Şimdi Ara

Canon 700 d için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben de aranıza yeni katılmak isteyen biriyim. Foruma ve internete bakındım uzunca. Zaten çok büyük bir karmaşa yok yeni başlayan için alınacak modeller de lensler de az çok belli. Benim kafamda da Canon marka DSLR bir makine almak vardı. 600-650-700 ürünleri arasında 700 d nin daha hazır ve başlangıç seviyesinde de öğrenene kadar yeterince istekleri karşılayacak bir model olduğuna karar verdim. Bütçem de zaten 2000-2500 arası taksitle karşılayabileceğim seviyede. Lens olarak başlangıçta çok detaylı bir inceleme yapmanın anlamı yok galiba bunu fark ettim. Öncelikle kit lenslerle Tamron ve Sigma nın geniş açılı 18-270, 18-250 gibi lensleri arasında kaldım fakat sonuçta benim ilgi alanımın ve yeteneğimin ne düzeyde olduğu belli olmadığı için 18-135 STM kit lensinin yeterli olacağını düşündüm şimdilik. İlerde zaten olayı kavrayabilirsem üst düzey lenslere de daha rahat para harcayabilirim. Ki 18-270 gibi aralıklarla pek işim de olmayacak ilerletebilirsem kendimi sanırım. Sonuç olarak Canon 700d + 18-135 STM kit lensine karar verdim.

İnternette bakındığımda çantalı ve kartlı olanlar içerisinde

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=11341

Bu sitedeki fiyat uygun geldi bana ama taksitlendirmesi çok işime gelmiyor. Hem o kartlar mevcut değil bende hem de 3 taksitin üstünde fiyat uçuyor.

Bir de

http://www.bizdeuygun.com/Canon-EOS-700D-18-135mm-Lens_158017.html?gclid=CjwKEAiAo8emBRCX_OqU4qek6y8SJACzgf8fPNskCAD59zj-bmOf_ozvDQotzTH2Hjd8QRgwTR2LZxoC_H7w_wcB

Bu site var. Burada 8 gb lık kart veriyor yanında ne Class olduğunu belirtmemiş. Taksitler de uygun gibi 3 taksit sonrasına +3 taksit imkan veriyor.

Size danışacağım nokta ise

1- Tercihim konusunda çok net bir yanlışlık varsa belirtirseniz sevinirim.
    2- Bu fiyatlar uygun mudur ve siteler güvenilir midir acaba ? Başka nerede uygun taksit imkanlarıyla bulabilirim ?

Teşekkürler.

• Hizlial.com da cok uygun kampanya var kacirma 18 55mm stm lens ve 32gb kart ve canta 1699

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet572 M kullanıcısına yanıt
    18-55 stm kitiyle almam mantıklı olur mu ki acaba ? Fiyat gerçekten uygunmuş ama ben 18-135 lik stm lensini kafaya koymuştum şimdi karar veremedim. :/ Taksitlerde vade farkı da yok keşke istediğim lensle olsaymış hemen alırdım. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hwy2hell

18-55 stm kitiyle almam mantıklı olur mu ki acaba ? Fiyat gerçekten uygunmuş ama ben 18-135 lik stm lensini kafaya koymuştum şimdi karar veremedim. :/ Taksitlerde vade farkı da yok keşke istediğim lensle olsaymış hemen alırdım. :(

