Şimdi Ara

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.124
Cevap
8
Favori
67.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: omersss

Slm arkadaşlar. Kurstaki hocamız renk uzayını adobe RGB ye çevirmemizi söylemişti ben dslr ye geçmeden önceydi. çevirdim. çok farkediyor mu bilmem.

Hatırlatayım dedim, ben de merak ediyorum :)

Ekleme; Geçen gün gittiğim konserde biraz video çektim, düzgün çekebildiğim 1 dakikasını da vimeo'ya yükledim, ses ve görüntü beni gayet tatmin etti, özellikle ses, kendi mikrofonu o sistemi nasıl kaldırdı şaşırıyorum, odak kilitlemeden çektim ayrıca, buyrun link;
    https://vimeo.com/42810522

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyofobi -- 25 Mayıs 2012; 23:26:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyofobi

quote:

Orijinalden alıntı: caner_Fe

@Manyofobi lightroomda oynuyorum genelde 2. fotoğrafı lr de aged photo yaptım öyle oldu :) 1. footğraf ise normal siyahbeyaz biraz keskinlik verdim tabi

Bu arada fotolar taksim meydanının ilersinde ağaçlık bir mekanda çekildi okulumla birlikte çay içtik :)

Anladım, özellikle ikinci fotoğrafı merak etmiştim, Lightroom kullanmadım, bilmiyorum ama çok güzel bir ton çıkmış ortaya, yani fotoğrafın konseptine çok iyi gitmiş bence, "aged" sanıyorum "yıllanmışlık" gibi bir şey ya da "eskitme" adı her neyse sevdim bu tonu, güzel çalışma

teşekkürler

• quote:

quote:

Slm arkadaşlar. Kurstaki hocamız renk uzayını adobe RGB ye çevirmemizi söylemişti ben dslr ye geçmeden önceydi. çevirdim. çok farkediyor mu bilmem.

Ekleme; Geçen gün gittiğim konserde biraz video çektim, düzgün çekebildiğim 1 dakikasını da vimeo'ya yükledim, ses ve görüntü beni gayet tatmin etti, özellikle ses, kendi mikrofonu o sistemi nasıl kaldırdı şaşırıyorum, odak kilitlemeden çektim ayrıca, buyrun link;

Videoda manuel odaklama yaptın sanırım motor sesi gelmiyorda :D

• quote:

Orijinalden alıntı: cosef

quote:

quote:

Videoda manuel odaklama yaptın sanırım motor sesi gelmiyorda :D

videoda oto odaklama yapılmıyor zaten. Elle odaklama yapıyorsun.

• quote:

quote:

Mikrofonu gerçekten güzel. vimeo'da external pahalı mikrofonlarla karşılaştırma testlerini bulabilirsin. Gerçekten çok çok iyi. Ben de harici çok kaliteli bir mikrofon var. ama bağlama gereği duymadım bile :)
    Lens 50mm 1.8'miydi?

Ben 50mm 1.8 ile baya karanlık bir ortamda video çektim gerçekten ap aydınlık çıktı. yani çektiğim ortamı bilmesem hayatta bu kadar şaşırmazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Mikrofonu gerçekten güzel. vimeo'da external pahalı mikrofonlarla karşılaştırma testlerini bulabilirsin. Gerçekten çok çok iyi. Ben de harici çok kaliteli bir mikrofon var. ama bağlama gereği duymadım bile :)
    Lens 50mm 1.8'miydi?

Ben 50mm 1.8 ile baya karanlık bir ortamda video çektim gerçekten ap aydınlık çıktı. yani çektiğim ortamı bilmesem hayatta bu kadar şaşırmazdım.

