Şimdi Ara

Canon 70d için lens

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar Canon 70d bodysiyni uzun zamandır araştırıyorum ve çok beğeniyorum yakın zmanadada alıcam fakat aklıma lens konusunda cok kararsızlıklar var ilk olarak kit lensi olan 18-135 stm düşünmüştüm fakat sonra baktım bir kac yere keskinliği hakkında iyi yorumlar yapmamışlar sonra tamron 17-50 2.8 e baktim ona bakarken Sigma 17-70 dikkatimi çekti hem makro hem manzara hem portre çekimler için iyi olacağını düşündüm ama yinele cok kararsızım bunların yanına elbet 50mm 1.8 alırım hem ucuzdur o sizin fikirleriniz nelerdir bu arada fazla bir bütçem yok 3.700-3.800 e kadar ANCA cıkabılırım fakat bunun yanın Ekipmanları tripot filtreler dahil değil onlara ayrılmış bir bütçem mevcuttur sizce ne yapmalıyım önceden bir Fotoğrafçılık bilgim ve deneyimim vardır bir alternatif olarakta acaba daha düşük bır body Alıp lenslerini coğaltsammı diye düşünmüyor Değilim fakat 70dnin verebildiği kadar performans verebilirler mi fikirleriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşşekürler nasıl fotoğrafçılıktan hoşlanıyorsun derseniz her turlu fotoğraf çekmeyi seviyorum ben portre manzara kuş makro farketmiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardim edecek yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18-135mm gayet iyi bir lens. Canon kit lensler konusunda oldukça başarılı. Özellikle yeni çıkardığı STM versiyonları harika. Paranızın karşılığını en iyi verebilecek lensler. Son derece keskin, odaklamaları piyasanın en iyileri ve tamamen sessiz. Kit lensten çok ötede performansları var.

17-50'nin diyafram üstünlüğü var, 18-135'in ise çok daha fazla yakınlaşması. Pek karşılaştırılabilecek durumda değiller yani.

17-70mm ise bir makro lens değil. İnsanları macro yazarak kandırıyorlar ama bir lens makro lens olması için 1X büyütme oranına sahip olmalı. 17-70mm 0.36X büyütmeye sahip. Gerçek bir makro lensin üçte biri büyütmeye sahip yani. Diğer "normal" lenslere göre daha fazla büyütmeye sahip tabi fakat aradaki fark çok düşük. Makro olarak adlandırılan 17-70mm 0.36X iken 18-135mm 0.28X mesela. Ona da biraz makro diyebiliriz o zaman :)

70D konusuna gelirsek; üst seviye fotoğraf makineleri daha alt seviyelere göre çok daha iyi fotoğraf çektikleri için daha pahalı olmuyorlar. Küçük farklar oluyor tabi ama her makine ile %95 oranında aynı kaliteyi alacaksınız. Fiyat farkları odaklama sisteminin gelişmişliği, kasanın sağlamlığı ve kullanışlılığı, ekstra bazı özelliklerden kaynaklı. 70D hem fotoğraf hem de video odaklaması olarak çok iyi. Kuş, spor, aksiyon fotoğrafçılığı yapıyorsanız gayet avantajlı. Diğer gövdeler kötü anlamına gelmesin. Onlar da aynı sürede odaklama yaparlar ama bir kuşu takip etmek gibi konularda geri kalırlar. Odaklama gövdeden çok lense bağlı. Bunu da söylemek lazım.

Her dslr makine tonla özellik barındırır. Kullanmayacağınız özelliklere fazladan binlerce lira vermek yerine lense yatırım yapmanız daha mantıklı tabi. Lens konusunda da ne kadar yakınlaşma istediğiniz ve açık diyaframın sizin için ne kadar gerekli olduğunu düşünüp de karar vermelisiniz.

18-135mm lens 18mm'de:

Canon 70d için lens

50mm'de:

Canon 70d için lens

135mm'de:

Canon 70d için lens

Tamron 17-50mm lens 17mm'de:

Canon 70d için lens

50mm'de:

Canon 70d için lens

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 12 Ocak 2016; 23:45:16 >

• Tessekkur ediyorum yardiminiz icin guzel bir yazi olmus saolun. Ama bir seyi anlamadim yani bi canon 550d var bide 70d var aradada 2milyardan fazla fark var bu farkin sebepleri o kadar az mi yani ? 17-70icin boyle bi yazi okumamistim bilgilendirdiginiz icin tesskur ediyorum. Sanirim bi 70d alirim yanina 18-135mm kit lensle bareber. Biraz gecer 50mm 1.8 alirim 1.4une para yetmez yaninda bunlarla baya giderim diye dusunuyorum

• iertgi123 İ kullanıcısına yanıt
    Aradaki başka farklar da var ama demek istediğim şey; 70D, D7000 gibi modellerin fiyatlarının yüksek olması daha kaliteli fotoğraflar verdikleri için değil. Siz o ekstra özellikleri hiç kullanmayacaksanız boşuna fazladan para vermiş olursunuz.

70D'nin üstünlükleri:

Hareketli dokunmatik ekran
    Şarj
    Fotoğraf ve videoda daha gelişmiş odaklama ve takip sistemi
    Üstte yardımcı ekran
    Daha kullanışlı gövde
    Daha parlak ve büyük vizör
    Buffer genişliği
    Daha hızlı seri çekim
    Mikrofon girişi
    Wifi

Bunların bir kısmı 650d ve üstündeki gövdelerle de elde edilebilir. 70D'yi ayrı kılan şeyler odaklama sistemi ve profesyonel yazılımsal özellikleri. Dezavantajı ise büyük ve ağır olması. Özel bir amaç için kullanmayacak birinin 70D alması bana çok mantıklı gelmiyor açıkçası. 700D gibi gövdeler insanların yüzde 99'una yetebilecek özelliklere sahip. Karar sizin tabi.

