daha fazla ışık alanı burdan mantığı kurmak lazım.

Canon'un alt seviyelere milleti kandırmadığı yenilikçi bir modelle girmesi lazım nikon bir d5100 ile 600-650-700d ye karşı tek duruyor.

• quote:

quote:

quote:

İQ farkından ziyade daha büyük sensör daha fazla ışık alanı burdan mantığı kurmak lazım.

Canon'un alt seviyelere milleti kandırmadığı yenilikçi bir modelle girmesi lazım nikon bir d5100 ile 600-650-700d ye karşı tek duruyor.

canonun genelde çekim rahatlığına yönelik yeni model çıkarmasına bence o kadar çok laf etmemek lazım. ( döner, dokunmatik ekran, hdr çekim, vs vs ). sonuçta çeşit olması güzeldir ve şu imkanı var tüketicinin; eğer gereksiz ya da o fiyata değmez buluyorsa diğer model alınır, bu kadar basit. hiçbir şey bilmeden sadece giriş-orta seviyesi makine alanı zaten mutlaka birileri söğüşler tabiri caizse.

eğer bir marka sensör ve ona uygun megapiksel arttırımına giderse bu sınıf için, üst sınıf modellerini baltalamış olur. yani sensör boyutu ve megapiksel en başta fotoğrafın görüntüsünü etkileyen etkenler.

özellikle sensörü büyüten her marka bi zahmet parasını da ödesin diyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyuıtyuı -- 1 Temmuz 2013; 13:23:32 >

• quote:

quote:

quote:

Her ne kadar haklı da olsanız ben nikonun lenslerine taktığım için Canon diyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: SworderDante

Yenilikler var tabi ki fakat 550d , 600d , 650d , 700d hepsinde deklanşöre bastığında aynı fotoğraf çıkar.

en doğru söz bu söz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

600D dokanabilirsin ekranlı mı idi ?
    700D'de de STM 18-55 kit lens var ve çok az da olsa ufak farklar var. Geçen bir adam yutüpünde 20 dakka 650D-700D farkını anlatıyordu ama ingilizce. Anlayabildiğim kadarı ile "Ben Tarzan, sen Ceyn" diyordu . Japoncam da iyidir benim !..
    -
    Burada :
    https://www.youtube.com/watch?v=uSFABWOzHZ0

• pentax markasını nedense kimse söylemiyor,turkiyede pek yaygın bir marka değil, canon 650d bence de güzel bir makina ta ki pentax K5 i inceleyene kadar,dokunmatik ekran hastalığı olmayanlar için pentax k5 öneririm,çoğu teknik özellik bakımından üstün,videolarını da inceleyebilirsiniz, nikon d7100 ile kıyaslanan bir makine,titreşim engelleyicinin gövde de olması sizi pahalı lenslerden kurtarır,linki incelemenizi tavsiye ederim,sonuçta bu kadar para veriliyorsa ve aldığı makineyi uzun yıllar kullanmak isteyen olursa kıyaslama linkini inceleyebilir...

http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/karsilastir/Canon-650D-vs-Pentax-K-5

• makineyi fotoğraf çekmek için alıyorsanız kesinlikle pentax K5, eğer video sizin için önemliyse canon 650d yi düşünebilirsiniz,ama video da da kesinlikle kötü anlamına gelmiyor k5,
  • Beyler evkurda 650D 2400 civarı 700d 3500'e yakın farka bakın dolandırıcılığın hası, Elektro world'e helal olsun ama ikiside aynı fiyat her yerde 700D daha pahalı
  • 600d ile 650d arasındaki fark ekranın dokunmatik olması ve 650d ile stm lensin duyurulmasıdır.yani modelde bir gelişme yok.ha birde 650d de yaratıcı filtre denilen minyatür efekti, kumlu efekt gibi bazı efektlerin yazılımda bulunması.
    700d de geliştirilen hiçbirşey yok. sadece kit lens STM olarak geliyor.
    tabi fotoğraf makinası alırken ilk sorusu ""abi kaç magapksel" olan müşteri grubu için önemli bir fark 50d :) (700d-650d=50d :D )

pentax gerçekten güzel bir marka ve aletler üretiyor.ancak Türkiyede bulamıyorsunuz.sorun bu.teknik servi vb. sorunlar insanı düşündürüyor.

nikon 5100 de düşünülebilir. 600d ve 5100 aynı segmentte ve rakip. burada kullanıcı fikirleri öne çıkıyor.ben 600d 500d 1000d 60d kullandım.sonra elime d3000 ve d3100 aldım. d7000 denedim ve maalesef 600d kullanırken aldığım zevki daha üst segment olmasına rağmen d7000 de bile alamadım. ben bir canon cuyum. siz gidip nikonu seversiniz d3000 bile alırsınız.tamamen seçim kişisel yani.

evkurdan alacağınıza fotoğrafçılıktn soğuyun daha iyi.

son olarak bence 500d den başlayıp 700d ye uzanan bu yolda en iyisi 600d. bence çok keyifli.

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Olan yine bilinçsiz halkıma olacak. Canon 650d 18-55 ile 1600 liraya satılıyor, 700d satış fiyatıysa 18-55 ile 2200 TL . En yenisi olsun diye birçok kişi alacaktır eminim.

650d ye bakarken kapmpanya ile ben 1800 tlye canon aurasia garantili aldım 18-55 stm lens ile
  • Aradaki tek fark stm lens video perfermansı çok iyi eğer istiyen olursa resim veya video koyabilirim

650d almaya gittim 1450 dedi sonra 700 d aldım lens daha kaliteli diye 1550 tl ye aldım çantası 16 gb hafıza kartı vs bence ilk alacak olanlar 700 d yi tercih etmesi mantıklı ama 650 veya 600d varken 700 d almak enayiliktir .
  • 650 d nin donma problemleri bitti mi?
  • arkadaşlar bu 650d video çekimindeyken, sinir bozucu bir motor sesine maruz kalıyorum. Sizce bu normalmidir? Yardımınızı bekliyorum..
  • Firat79 kullanıcısına yanıt
    Kardeş hangi lensle çekiyorsun videoyu?

18 55 kit lens ise normal;
    18 135 IS STM ise anormal..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdem_23 -- 29 Ağustos 2014; 23:49:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: merdem_23

Kardeş hangi lensle çekiyorsun videoyu?

18 55 kit lens ise normal;
    18 135 IS STM ise anormal..

18 55 is kit Lens ve bu arada af ve mf modu var af kapalıykende otofokus yapmıyor. fotoda iyi videodayken sesle beraber kayıtta.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.