Şimdi Ara

Canon Eos 1100d

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.hepsiburada.com/liste/canon-eos-1100d-18-55mm-ef-75-300mm-slr-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ft130197&categoryId=1100301&SKU=FT130197

Arkadaşlar bu linkteki fotoğraf makinasını aldım.

fakat aklıma birşey takıldı.

http://www.vatanbilgisayar.com/eos-1100d-18-55-dc-121-mp-27-lcd-ekran-slr-dijital-fotograf-makinesi.html

Vatanda,teknosada,goldda sadece 18-55mm lens var , benim aldığımda 18-55, 75-300 lens var ikiside aynı fiyat.

Vatandakinde DC yazıyo acaba farklı mı benim aldığımdan anlamadım.

Birde sizce iyi fiyata almışmıyım

• Hepsiburada arada kampanya yapar onu yakalamışsınız zaten vatan gold kösmece usulü çalışıyor yani gayet normal bi durum:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mismis

Hepsiburada arada kampanya yapar onu yakalamışsınız zaten vatan gold kösmece usulü çalışıyor yani gayet normal bi durum:)

Evet genelde hepsiburadadan alırım zaten fakat vatandakinde DC yazıyor orası kafamı karıştırdı acaba varmı bir fark.
  • pcexpertt kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen sizin ki de DC'dir hocam, çünkü IS olsa abartılı abartılı yazar. Ben de 1 ay önce hepsiburada dan kampanya yakalayarak 650d almıştım, bende de bir şey yazmıyor ama DC olduğunu tahmin ediyordum, IS çıksa acayip sevinirdim de çıkmadı tabi :) Sizin ki DC'dir, niye yazmıyor diyebilirsiniz belki ama kampanyanın çekiciliğini bozmak istememiş olabilirler, neticede siz vatanda DC diye görmeseydiniz belki de sorgulamayacaktınız ve içiniz daha rahat alacaktınız, haliyle adamlarda bunu istiyor. Neyse biraz ekonomik kaygıları değerlendirdim ama neticede DC'dir o :)
  • Her iki lensinizde de titreşim engelleyici yok. 18-55 de belki çok büyük sıkıntı yaşamazsınız ancak 75 300mm lensede büyük sıkıntı.. Kimse tercih etmiyor diye kampanyaya sokuyorlar..
    Ayrıca DC lensleri FF makinede kullanamazsınız.

Keşke almadan önce bir danışsaydınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Y2kmtt

Her iki lensinizde de titreşim engelleyici yok. 18-55 de belki çok büyük sıkıntı yaşamazsınız ancak 75 300mm lensede büyük sıkıntı.. Kimse tercih etmiyor diye kampanyaya sokuyorlar..

Tanıdığım birkaç kişiye sormuştum forumda konu açamadım. başlangıç seviyesi olarak iyi olduğunu söylediler hocam. beni idare eder diye düşünüyorum fiyatıda çok uygun geldi.
    Edit: Birde DC ile FF onları anlatırmısınız pek bilgim yokta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 14 Şubat 2015; 11:59:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nezcafe

Muhtemelen sizin ki de DC'dir hocam, çünkü IS olsa abartılı abartılı yazar. Ben de 1 ay önce hepsiburada dan kampanya yakalayarak 650d almıştım, bende de bir şey yazmıyor ama DC olduğunu tahmin ediyordum, IS çıksa acayip sevinirdim de çıkmadı tabi :) Sizin ki DC'dir, niye yazmıyor diyebilirsiniz belki ama kampanyanın çekiciliğini bozmak istememiş olabilirler, neticede siz vatanda DC diye görmeseydiniz belki de sorgulamayacaktınız ve içiniz daha rahat alacaktınız, haliyle adamlarda bunu istiyor. Neyse biraz ekonomik kaygıları değerlendirdim ama neticede DC'dir o :)

Hocam bu ilk fotoğraf makinam olacak pek bilgim yok bu konularda Peki sizce iyi mi bu makina Rts okuyan kuzenim var f/p olarak güzel bir makina dedi. Açıkçası en uygun fiyatlı makinalardan birisiydi. çift objektif olmasıda benim için iyiydi.

• ben olsam kit lensle beraber almam, çünkü 1 2 ay sonra kit lensi beğenmeyip satacaksınız ve zarar edeceksiniz. en iyisi body olarak almak sonra ona uygun tamron 17-50,sigma 18-50,17-70 v.b lens alın.
    Başlangıç için gayet iyi bir makine, kampanyayı kaçırmadan al derim. Kaçırdıysan da dert etme hepsiburada bu kampanyayı haftada bir yapıyor.
  • Kit lensi beğenmeyenler şu kalitede fotoğraflar çekmişler de mi beğenmemektedirler ?