• Bende almisken iyisini alayimda uzun zman gotursun mantigi vardir birde giris seviyesi degilde hani bi ust kademe makina istiyorum o yuzden 18-135 ve 50mm beni idare edebilcek mi diye korkuyorum

• Crop makineler genel olarak performans acisindan birbirlerine benzer o yuzden 700D de alsaniz 70D de alsaniz pek fazla bir sey degismeyecek ama almiskende giris seviyesinin ustunde bir sey almak tabi ki daha mantikli 18-135mm kit lens baslangic icin yeterli bir vok fotograf studyosunda crop makinelerde bulunuyor yanina siz de yazmissiniz 50mm f/1.8 guzel secim olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 100d vs 60d
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki 70d yi genel olarak nasil degerlendirirsiniz

• Bence 70D alacağına Canon 700D + Sigma 17-70mm F2.8-4 DC OS Macro Contemporary serisi
    beraber alsaydın Toplam Maliyet : 3000 TL olacaktı.
    Sigma 17-70 performansı mükemmel'dir
  • 17-70 kullandiniz mi?

• Benim önerim 70D + 18-135mm + 35mm
    Maaliyetini bilmiyorum ama çok kullanışlı bir set olur.
  • forumu kullanıcısına yanıt
    70d kullanicisi misiniz? 35mm ilk defa duyuyorum ozelligi nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: iertgi123

70d kullanicisi misiniz? 35mm ilk defa duyuyorum ozelligi nedir

Kendim Pentax kullanicisiyim.Yakin bir arkadasimin 70d cihazini 18-135mm lensiyle bir kac gun kullandim.

Lens dis mekanda ve iyi isikli salonda cok basariki. Ancak loş ışıkli kapali mekanda iso degerini yukseltmeden keskin fotograf cekmek zor oluyor. O zaman da biraz kumlanma olabiliyor. Ben fotografa %100 boyutta bakmayi sevdigimden bu durum beni rahatsiz etti.

O yuzden nisbeten biraz dar acili ancak dusuk isikli ortamlarda cok kullanisli bir lens oldugu icin 35mm onerdim.

Ancak sadece 18-135mm de gayet yeterli bir lens.

Ayrica 35mm yi kesinlikle 2.el almanizi tavsiye ederim. Fiyati cok daha uygun.

• 50mm los ortamda beni kurtarmaz mi ki 1.8 diyafram yetmez mi

• quote:

50mm los ortamda beni kurtarmaz mi ki 1.8 diyafram yetmez mi

Diyafram guzel ama ya açi?

50mm cok kullanissiz bir lens bana gore. Acisi cok dar. Mesela ortalama buyuklukteki bir odada 50mm ile bir koltukta oturan iki kisiyi kadraja zor sigdirirsiniz.

sadece portre icin kullanirim derseniz o zaman tamam. Ama bana 35mm daha kullanisli geliyor.

Asagida ayni noktadan 35mm ve 50mm nin acilarina bakabileceginiz bir ornek foto var.

https://www.google.com.tr/search?q=focal+length+35mm+vs.+50mm+compare&client=aff-maxthon-maxthon4&channel=t8&biw=360&bih=350&tbm=isch&prmd=ivn&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwihtZ7y8anKAhVIlXIKHR6UA7EQ_AUIBygB

• forumu kullanıcısına yanıt
    Evet hakliziniz ama 35mm fiyati sifir olarak 2bin tl civari 2.elde olsa olsa bin tele olur oda beenim butcemi asar 18-135cekmeye calisicam oyle ortamlarda napalim ama ben genelde disarda cekim yapmak icin aliyorum odada cekim yapmak icin degil olmadi flash kullanirim veya isoyu arttiririm napalim birde 70dnin iso performansini nasil degerlendiriyorsunuz?

• quote:

Evet hakliziniz ama 35mm fiyati sifir olarak 2bin tl civari 2.elde olsa olsa bin tele olur oda beenim butcemi asar 18-135cekmeye calisicam oyle ortamlarda napalim ama ben genelde disarda cekim yapmak icin aliyorum odada cekim yapmak icin degil olmadi flash kullanirim veya isoyu arttiririm napalim birde 70dnin iso performansini nasil degerlendiriyorsunuz?

Mantıklı bir yaklaşım.

70d ve muadili cihazlar iso konusunda zaten başarılılar. O konuda şüpheniz olmasın.
  • Tessekkur ediyorum yorumlariniz icin peki son bir sey sorabilir miyim 70dnin ekrani oynar ekran biliyorsunuzdur bu oynar ekranda bozulmalar olur mu yani bana cok sknti cektirirmi ki

• quote:

Tessekkur ediyorum yorumlariniz icin peki son bir sey sorabilir miyim 70dnin ekrani oynar ekran biliyorsunuzdur bu oynar ekranda bozulmalar olur mu yani bana cok sknti cektirirmi ki

Yillar once canon a640,a650 ve s3 kullandim. Bunlar da oynar ekrandi. Mekanizmalarinda hicbir sorun olmadi.

Kaldi ki, cok endise ederseniz sabit birakirsiniz normal makineler gibi.

• Filtre onerisi yapar misiniz pahali fiktreyle ucuz filtre arasindaki farklar nelerdir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.