50mm olsa keşke, şöyle tamron olsa hatta ama yok şimdilik 18-55 IS lensim var sadece ama video çekimi için almak istiyorum 50mm ama olur mu bilmem. Evet internette izlediğim kadarıyla 50mm gayet iyi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyofobi -- 3 Haziran 2012; 2:18:26 >

• quote:

50mm olsa keşke, şöyle tamron olsa hatta ama yok şimdilik 18-55 IS lensim var sadece ama video çekimi için almak istiyorum 50mm ama olur mu bilmem. Evet internette izlediğim kadarıyla 50mm gayet iyi gözüküyor.

video cekimi icin prime lens en iyisi, ben de ikiside var. 50mm nin videolari bariz iyi. 17-50 ye gore.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

quote:

video cekimi icin prime lens en iyisi, ben de ikiside var. 50mm nin videolari bariz iyi. 17-50 ye gore.

güle güle kullanın, videolarınızı izliyorum yani vimeo'ya attıklarınızı. kısa film filan çekiyorsanız, mahsuru yoksa izlemek isterim hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyofobi -- 3 Haziran 2012; 2:16:22 >

• teşekkür ederim... kısa film denemem hiç olmadı, kısa videolar cekiyorum. lens ve makina ile anca bu kadar oluyor, video olayi icin
    detayli ekipman lazim.
  • Selamlar arkadaşlar.

Bir arkadaşımın 500D'sinin ekranında, fotoğraf çekerken tam burnunuzun denk geldiği sol kenarda, soyulma tarzı problemler meydana geldi. Tahminimce cildimizdeki ter yağ vs. ekrana zarar veriyor. 550D'de de hemen hemen aynı tasarım olduğu için önlem olarak bir ekran koruyucu aldım. İleride bu tarz arızalarla karşılaşmamak için en güzel yol sanırım. Fotoğrafları da ekliyorum.

Fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi çok ince 0,5 mm kalınlığında ve varlığı yokluğu hissedilmiyor. Kenarlarda çift taraflı bant var. Böylece koruyucuyla ekran arasına toz vs de girmez. Vizörden takılan modeller mevcut ama onlarda yapıştırma yok. Araya toz girip ekranı çizebilir diye düşünüp bunu aldım. Fiyatı 15 lira. Sahibinden.com'da daha ucuza da var. Uygulaması da çok kolay. Ben aceleyle taktığım halde en fazla 0,5 mm'lik bir kayma oldu. Biraz özenle tam oturtabilirsiniz.

Umarım faydalı olur.

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık  Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık  Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hydrelix -- 8 Haziran 2012; 17:22:18 >

• Bir kaç da fotoğraf ekleyeyim. Forum çok hareketsiz.

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık  Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık  Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık  Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık

• quote:

quote:

Gayet güzel çekmiş. Ses de enteresan şekilde güzel geliyor. Sanırım ortamda konserden başka ses duyulmadığı için gayet güzel sonuç almışsınız. Yol araba vs olunca iş değişiyor çünkü.

Bir de video ile uğraşan arkadaşlara bir sorum olacak. Videolarda makinadan aldığınız Mov dosyaları üzerinde nasıl bir iş akışı uyguluyorsunuz?

• quote:

Orijinalinden alıntı: hydrelix

Gayet güzel çekmiş. Ses de enteresan şekilde güzel geliyor. Sanırım ortamda konserden başka ses duyulmadığı için gayet güzel sonuç almışsınız. Yol araba vs olunca iş değişiyor çünkü.

Bir de video ile uğraşan arkadaşlara bir sorum olacak. Videolarda makinadan aldığınız Mov dosyaları üzerinde nasıl bir iş akışı uyguluyorsunuz?

Evet, araba sesinin olmadığı bir yer zor bulunuyor, konser sesi bastırdı sanırım tam caddedeydi konser alanı. Sanırım video dönüştürme işinden bahsediyorsunuz, biraz araştırdıktan sonra en güzel kaliteyi MKV formatında buldum, kendi birkaç denemem sonrası. 1080P olarak çekiyorum dönüştürürken genelde 720P ye dönüştürüyorum, ImToo Video Converter Ultimate kullanıyorum, gayet güzel kalite alıyorum, aslında bir iki ince ayar da yapılabilir ama şu üniversite sınavları bitmeden tam ilgilenemiyorum, yazın inşallah özellikle video alanında çalışmalar yapacağım, ben de acemiyim, eğer tecrübesi olanlar varsa ya da alternatif adına öneriler varsa açığım. Benim de bir sorum olacak özellikle portre fotoğrafı çeken arkadaşlara, ek flaş olarak orijinal değilde Yongnuo Speedlite Mark II kullanan var mı ya da orijinal kullanıyorsanız memnun musunuz, ya da önerebileceğiniz fiyatı uygun güzel bir flaş var mı?