Yenisin belli lens ıle ısın yok arkadaşın tavsiye ettiği ürün güzel fiyat lensıde iyi.Sen makınayı al kurcala çöz öğren sonra lens alırsın hatta bu makına sana basıt kalır FF bır makınaya bıle gecmek ıstersin.
  • crowman kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ben de almaya karar verdim lensten çok makineyi anlamaya çalışacağım uzunca bir süre çünkü dediğiniz gibi. Çanta ve flash disk hediyesi de var. Teşekkürler.
  • 650D ile 700D arasında hiç bir fark yok. O kadar fiyat farkı boşuna olacak. 650D nin sorunları çözülmüş modeli sadece. 600D almanı tavsiye ederim paran cebinde kalır. Başkalarını zengin etmezsin.
  • rocker_tr R kullanıcısına yanıt
    Abi aradaki fark 300 liraydı oluversin dedim. Haklısın aslında ama 9 taksit vade farkı yoktu çok da dert etmedim. Tabi birilerini zengin etmiş olmak konusunda bir şey diyemem evet ne yazık ki öyle oldu. Lakin kapitalist sistem içerisinde yaşarken bu tarz sorgulamalara gidince çok da içinden çıkılmıyo yaşamın. :) İlerde kendimi geliştirdiğimde ve işin inceliklerini kavradığımda ben de bu şekil bir yaklaşıma girerim. Çünkü iyi olduğumu düşündüğüm alanlarda fırsatçılara pek meydan vermemeye çalışırım. Şimdilik başlangıç olarak küçük endüstriyel oyunlara gelmeyi göze alıyorum. :) Kafam rahat etsin diye başka bir şey değil. Teşekkür ederim ama uyarı için, ileride teknik konularda bilgi danışacağım kişilerden birisiniz o kesin. :) Biyerden başlayayım da ilerleyeyim diye baktım şimdilik olaya olan paraya olsun abi napalım. :)
  • 700d ve 650d makinaları kullandım.aralarında bir fark yok cidden.sadece 700d ile stm lensler geliyor diğerlerinde standart kit lensler var.body olarak ikiside iyidir gözün kapalı alabilirsin ve uzun süre kullanırsın.özelliklerine girmeye gerek yok zaten belli makinalardır. Lens olarak 18-135 stm iyi seçimdir. Ben 18-55 stm kullandım üst Düzey lenslere yakın performans gördüm. Hem geniş açı hemde tele zoom yeterli bana göre. Çok düşünmene gerek yok al ve keyifle kullan derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cppmn kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam dün elime geçti makine. Bakalım keşfettikçe anlayacağım durumu.
  • quote:

Teşekkürler hocam dün elime geçti makine. Bakalım keşfettikçe anlayacağım durumu.

hayırlı uğurlu olsun,güzel günlerde keyifle kullan...birde çok gerekli değil ama battery grip almanı tavsiye ederim. hem body daha geniş bir kavrama alanı sunar hemde biraz daha artan ağırlık sebebiyle titretmeden çekim yapma şansın olur...elbetteki şarj çabuk bitmez.illa ki orjinal parça al demiyorum,çok kaliteli muadil battery gripler var. keyfine kalmış yani.
     Canon 700 d için tavsiye Canon 700 d için tavsiye

• cppmn kullanıcısına yanıt
    Tekrar teşekkürler. Nette şu şekil ilanlar var.

http://www.n11.com/canon-550d-600d-650d-700d-battery-grip-bg-e8-P29146073?cid=604001&gclid=Cj0KEQiA6dGmBRC_3Mi-x_XywKsBEiQA1lcFP2SUWDPtnxMnzlWYq6ZraHVLO2tSVsSSab9R45UGOnUaAkyF8P8HAQ

Bu civarlarda mı genelde muadilleri acaba ? Hemen değil de bir ay sonra falan alabilirim. Baya kullanışlı duruyor bu haldeyken çünkü.

• Hwy2hell H kullanıcısına yanıt
    Evet muadiller bu fiyatlardadır. Ben aldım bir Yıldır sorunsuz kullanıyorum. Bir tanede fazladan batarya almıştım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İlk başlarda "telefonla daha iyi fotoğraf çekiyorum" dersiniz ama kurcaladıkca daha çok keyif alır ve daha başarılı işler çıkarırsınız.

