Şimdi Ara

Canon 7D mi yoksa başka makina mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kuzenim hediye olarak bana Dslr getirceğini söyledi,o canon D7 düşünüyormus,aklında başka model varmı diye bana sordu.
    Bende daha tam bilemediğimden sizlere danışayım dedim,bu ayın sonuna gelicek makinam inş aranıza katılacağım bende,
    sizce 7D yerine; bir nikon mu alsam ?
    Teşekür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RafaelSchultz -- 20 Ağustos 2012; 8:42:16 >

• 7D cok iyi. Yaninda Canon 15-85mm IS USM de alsin.
    Bir de bu kuzenler nerede dagitiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 27-70 mm canon Lens varmış heralde üstünde.
    Doğrusu pek anlamıyorum henüz :) hangisi iyi hangisi kötü,ama Nikon lens avantajı daha çok diyorlar,canon çok geride mi lenste ?

Henüz araştırıyorum Aranıza katılmak için ama çok çeşitli yorumlar var :)
    Teşekürler cevap için,ayrıca yıllardır sözü vardi,getiriyor sonunda :D
  • 27-70mm objektif yok, belki Sigma 17-70mm olabilir.
    Canon ve Nikon'un birbirine ustun olduklari yerler var birbirinden geride olduklari yerler var ama ikisinde de objektif konusunda derdin olmaz.
  • doğrudur bilemiyorum tam olarak :)
    uzaktan kumanda vs özelliği varmı bunların,varsa sonradan mi alıyoruz yoksa için demi bulunması gerekiyor.
    bilginiz varmıydı acaba ?
    kusura bakmayın çok soru soruyorum ama aklımda kalmasın diye :)
    teşekürler
  • uzaktan kumandayi kendiniz almalisiniz. kablolu veya kablosuz uzaktan kumanda alabilirsiniz.

• hmm anladım yani donanımı destekliyor dimi bunu?
    yoksa ayrı bir mekanizmamı kurmamız gerekiyor,saolun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence sen bir makineyi eline al 1-2 hafta karistir sonra kumanda neyin bak
  • Zaten baya karıştırcam ve sorularımla baya boş zamanlarınızda ufak cevaplar beklicem sizlerden :)
    Yardımlarınız için çok teşekür ederim ayrıca çok yardımcı oldunuz :)
  • Nikon al hocam... Misal uygunundan bir D7000 çok keyifli olabilir sizin için. Yada aynı şekilde eğer yurt dışı fiyatları uygunsa D700 mükemmel seçim olur.

7D hem pahalı hemde artık eski bir gövde... Yeni nesil APSC'ler çok yetenekli aletler :)

7D'yi anca dağda taşta kuş kovalayacaksam alırdım başka türlü asla kullanmam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 20 Ağustos 2012; 11:58:05 >
  • ilk önce hangi lenslere para yatıracağını tespit et.sonra makine.
  • Canon alın video da çekecekseniz, ayrıca 7d çok sağlam ve hızlı bir gövdedir. Plastik değil magnezyumdur, su toz geçirmeyen izolasyon sistemi ve çift digic4 işlemcisi vardır.
  • pentax varken bunlar alınır mı naptınız ya.
  • Yok yok Panasonic alsin bence
    7D'yi al iste daha iyisi cikmis olsa Canon 7D MarkII cikarirdi.
  • 7D her yönüyle apsc sınıfının lideridir. Yeni güncellemesiyle coştu denilebilir. Tank tabir edilicek kadar sağlam cihazdır. D7000 maalesef bu makine kadar iyi bulmuyorum.

D700 halen çok iyi olmasına rağmen fiyatları çok yuksek.

Canon-Nikon lens bolluğu olarak canon fersah fersah önde piyasada sayısal olarak fazla olmasından dolayı 2inci el havuzu daha geniştir. Nikon bayonet lensler biraz daha zor ve pahalıya bulunur piyasada.
  • Teşekürler yorumlariniz için
    Nikon d700 28-70 mm lensle beraber cidden çok para hala,
    d7000 ise odaklama sorunu gibi garip bir sorundan bahsediyor kullananlar,bide bazı arkadaşların yorumuna göre 7D dengi değil diye okumuştum.
    D300s 'in dengi olduğu söylüyorlardi 7d nin ama onuda uygun bulamadım.Doğrusu kuzenide zora sokmak istemiyorum.
    D300 var arada ne kadar fark var d300s ile bilmiyorum.
    cidden şu anda çok garip durumdayım :)
    Canonun kampanyasında extralar vardı onu iptal etmiş kurum.onlarada para verdirmek zoruma gider artık aynı paraya.
    D90 da düşünmeye başladım.
    belki hepsi farklı segmenttir ama yorumlara falan baktım mı cidden iş dahada çıkmaza giriyor.
    doğrusu bana uzun yıllar gidecek bir makine alıp,fx lenslerine para yatırıp ilerdede ff geçmeyi düşünüyorum ama,bana uzun yıllar gidecek hangisi olur acaba ?

Yardımlarınız için çok teşekürler :)

• Düşündüğün tüm makineler uzun yıllar yeter, ben 7d yi öneririm, aps-c makinaların en iyisi diyebiliriz.D7000 de iyi bir seçenek olabir, d700 pahalı ve ilk olarak fullframe makine ile başlamak pek hoş gelmiyor bana.Hangi bodyi alırsan al mutlaka kaliteli lens al 7d alırsan 15-85 güzel lens ilerde lens ihtiyaçlarını sen belirlersin.

• burada yorum yapmak bana düşer mi bilmiyorum ama -- dadrocker a katılıyorum gövden ne olursa olsun kaliteli lens kullanmalısın.örneğin d700 gibi yorumlar gelmiş.e hediye gelecekse kuzenin de bir yere kadar alabilir çok zorlamamak gerek .sonuç olarak ne olur d700 ve makineye göre ucuz bir lens.ama 7d veya önerilen makinelerden birini alırsan biraz daha az iyi bir makine ve çok daha iyi bir lens /lensler e sahip olabilirsin.
    not:kuzenin nasıl
  • 7D nin çok güzel olduğunu biliyorum kasa olarak , çekim hızı olarak , af hızı olarak fakat 7D kullananların büyük bir kısmı noise probleminden şikayetçi iso 100 de bile çeksen bazen grenli sonuçlar alınabiliyor gece çekimlerinde iyi bir lens yoksa tatmin etmediğini duydum bunları da 7D kullanan arkadaşımdan öğrendim google dan 7D noise diye aratırsanız inanılmaz derecede şikayet olduğunu görürsünüz bu yüzden ben 7D den vazgeçtim D7000 almayı düşünüyorum şuan .
  • Canon'u tavsiye ederim,pil ömrü 10 numara,yeni şarz edilmiş pille normal kullanımda 1 ay rahat gidiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.