Şimdi Ara

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
8
Favori
67.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Manyofobi

İstanbul gibi bir şehirde yaşamak bence güzel, İstanbul aşığı olmasam da seviyorum bu şehri.. Fotoğraf çekmek için bir dünya yer var ancak ben alışkınım ondan mıdır bilmem ama bir sürü sahil resmi benzer geliyor bana ya da çok çeşitli fotoğraf bakmadım o yüzden.. Gerek Anadolu'da gerek Karadeniz civarında çok güzel yerler var ve müthiş kompozisyonlar da manzaralar da çıkacaktır, Haziran'da bir aksilik olmazsa inşallah güzel bir İstanbul turu yapacağım bolca fotoğraf çekmek için, malum öğrenciyiz ve sanıyorum ki şehir dışı gözüktü bana, doyasıya çekeyim istiyorum buraları gitmeden.. uzattım biraz kusura bakmayın.. velhasılı şimdiden şöyle ufak notlar alıyorum, mümkünse çok insanın olmadığı, sadece denizin değil yeşilin de bir arada olduğu, tavsiye edebileceğiniz İstanbul içi her mekan fikrine açığım, lütfen önerilerinizi esirgemeyin

Ara Güler'in favori mekanı Tarlabaşı'na gidebilirsin. Yalnız sempatik ol yoksa delebilirler,yada makinen tarih olur. şaka tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersss -- 16 Mayıs 2012; 6:24:53 >

• Bir pan denemesi..
     Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık
  •  Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık

IMG_390932323 by canrdemiR, on Flickr

2131111 by canrdemiR, on Flickr

• caner_Fe
    çok başarılı tebrikler, lens neydi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

caner_Fe
    çok başarılı tebrikler, lens neydi...

tabikide 18-55 :)) psde keskinlik falan veriyorum :)
  • Arkadaşlar deneme amaçlı açtığım özel siteme ziyaret için hepinizi bekliyorum.

ADR

www.ahmetderici.com

.

Sizden ricam "şu olsaydı daha iyi olurdu" diyebileceğiniz yada gördüğünüz eksikler nelerdir paylaşırsanız memnun olurum.

İlerleyen günlerde vakit buldukça; düğün, proje, özel çekim ve organizasyon fotoğraflarından oluşan "yapılan işler" adı altında bir alt bölüm daha açacağım.

Ayrıca yurtdışından objektif ve makine getirttiğim için bu konu ile ilgili alt bir sayfa düşünüyorum.

• https://vimeo.com/42462529

son video çalışmam eleştiri ve yorumlarınızı bekliyorum 550D + 50mm
  • yildiz
    fotograflar ve site çok güzel...
  • Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim. Her türlü öneri ve düşünceye açığım..

www.ahmetderici.com
  • Orijinalden alıntı: yildiz

Arkadaşlar deneme amaçlı açtığım özel siteme ziyaret için hepinizi bekliyorum.

çok pentax kokuyor ama tebrikler yine de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersss -- 20 Mayıs 2012; 0:59:59 >
  • quote:

https://vimeo.com/42462529

çalışma güzel ancak eski videodanda bi kaç parça bu videoya koymuşsunuz gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner_Fe

quote:

https://vimeo.com/42462529

çalışma güzel ancak eski videodanda bi kaç parça bu videoya koymuşsunuz gibi

evet haklısın onları çıkaracaktım aslında sonradan kaldilar... 2 sahne eskilerde vardı...
  • Beyler baya bi foto birikti.. bi albüm yapıp foto basmak istiyorum. Online bazı siteler var. Sizin deneyip memnun kaldığınız var mı?

Önceliğim kalite ve fiyat uygunluğu.

Ayrıca foto çerçevesi de almak istiyorum. Dijital değil. normal.. Tavsiye edebileceğiniz yerler var mı?

Son olarak canvas baskı yaptıran var mı? :)
  • Slm arkadaşlar. Kurstaki hocamız renk uzayını adobe RGB ye çevirmemizi söylemişti ben dslr ye geçmeden önceydi. çevirdim. çok farkediyor mu bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersss -- 21 Mayıs 2012; 23:14:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omersss

quote:

