Şimdi Ara

Canon 650d video çekme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar arkadaşlar. Bir sorunum var ve bu konuda sizlerden yardım bekliyorum.

Youtube üzerinden video yayıncılığı yapmak istiyorum. Bir kanal açtım ve ilk videomu Huawei gr5 ile çektim. Biraz zor oldu telefonla ama güzel oldu, videoda fazla detay olmadığı için.
    Video burada:https://www.youtube.com/watch?v=V4aGr0cjkn8&t=8s
    Daha sonra pek çok video çektim aynı telefonla ancak videolar beni hiç tatmin etmedi, aynı videoyu defalarca çektim yine olmadı.

Son olarak
    Kardeşimin kullanmadığı bir fotoğraf makinası vardı. Canon 650d onu ondan aldım üzerinde 18 55 lens var.
    Ben diy(kendin yap) videoları çekmek istiyorum. Onunlada video çektim ancak görüntü çok kalitesiz çıktı.

Şimdi video kalitesini yükseltmek için lens almam gerekiyor sanıyorum. Telefon için mi yoksa canon için mi almalıyım karar veremedim.

Bu işi yapan veya bile arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.
    Umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edriye -- 24 Ocak 2018; 23:26:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslinda 650d video acisindan basarili ama video icin video kamera almalisiniz.

Cunku dslr makinelerin otomatik odaklamasi basarisizdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdilik yeni bir makina almam çok zor. Bunu kullanmak için nasıl bir lens almam gerekiyor acaba.

• edriye E kullanıcısına yanıt
    Siz tam olarak neden sikayetcisiniz?

• Ortama ışık vereceksiniz. Sizin meseleniz yetersiz aydınlanmış ortamda makinaların yüksek ISO ile video çekmesinden dolayı kötü olan video kalitesidir bence. Yalnız okkalı, ciddi aydınlatma yapmak lazım. Tek 1 noktadan olmayacak şekilde çekim yapacağınız ortama şöyle 2000 lumen üzeri 6-8 ışık kaynağı koysanız falan baya fark eder video kalitesi sanırım.

Çekim yaptığınız ortamdaki ışık koşullarından bahsedin bize biraz. Nerede, günün hangi vaktinde hangi ışık kaynağı(kaç watt kaç adet ampul) ile aydınlatılmış bir ortamda çekim yapıyorsunuz ?
  • Aydınlatmada sorunum yoq sanıyorum kendi yapmış olduğum güçlü bir aydınlatmam var. Görüntüsü altta. Otomatik netleme yaptıktan sonra netlemeyi kilitliyorum. O şekilde çekiyorum videoyu

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1041946/d4dc14cc-3ba9-4be6-b42b-ba85f4feaa0c.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edriye -- 19 Kasım 2017; 9:50:43 >
  • Arkadaşlar yabancı bir videoda şunu tavsiye etmişler. Siz ne dersiniz. Yanlış bişey almayalım.

• Siz videoda sizi rahatsiz eden seyi yazmamissiniz.

Netlik mi, keskinlik mi, kumlanma mi, cozunurluk mu, titresim mi, netleme mi...

Bu lensin videoda cok ciddi bir fark yaratacagini sanmiyorum.

• Video için kamera şart bence.
  • arkadaşlar benim istediğim bu tarz (https://www.youtube.com/watch?v=LBEtgMxc8e8&t=11s) videolar çekmek. Bunu telefonla çekmiştim. şimdi 60d makinam, 18 - 55 lensim var. Ama çektiğim videonun ekran görüntüsü aşağıda.
    sorun ayarlardanmı lensten mi acaba?
    Bazı arkadaşlar aydınlatmadan diyorlar lakin çok daha karanlık ortamlarda çok daha iyi video çekilebildiğini görüyorum. Birde bu otomatik netleme olayını devre dışı mı bırakmak lazım...

• Sizin sorununuz netleme, pozlama ve beyaz ayari. Ve bu konuda dslr cihazlar ayarlari yapilmadan kullanildiginda isinizi gormez.
    Benim tavsiyem telefon ile devam edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 23 Kasım 2017; 19:31:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Sizin sorununuz netleme, pozlama ve beyaz ayari. Ve bu konuda dslr cihazlar ayarlari yapilmadan kullanildiginda isinizi gormez.
    Benim tavsiyem telefon ile devam edin.

otomatik ayarları kullanıyordum. şimdi söylediklerinizi araştırıp bu konuda bilgi sahibi olmaya çalışacağım. bu makinayı elime alalı çok olmadı. teşekkürler.
  • Teşekkürler arkadaşlar. Varolun
  • arkadaşlar teşekkür ediyorum. sorunum kamera ayarları ve ışık imiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.