Şimdi Ara

Canon 85mm 1.8 vs 50mm 1.4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende 1 adet 85mm 1.8 var. Ama cok dar aci sundugundan cok rahat kullanamiyorum.
    Fokus hizi mukemmel, keskinlik ve contrast da cok iyi olmasina rahmen, 50mm 1.4 ile takas ediyim diyorum.

Internete yazmistim ve bugun 2 kisi 50mm 1.4 ile tasak etmek istedigini soyluyor benim lense karsilik.
    Uzun suredir ilgilenmiyorum lens isleriyle ve kafam karisik.

50mm 1.4 un bokeh'i 85mm'e gore kotu oldugunu biliyorum.
    50mm 1.4 un fokus u 85mm kadar hizli olmadigini biliyorum.
    50mm 1.4 un 85mm kadar keskin olmadigini biliyorum. (dogrumuyum? /testler oyle demiyor pek)

Ve degismeye degermi ? hayal kirikligina ugrarmiyim ? 85mm dar acida gelse isimi goruyordu. Ama mutlu olamiyordum istedigim kadar. 50mm 1.4 ve daha genis aci ve bu sayedede daha stabil fotograflar cekebilecegime inaniyorum (1.8 / 1.4 ve 35mm farki)

Test sirasinda nasil test ediyim ? 40d nin ekrani malum berbat otesi.
    Teki 3 yillik oldugunu soyledi, surekli filtre ile cok az kullanmis. 200 fotografmi artik nekadar inanilirsa.. (bu kisi ile konustum, degisim heran olabilir.) Not: az once mail geldi, digeri ilede konusuyum diyince 60tl de uzerine veriyor..
    Digeri ise parasoley ile birlikte kullanmis ve filtrede kullanmis ayrica, kac yillik lens bilmiyorum.. Gorusemedim henuz.

Lens fiyatlari ayni, 85mm 20 tl daha pahali sadece fakat o muhim degil diyorum..

Goruslerinizi hemen aliyim, hemen yarin gidip takasi yapiyim

Tessekkurler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacFx -- 3 Ekim 2010; 0:40:44 >

• ben uzun zamandır 85mm almak istiyorum ama senin işine yaramıyorsa değiştir.
    ben olsam değiştirmezdim.
    50mm 1.8 ler 200-250 tl arası bir tanede ondan aldım o kadarda kötü değil hani o lenste
  • eğer dar kalıyorsa lensin değiştirebilirsin.50mm 1.4 ile 85 1.8 arasında öyle keskinlikte fazla fark yoktur.hemen hemen aynı olur.85mm fokusu daha hızlıdır ve daha sessizdir.50mm 1.4 fokusu biraz daha yavaş kalır 85e göre.85mm bokeh olarakta daha başarılı.çektiğin objeyi daha fazla ön plana çıkartıyor.fotoğraflarda 50mm ile çektiğim zaman arka plan biraz daha fazla pozlanıyor sanki, 85mm ile ise arka plan daha az pozlanmış gibi çıkıyor ve buda objeyi ön plana çıkarıyor.
    50mm çok aratmaz 85'i.açı isteğiniz 50mm ye ihtiyaç duruyorsa bence değişebilirsiniz.ama 50mm ihtiyacınızı 85i elden çıkarmadan bir 50mm 1.8 ilede kapatabilirsiniz...
  • Birca elimde 17-50 tamron 2.8 var...
    50mm yi bu yuzden biraz tirsiyorum..
    Istedigim genelde kaliteli lensler, gorevini yapan. Kisacasi F numarasi dusuk olan ve kalite olan. Nedense bir turlu isinamiyorum bu zoom lara.

Bu arka plan meseleside kafami kurcaladi, fakat nedeyse 85mm mi hic kullanamiyorum.

Soyle ozetliyim.
    135mm e gek geliyor ve sadece karsidan fotograf cekebiliyorum.
    Fakat biraz daha genis aci olsa, sagdan soldan carpraz gibi fotograflarda cekebilecegim.. Buna 85mm (135mm) en vermiyor.
    Bu yuzden dusunuyorum 50mm.

Dusuncelerim dogrumu ? Tamron varken gereklimi gercekten ? Birde 60mm 2.8 var tabiki.. ama acik diyaframli lens istiyorum onu eliyorum bu sekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacFx -- 3 Ekim 2010; 1:15:55 >
  • nisso +1
    85mm'yi elinden çıkarırsan üzüleceksin. en iyisi ikinci el bir 50mm f1.8 al
  • Yanitlariniz icin tessekkurler.
    Adam uzerine falan parada verince killindim acikcasi bukadar degerli bir lensmi diye.
    Uzerine dar acisina ramen hic satasim degistiresim gelmiyordu.
    En guzeli dediginiz gibi bir 50 mm 1.8 almak yanina ve devam etmek.

Yanitlariniz icin tessekkur ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon EF-S 10-22mm f:3.5-4.5 USM
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.