• quote:

teşekkür ederim... kısa film denemem hiç olmadı, kısa videolar cekiyorum. lens ve makina ile anca bu kadar oluyor, video olayi icin
    detayli ekipman lazim.

hocam, prime lensiniz nedir tam olarak?
  • quote:

quote:

teşekkür ederim... kısa film denemem hiç olmadı, kısa videolar cekiyorum. lens ve makina ile anca bu kadar oluyor, video olayi icin
    detayli ekipman lazim.

hocam, prime lensiniz nedir tam olarak?

prime olarak 50mm var
    normal olarak 17-50 var onu fazla kullanmiyorum video icin.
  • ben videolari 720 50 fps cekiyorum, sony vegasta isliyorum. bu video isi cok sabır istiyor. birkaç dakikalik video icin onlarca kisa klip cekmek
    gerekiyor, sonra onlari sira ile muzige gore montajlamak. videolari izledigim ve edindigim tecrubeler kadarı ile, makina surekli boynunda asılı olacak surekli degisik entanteneler cekeceksin. ama ugrasinca fotograf cekmekten daha cok zevk veriyor. ama video olayı fotograftan farkli ekipman istiyor. su an yeni bir calisma ile ugrasiyorum yaklasik 30 tane kısa klip cektim,ama hala kafamda birsey olusmadi islemeye baslamak icin en az bir 30 tane daha cekmem lazim.
  • quote:

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık

IMG_3300 by canrdemiR, on Flickr

Bu çocuk anneler gününde konuşma yapıp Engelleri aştı :)

IMG_31343232 by canrdemiR, on Flickr

hocam en buyuk boyda baktıgımda cocugun sol yanagında,sag direseginde ve sag kolunun manşet kısmında flu luk var alan derinliğinden bagımsız
    ne olduğunu cozemedım ve merak ettım

• quote:

Orijinalden alıntı: Acrin

quote:

IMG_3300 by canrdemiR, on Flickr

Bu çocuk anneler gününde konuşma yapıp Engelleri aştı :)

IMG_31343232 by canrdemiR, on Flickr

hocam en buyuk boyda baktıgımda cocugun sol yanagında,sag direseginde ve sag kolunun manşet kısmında flu luk var alan derinliğinden bagımsız
    ne olduğunu cozemedım ve merak ettım

bu forumdan kopmuştum neredeyse :) neyse konuya dönelim , çektiğimde alan derinliği yetersiz olduğu için bende yapay fluluk yaptım silerken oralaar gözden kaçmış :)

• http://www.youtube.com/watch?v=f_zFijL_fAQ&feature=youtu.be

Makineyi alırken yanında bir adet transcend 8gb class 4 kart da verilmişti. Görevliye bu kartla 1080 p çekilir mi dedim. sadece 720 p çekebileceğimi söyledi. Ben de deneme amaçlı bir video çektim ama baktığımda 1920 *1080 görünüyor ve hiç bir takılma yok.ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersss -- 9 Haziran 2012; 12:15:57 >

• @mcroses ; Marka model olarak sormuştum hocam 50 mm'nin. Ayrıca bir de şunu sormak istiyorum, demişsiniz ya 720P 50 fps diye, fps'nin yüksek olması için çözünürlükten ödün vermişsiniz, sebebi nedir? Özellikle video olayı için bu makineyi tercih etmiştim, türevlerine göre bence gayet iyi bir iki hafta sonra da ufak çapta ekipman yapıp, kısa film ya da kısa klip tarzı şeyler çekme denemelerine başlayacağım o yüzden soruyorum, bir de video makinenin ömrünü daha çok etkiliyor diye okumuştum bir iki yerde, ne kadar doğru bilgisi olan var mıdır? Bu arada hep uzatıyorum mesajları, kusuruma bakmayın.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.