Eleman PL5+14-42 R II kit lens kullanmış hepsinde(Aşağıda) !.. Bu ürünü şu an 1.100 TL. ye alabilyorsunuz. Araştırmalarınızda denk geldiniz mi bilmiyorum Canon EOS-M var, o 800 TL.(Bu modelin otomatik netleme hızı yavaş olması sebebi ile fiyatı bu kadar düştü tabi, belirteyim.)

http://fotostation.ru/?author=4260

Canon Eos 1100d -  Canon Eos 1100d -  Canon Eos 1100d
     Canon Eos 1100d -  Canon Eos 1100d
    -
    PL5+14-42 R II - ISO2000
     Canon Eos 1100d
    The church aisle by swedeshutter, on Flickr

PL5+14-42 R II - ISO 1600
     Canon Eos 1100d
    PA230236 by swedeshutter, on Flickr

PL5+14-42 R II - ISO 1000
     Canon Eos 1100d
    Inside Slottskyrkan (the Royal palace church) by swedeshutter, on Flickr

PL5+14-42 R II - ISO 3200
     Canon Eos 1100d
    P1270197.jpg by Monkey Mash Button, on Flickr

PL5+14-42 R II - ISO 200
     Canon Eos 1100d
    大龍峒保安宮 by Dear nicola, on Flickr

PL5+14-42 R II - ISO 1000
     Canon Eos 1100d
    PB170056 by swedeshutter, on Flickr

PL5+14-42 R II - ISO 200
     Canon Eos 1100d
    Nya Stadsbiblioteket by swedeshutter, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Şubat 2015; 15:17:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nezcafe

Başlangıç için gayet iyi bir makine, kampanyayı kaçırmadan al derim. Kaçırdıysan da dert etme hepsiburada bu kampanyayı haftada bir yapıyor.

Sipariş verdim hocam şuanda kargoda yarın elimde olur
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Hocam ben aldım artık 1100d nasıldır sizce doğru karar vermişmiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

Gayet iyidir. İlk kez mi bir d-slr kullanacaksınız bunun ile ?
    Şuraya bakın neler yapılabilir 1100D ile göreceksiniz. Kararın doğruluğundan şüphe yok da siz hakkını verebilecek misiniz yada ne kadar zaman sonra ? Kolay gelsin

https://www.flickr.com/groups/1100d/pool/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Şubat 2015; 20:42:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

Gayet iyidir. İlk kez mi bir d-slr kullanacaksınız bunun ile ?
    Şuraya bakın neler yapılabilir 1100D ile göreceksiniz. Kararın doğruluğundan şüphe yok da siz hakkını verebilecek misiniz yada ne kadar zaman sonra ? Kolay gelsin

https://www.flickr.com/groups/1100d/pool/

Evet hocam ilk defa kullanacağım. Hakkını vermek için elimden geleni yapacağım. Bakayım teşekkür ederim

• quote:

Her iki lensinizde de titreşim engelleyici yok. 18-55 de belki çok büyük sıkıntı yaşamazsınız ancak 75 300mm lensede büyük sıkıntı.. Kimse tercih etmiyor diye kampanyaya sokuyorlar..

hocam lens başlığı almak istiyorum şu tarz birşey

http://www.n11.com/canon-18-55mm-icin-58mm-parasoley-temizlik-seti-P16263140

acaba yararı olur mu bana. yararları nelerdir anlatır mısınız ?

Birde 18-55mm ve 75-300 mm için hangi lens başlığını almam gerekiyor. lens başlığı aldığımda iki lenste de kullanabilir miyim?

• Lenslerden biri 58mm diğeri 67mm yanlış hatırlamıyorsam, yani tek parasoleyi iki üründe kullanamazsınız.
    Parasoleyi (yeni başlayanlar) genellikle havası olsun diye kullanıyorlar Ancak parasoleyi amacı güneş ışığının direkt lensin üzerine düşmesini engelleyip f değerini bi tık daha düşürüp arka fonu daha flu fotoğraflar çekmek ya da yine lensin üstüne düşen ışık belli bir açıdan gelirse fotoğraf üzerindeki renk kırılmasını engellemek.

Çektiğim bir fotoğrafla örnek veriyim.
    Fotoğrafın sol üst köşesine bakarsanız büyük mavi bir yuvarlak var
    (Makinede çektikten sonra farketmeyip bilgisayara atınca farketmek kadar kötüsü yok

Edit: Teknik kelimelere değinmemeye çalıştım sanki biraz komik anlatmışım :)
     Canon Eos 1100d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y2kmtt -- 16 Şubat 2015; 12:44:36 >

• quote:

Lenslerden biri 58mm diğeri 67mm yanlış hatırlamıyorsam, yani tek parasoleyi iki üründe kullanamazsınız.
    Parasoleyi (yeni başlayanlar) genellikle havası olsun diye kullanıyorlar Ancak parasoleyi amacı güneş ışığının direkt lensin üzerine düşmesini engelleyip f değerini bi tık daha düşürüp arka fonu daha flu fotoğraflar çekmek ya da yine lensin üstüne düşen ışık belli bir açıdan gelirse fotoğraf üzerindeki renk kırılmasını engellemek.

Çektiğim bir fotoğrafla örnek veriyim.
    Fotoğrafın sol üst köşesine bakarsanız büyük mavi bir yuvarlak var
    (Makinede çektikten sonra farketmeyip bilgisayara atınca farketmek kadar kötüsü yok

Edit: Teknik kelimelere değinmemeye çalıştım sanki biraz komik anlatmışım :)
     Canon Eos 1100d

Anladım hocam teşekkür ederim.
    doğrusu benide ilk görüntüsü cezbetti ne işe yaradığını araştırdım biraz şimdilik çok gerekli olmasada sipariş verdim birtane 58mm olandan

Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Güle güle kullanın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.