Herkese iyi günler öncelikle Ben 2 gün önce Canon PowerShot A2200 DijitalKamera aldım (http://www.hepsiburada.com/liste/canon-dsc-powershot-a2200-141-mp-27-lcd-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ft130073&categoryId=248) Herşey güzel hoş ama video kayıt meselesinde bir sorum olacak, daha doğrusu sorun. Özelliklerine de baktı iseniz 720p HD video kayıt özelliği var. Fakat... Sanırım .mov formatında kayıt yaptığından olacak; 2 dakikalık video yaklaşık 300 mb yer tutuyor 4 gb hafıza kartı var, en fazla 20 dakikalık video kaydı yapılır diyor. Ayarlarını inceledim, format değiştirme de yok. Ancak en fazla 20 dakikalık video çekip, PC'de formatını değiştirebilirim ki bu da convert etmek heralde saatler sürer anlamına geliyor. Direk .avi formatında kaydetme ya da başka bi ayarı var mıdır video boyutunu normale çevirmek için? Yalnız HD olması gerekiyor, ayarları kısamam. Zaten düşündüğümde 1080p full HD 2 saatlik filmler 4 gb'lik DVDlere sığıyor... Neyse bu formatla alakalı ama öneriniz var mı ne yapmalıyım?
Bir de: Bazen çok küçük şeyleri ya da çok yakında çekmem gereken şeyleri (resim) çekeceğim zaman, yaklaştırdığım anda (örneğin bir dergi yazısındaki bir kelime) çok net gösteriyor yazıyı yakından, sonra bulanıklaşıyor, tekrar netleşiyor, yakalayamıyorum! Bunun net kalmasını sağlayacak ayar mı var? Makro çekim modu var aşırı yakın çekim için fakat o tamamen bulanık gösteriyor, bu ne saçmalık anlamadım
Şimdiden herkese teşekkür ederim cevabı & yorumu için
DVD lere devasa işlemci gücüyle sıkıştırma yapılıp kaydedilir film dosyaları, elinizdeki taşınabilir bir cihazın işlemcisini, endüstriyel tip aletlerin işlemcileriyle kıyaslamak kaçıklık olur.
Yani mov olarak kaydeder, başka çareniz yok. Hafıza kartınızı genişletseniz dahi(atıyorum 32gb) yine 4 gb partlar halinde çekeceksiniz; çünkü Fat32 olarak formatlı kartlar (ntfs okumaz) ve fat32 de en büyük dosya boyutu 4gb daha büyükleri depolayamaz.
Bu kısıtlamalar bir bakıma satış politikası
"Arkadaşım fotoğraf çekeceksen bunu al, video çekecensen bunu al" diyorlar bir bakıma..
işkinci soruya gelince, auto focusa hükmetmek zor. makinenizde manuel focus ayarı varsa onu seçiniz, onda focusu rahat yakalarsınız.
macro çekimde makinenizin diyaframı olabildiğine açılır ki öndeki nesneye odaklanabilsin, diyafram açıklığı dolayısıyla bokeh(sizin deyiminizle bulanıklık) aynı oranda artar.
yani saçmalık yok, normal. manuel focus ile hepsini çözersiniz.
Açıklamanız için teşekkür ederim! Tüm sorularımı problemlerimi çözmüştüm. Sadece .mov formatı sorunu vardı, o da sazen saçma bir soruydu özür dilerim. İyi günler