Orijinalden alıntı: Manyofobi

İstanbul gibi bir şehirde yaşamak bence güzel, İstanbul aşığı olmasam da seviyorum bu şehri.. Fotoğraf çekmek için bir dünya yer var ancak ben alışkınım ondan mıdır bilmem ama bir sürü sahil resmi benzer geliyor bana ya da çok çeşitli fotoğraf bakmadım o yüzden.. Gerek Anadolu'da gerek Karadeniz civarında çok güzel yerler var ve müthiş kompozisyonlar da manzaralar da çıkacaktır, Haziran'da bir aksilik olmazsa inşallah güzel bir İstanbul turu yapacağım bolca fotoğraf çekmek için, malum öğrenciyiz ve sanıyorum ki şehir dışı gözüktü bana, doyasıya çekeyim istiyorum buraları gitmeden.. uzattım biraz kusura bakmayın.. velhasılı şimdiden şöyle ufak notlar alıyorum, mümkünse çok insanın olmadığı, sadece denizin değil yeşilin de bir arada olduğu, tavsiye edebileceğiniz İstanbul içi her mekan fikrine açığım, lütfen önerilerinizi esirgemeyin

Ara Güler'in favori mekanı Tarlabaşı'na gidebilirsin. Yalnız sempatik ol yoksa delebilirler,yada makinen tarih olur. şaka tabi.

Yok o tür yerler istemiyorum ama önerin için teşekkürler yine de ... Hiç istediğim gibi fotoğraflar çekemiyorum, kendi gözümle gördüğümü makinaya hükmedip çekemiyorum, bu üzücü. Sebebi nedir bilemiyorum, önerilere açığım bu konuda. Son çektiklerimden birkaç tane...

• Fotoğrafında bir hedef gözetmen iyi olur. yani ilgi noktası olması lazım. mesela son fotoğrafta bankta oturan bir kişiyi denize bakarken arkadan yada yandan fotoğraflamak çarpıcı olur. fotoğraflarında insan olsun ama kalabalık kadrajlardan da kaçınmak lazım, göz yorar. ilk fotoğrafın ise çok karanlık.karanlık fotoğraftan kaçın hele hele manzaraysa. güneş battıktan +30 -30 dakkalık fotoğraf en iyi sonucu verir. bir de fotoğrafını çekeceğin alanın etrafında 180-360 derecelik turlar at en iyi açıyı yakalamak için.
    Son olarak paylaşım sitelerindeki fotoları ve isim yapmış fotoğrafçıları bol bol gözlemle. gözünü de eğitmen gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersss -- 23 Mayıs 2012; 17:42:32 >
  • @Manyofobi omerssin dediği gibi ilk foto çok karanlık ve güneş battıktan yada batmadan hemen fotoğraflamalısın daha etkileyici olur
  • @CanerFe @omersss
    Yorumlar için teşekkürler, bundan sonra daha dikkatli olacağım, özellikle "doğru açıyı bulmak için bir tur at" fikri hoşuma gitti, iki adım ileri veya geri yapınca bir şey değişmiyor çünkü tecrübeyle sabit bende , ilk fotoğraf gece bir buçukta çekildi, tripod yok, ışık da yetersizdi, ISO'ya dayandım ama gerekli ekipman olmadan yalnızca ISO ile bunu çıkarabildim. İyi kötü bir tripod alacağım bir ay içinde, şu üni meselesi bir hallolsun, sanıyorum o zaman iyice kavrayabilirim, şu an vakit ayıramıyorum çünkü, lafı uzattım yine kusuruma bakmayın, tekrar teşekkürler, hoşçakalın

Düzeltme; CanerFe, bu arada 19 Mayıs'da çektiğin fotoğraflar çok iyi olmuş, o hoş tonu nasıl yakaladın ya da ps'de düzenleme sonucu mu böyle oldu? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyofobi -- 24 Mayıs 2012; 14:55:23 >

• @Manyofobi lightroomda oynuyorum genelde 2. fotoğrafı lr de aged photo yaptım öyle oldu :) 1. footğraf ise normal siyahbeyaz biraz keskinlik verdim tabi

Bu arada fotolar taksim meydanının ilersinde ağaçlık bir mekanda çekildi okulumla birlikte çay içtik :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner_Fe -- 24 Mayıs 2012; 14:59:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner_Fe

@Manyofobi lightroomda oynuyorum genelde 2. fotoğrafı lr de aged photo yaptım öyle oldu :) 1. footğraf ise normal siyahbeyaz biraz keskinlik verdim tabi

Bu arada fotolar taksim meydanının ilersinde ağaçlık bir mekanda çekildi okulumla birlikte çay içtik :)

Anladım, özellikle ikinci fotoğrafı merak etmiştim, Lightroom kullanmadım, bilmiyorum ama çok güzel bir ton çıkmış ortaya, yani fotoğrafın konseptine çok iyi gitmiş bence, "aged" sanıyorum "yıllanmışlık" gibi bir şey ya da "eskitme" adı her neyse sevdim bu tonu, güzel çalışma
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.