Makineyi alırken yanında bir adet transcend 8gb class 4 kart da verilmişti. Görevliye bu kartla 1080 p çekilir mi dedim. sadece 720 p çekebileceğimi söyledi. Ben de deneme amaçlı bir video çektim ama baktığımda 1920 *1080 görünüyor ve hiç bir takılma yok.ilginç.
Benim yedek kartım yani ilk kartım toshiba 4 gb class 4 ve 720p bile çekmiyordu 5 saniyeden fazla. Cidden garip, video çıkışının 1080P olduğuna emin misin?
Hoşgeldin, hayırlı olsun, güle güle kullan, ışığın bol olsun
quote:
Orijinalden alıntı: hydrelix
Bir kaç da fotoğraf ekleyeyim. Forum çok hareketsiz.
elinize sağlık, özellikle 2. ve 4. fotoğrafları çok beğendim.
quote:
Orijinalden alıntı: Manyofobi
@mcroses ; Marka model olarak sormuştum hocam 50 mm'nin. Ayrıca bir de şunu sormak istiyorum, demişsiniz ya 720P 50 fps diye, fps'nin yüksek olması için çözünürlükten ödün vermişsiniz, sebebi nedir? Özellikle video olayı için bu makineyi tercih etmiştim, türevlerine göre bence gayet iyi bir iki hafta sonra da ufak çapta ekipman yapıp, kısa film ya da kısa klip tarzı şeyler çekme denemelerine başlayacağım o yüzden soruyorum, bir de video makinenin ömrünü daha çok etkiliyor diye okumuştum bir iki yerde, ne kadar doğru bilgisi olan var mıdır? Bu arada hep uzatıyorum mesajları, kusuruma bakmayın.
canon 50mm bendeki lens, vimeo da 550d 50mm diye aratırsan yapılan işlerin kalitesini görebilirsin. bir de bana kalırsa video icin kaliteli bir genş açı lens lazım, videolara çok farklı bir hava katıyor ozellikle hareketli cekimlerde. benim 720 50 fps de cekme sebebim, videoyu hizlandırınca ya da yavaşlatınca 50 fps nin daha iyi sonuc vermesi. bu videoyu izlersen video cekimi konusunda sağlam püf noktaları öğrenebilirsin.
makina ile video cekmenin bir zararı olduğunu düşünmüyorum, zaten sınırlı bir cekim yapabiliyorsun sonra kendi kapatiyor otomatik. makina bir sekilde kendini koruyor. zaten 550D ziyadesiyle video isleri icin kullaniliyor. gerci ben o kadar uzun hic cekmedim.
hocam en buyuk boyda baktıgımda cocugun sol yanagında,sag direseginde ve sag kolunun manşet kısmında flu luk var alan derinliğinden bagımsız ne olduğunu cozemedım ve merak ettım
bu forumdan kopmuştum neredeyse :) neyse konuya dönelim , çektiğimde alan derinliği yetersiz olduğu için bende yapay fluluk yaptım silerken oralaar gözden kaçmış :)
caner_Fe yarışmaya katıldığın fotografta dusunce güzel ama vurgu biraz zayıf olmuş.
quote:
Orijinalden alıntı: mcroses
caner_Fe yarışmaya katıldığın fotografta dusunce güzel ama vurgu biraz zayıf olmuş.
teşekkürler , vurguyu nasıl arttırabiliriz ?
çalışan kadınlar biraz daha yakın ve yüzleri dönük olsa ve biraz daha alttan cekseydin. o zaman daha anlamlı bir kompozisyon olurdu bana kalsa. teknik olarak güzel, net olmuş,
quote:
Orijinalden alıntı: mcroses
çalışan kadınlar biraz daha yakın ve yüzleri dönük olsa ve biraz daha alttan cekseydin. o zaman daha anlamlı bir kompozisyon olurdu bana kalsa. teknik olarak güzel, net olmuş,
eyvallah dediklerin doğru assında amacım cuma namazına gidip orada fotoğraf çekmekti minbüs duraklarına giderken böyle bir kare gördüm hemen yapıştırdım yaklaşıcak olsam bahçeden gitmem gerekti :D dövebilirler yani :D yarın tekrar gidicem tanıdık bahçenin sahibi zaten ona poz verdircem inş
arkadaşlar merhabalar bende kısa zamanda aranıza katılıcam İnşallah. Ak elektronikten pazartesi günü 18-55 IS lensle birlikte sipariş veriyorum 2 yıl canon eurasia garantili 1699 Tl. sizden ufak bir ricam olcak. yanına uv filtre için marka ve mm yazar mısınız uygun. malum çok yeniyim bu işte
quote:
Orijinalden alıntı: Cod4Prosu
arkadaşlar merhabalar bende kısa zamanda aranıza katılıcam İnşallah. Ak elektronikten pazartesi günü 18-55 IS lensle birlikte sipariş veriyorum 2 yıl canon eurasia garantili 1699 Tl. sizden ufak bir ricam olcak. yanına uv filtre için marka ve mm yazar mısınız uygun. malum çok yeniyim bu işte
Foruma kadar giriliyor. Gruba selam veriliyor. Makine aldındı falan hayırlı olsun buraya kadar herşey güzel..ama google a girip de 18-55 uv filtre yazmak aklına gelmiyor mu dostum... Dslr almakla bitmiyor iş..fotoğrafın ve makinenin özelliklerini iyi öğren. daha çok yolun var..hayırlı olsun..