Şimdilik bokeh odaklı çalışın, sonra tutkunu olursunuz zaten:)

• Y2kmtt kullanıcısına yanıt
    Ben de onun üzerinde uğraşıyorum aslında, en çok orada fark ediyor insan farklılığı dediğiniz gibi, öbür türlü biraz tecrübe ve bilgi eksikliği belli oluyor. Özellikle hareketli nesneleri çekme konusunda baya bir cebelleştim en son otomatik modunda çektim bıraktım. :) Odak olayıyla uğraşıyorum kendimi sokaklara, doğaya atmadan önce sanırım baya bir süre evde deneme yapmam gerekecek. :))
    TV ve AV modları üzerinde çalışın. Hangi modda makinenin neye öncelik verdiğini ve hangi nodun ne için daha çok tercih edildiğine bakın.

Arka plan flulaştırmadaki en kolay şeyler;
    1) f değerini olabildiğince düşürmek
    Örn: f1.8 de çektiğiniz fotoğrafın arka planı f11de çektiğiniz fotoğrafdan daha fludur. +Tabi lensin min f değeri farklı lensler de farklı değerlerdedir.)
    2) Çekilen nesne ile arka plan arasındaki mesafeyi açmak
    Örn: Bir su şişesini çekiceksiniz. Şişe ile duvar arasındaki mesafeyi 1metreden 3 metreye uzaklaştırırsanız. Duvar daha flu çıkacaktır.
    3) Lensi max zoomda kullanmak.
    Örn: Elinizde 18-135mm lens var çekeceğiniz nesneyi 135mm zoom yaparak çekerseniz arka planı flulaştırmış olursunuz.

Bu teknikleri tek tekde uygulayabilirsiniz veya aralarında kombinasyon yapıp hepsini kullanarak da uygulayabilirsiniz.

• Y2kmtt kullanıcısına yanıt
    Oldukça açıklayıcı oldu. Baya bir süre vakit harcarım ben bu bilgilerle. :) Teşekkür ederim hocam tekrardan. Elimde kaynaklar var ama bu şekilde "hap" bilgilerle daha çabuk adapte oluyor insan. :)
    Rica ederim
     Canon 700 d için tavsiye

• Arkadaşlar merhaba, 650 yerine 700d almak istiyorum. Makinelerden pek anlamam. internet sitelerini dolaşırken fiyat farklarıni araştirirken lensler de ki farki da gördüm konuyu forumdan da incelemeye calistim .yine de kararsiz kaliyor insan

World karta puan kampanyasi var . Medimarkatta 1999 tl ve lens de is yaziyor sadece
    CANON EOS 700D 18-55mm IS Lens Kit Dijital SLR Fotoraf Makinesi SLR Profesyonel Makineler

Diğer site 1tikla2kazan da ise 1599 tl ve orda da 100 tl puan kampanyasi var.
    Canon EOS 700D 18-55 DC III LENS Siyah Dijital Fotoğraf Makinesi < Fotoğraf Makineleri | 1tıkla2kazan.com

1tikla2kazan da lense dc III demiş. .

SonrA hizlial da da 1699 ama lense stm demiş

Canon EOS 700D 18-55mm IS STM Lens DSLR Fotoğraf Makinesi

Sizce aradaki farka medimarkttan almaya deger mi. Ilerde zaten tamron dan ya da canon dan 70 300 //

Tamron 75 300 //
    vb bi lens alirim diye düşünüyorum ... ne dersiniz. Hangi site ya da hangi lensi alayim.. siz is derseniz mediamakrt yerine baska bi siteye bakarim kampanyali felan. Saygilar

• herdemasivemavi H kullanıcısına yanıt
    pahalı olan her zaman iyidir anlamına gelmez, sen Canon EOS 700D 18-55mm IS STM al. çünkü lenste hem titreşim engelleme özelliği var hem stm lensler sessiz AF yapabiliyor. sessiz AF ne işe yarar dersen video çekerken lensten gelen sesi vidoda duymazsın.
  • Peki. Canon EOS 700D 18-55 DC III LENS var 1tikla2kazan da dc III lensler de titreşim azaltma özelliği yok mu peki ?
    Teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.