Şimdi Ara

Canon 60D Keskinlik ve Netlik sorunu YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle herkese hayırlı günler. yaklaşık 2,3 aydır canon 60d kullanıyorum makinemi sadece body olarak aldım ve 50 mm F1.8 II lensi ayrı olarak aldım. daha öncesinde fujifilms200 exr, nikon d90, canon 550d, nikond5100, 3100 gibi makineleri uzun süreler manuel modda kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım. yalnız bu 60d 'de tam olarak anlayamadığım bir konu var ya bana fazla geldi kullanamıyorum yada 50 mm lenste netlik ve keskinlik problemi var. sabit nesnelerde, gece çekimlerinde diyafram F1.8'de kalite gayet iyi bazen kötü. gel gelelim portre insan çekimlerinde kişi keskin değil bazen net bazen net değil odak noktasını auto'dan elle seçime geçirdim farklı noktalara verdim ilk zamanlarda çok çok iyi olduğunu düşünüyodum artık istediğim kaliteyi alamıyorum. diyaframı F 7.1'e kadar bile çıkarsam fotoğraf keskin olmuyor bu uzak çekimlerdede aynı sadece manzara çekimlerinde kalite iyi ama takdir edersiniz ki 50mm'de manzara çekilmez. daha önce canon 550d'de 50mm F1.8 lensi kullandım 60d'ye göre kalitesi çok çok iyiydi ve keskindi netti. yanlış yapılan bir ayar olabilirmi son 1 haftadır kafayı yemek üzereyim yardımcı olursanız sevinirim. TAVSİYE ettiğiniz ayarlar nelerdir. ve AF-on tuşu ile yanındaki yıldız simgesi ne işe yarıyor.. şimdiden teşekkürler

• Canon'larda varmı bilmiyorum ancak belki makinenizde back focus yada front focus sorunu olabilir.Bunu bir test etmenizi öneririm size
  • nasıl test edeceğimi bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim.. bir kaç fotoğrafçıya gösterdim makinemde bi sorun olmadığını söylüyorlar ancak ben farklı sitelerde aynı lens aynı fotoğraf makinesi ile çok net ve keskin fotoğraflar çekebilen insanlar gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lovetz

nasıl test edeceğimi bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim.. bir kaç fotoğrafçıya gösterdim makinemde bi sorun olmadığını söylüyorlar ancak ben farklı sitelerde aynı lens aynı fotoğraf makinesi ile çok net ve keskin fotoğraflar çekebilen insanlar gördüm.

http://www.turknikon.com/back-focus-front-focus-problemi-nedir-nasil-test-edilir-5132
  • İngilzceniz varsa ;

http://improvephotography.com/4552/back-button-focusing/

Yoksa ;

http://www.turknikon.com/back-focus-front-focus-problemi-nedir-nasil-test-edilir-5132

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 21 Kasım 2012; 20:22:53 >

• keskinlik görecelimidir bilmem 60d+50mm 18 f5,6 gayet iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 24 Kasım 2012; 0:01:33 >
  • sanırım biraz problemli bir makinam var biraz daha deneyip doğru garantiye postalıcam :) teşekkürler herkese...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.