quote:
@mcroses ; Marka model olarak sormuştum hocam 50 mm'nin. Ayrıca bir de şunu sormak istiyorum, demişsiniz ya 720P 50 fps diye, fps'nin yüksek olması için çözünürlükten ödün vermişsiniz, sebebi nedir? Özellikle video olayı için bu makineyi tercih etmiştim, türevlerine göre bence gayet iyi bir iki hafta sonra da ufak çapta ekipman yapıp, kısa film ya da kısa klip tarzı şeyler çekme denemelerine başlayacağım o yüzden soruyorum, bir de video makinenin ömrünü daha çok etkiliyor diye okumuştum bir iki yerde, ne kadar doğru bilgisi olan var mıdır? Bu arada hep uzatıyorum mesajları, kusuruma bakmayın.
canon 50mm bendeki lens, vimeo da 550d 50mm diye aratırsan yapılan işlerin kalitesini görebilirsin. bir de bana kalırsa video icin kaliteli bir genş açı lens lazım, videolara çok farklı bir hava katıyor ozellikle hareketli cekimlerde. benim 720 50 fps de cekme sebebim, videoyu hizlandırınca ya da yavaşlatınca 50 fps nin daha iyi sonuc vermesi. bu videoyu izlersen video cekimi konusunda sağlam püf noktaları öğrenebilirsin.
makina ile video cekmenin bir zararı olduğunu düşünmüyorum, zaten sınırlı bir cekim yapabiliyorsun sonra kendi kapatiyor otomatik. makina bir sekilde kendini koruyor. zaten 550D ziyadesiyle video isleri icin kullaniliyor. gerci ben o kadar uzun hic cekmedim.
yapacağın çalışmaları merakla bekliyorum.
ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. biraz izlemişliğim var 50 mm videolarını evet güzel işler çıkarmışlar ortaya. Çalışmalara başlayınca ben de deneyeceğim 720P 50 fps ile. son videonuzda, yapılması çok mu zor olurdu bilemiyorum ama yaprak sahnesi ile çocukların oynadığı sahne birleştirilerek çocukların arkada flu olarak oyun oynarken yaprakların düşmesi sahneleri birleştirilebilirdi ve bence ortaya çok güzel bir sahne çıkardı. Videonuz güzel olmuş, kasıtlı olarak mı tripod tercih etmiyorsunuz yoksa ekipman eksikliği mi, sahil sahnelerinin gösteriminde tripod daha net bir görüntü verebilirdi şayet ekipman eksikliği ise söz konusu. önceki mesajlarınızda da belirtmiştiniz parça parça çekip birleştiriyorum diye, bu konuda bence başarılısınız. mesajınızda verdiğiniz videoya gelince izledim, çoğu bahsettiğini anladım ancak ayrıntılı tabirlerini anlamadım ingilizcem çok çok iyi değil ama genel hatlarıyla nelerden bahsettiğini anladım zaten gösteriyor makine ile de. Genelde 1080P 24 fps 1/50 ile çekiyorum o da iyi olduğundan bahsetmiş, daha öğrenecek çok şeyim var ve evet ben bile merak içerisindeyim ortaya nasıl çalışmalar çıkaracağıma dair.
Manyofobi eleştirin için teşekkürler, aslinda kendi imkanlarımla flycam yapacaktim, butun malzememde hazirdi bir aksilik oldu oyle kaldi, cekimlerim planli olmadigi icin her zaman tripodum yanimda olmuyor, tripod zaten cok fazla randıman vermiyor hareketli cekimlerde, elle cekmeye da yavas yavas alisiyorum. her seferinde sanki bir oncekinden daha guzel oluyor, her yaptiginda baska bir hata goruyorsun...
quote:
Orijinalden alıntı: omersss
quote:
Foruma kadar giriliyor. Gruba selam veriliyor. Makine aldındı falan hayırlı olsun buraya kadar herşey güzel..ama google a girip de 18-55 uv filtre yazmak aklına gelmiyor mu dostum... Dslr almakla bitmiyor iş..fotoğrafın ve makinenin özelliklerini iyi öğren. daha çok yolun var..hayırlı olsun..
hocam valla çok arattım gg ve sahibinden ilanları dışında hep lens bilgisi çıktı mm olarak tarif çıkmadı. ben de bir danışayım dedim. hemen kızmayın yahu
quote:
Orijinalden alıntı: B.AYAR
quote:
Teşekkürler. En yakın zamanda ilk fotoğraflarımı paylaşıcam arkadaşlar sizlerin görüşlerini almak için.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: B.AYAR
quote: