Şimdi Ara

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.124
Cevap
8
Favori
67.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rohirim

Arkadaşlar, filtre kullanan var mı aranızda?Varsa tavsiyelerini alabilir miyim? Polarize filtre olsun,ND filtre olsun?

Fiyat performans = Tiffen. Filtre seçimi önemli, 200 tl ye kadar filtre var tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersss -- 20 Temmuz 2012; 5:14:26 >
  • Ben de bir 550d kullanıcısıyım fakat şöyle bir sorunum var. Video çekiminde 1280x720 50 fps çekimde kaydettiğim görüntü normalden hızlı akıyor. Yani normal bir video çektiğinizi ve sonra onu izlerken 1x, 2x hızlandırdığınızı düşünün. Böyle çekiyor ve oynatıyor videoyu. 1920x1080 24/25 fps'de ise böyle bir sorun yok.
    Sandisk 16gb class 10 (30mb/s) hafıza kartı kullanıyorum. Toshiba 8gb class 10 hafıza kartında da denedim aynı sonuç.
    Bu konuda yardım edebilecek varsa çok makbule geçer.
  • Kimsenin hiçbir fikri yok mu?
  • Bir iki gün içinde almayı planlıyorum. Umarım hayırlısı olur.
  •  Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık

IMG_6492 by canrdemiR, on Flickr 50mm

•  Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık

IMG_6379 by canrdemiR, on Flickr

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık

IMG_6378 by canrdemiR, on Flickr

IMG_6938 by canrdemiR, on Flickr

• Makinemin üzerinde şu an IS siz 18-55 lens var gece çekimlerinde sıkıntı yaşıyoruz bana nasıl bir çözüm önerirsiniz? 50mm lens almayı düşünüyorum en uyguna nerrden bulabilirim? Birde tripod almam gerekiyor video çekerkende sıkıntı takılma yaratmayacak 100 lirayı aşmayacak öğrenci işi tripod ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdr_

Makinemin üzerinde şu an IS siz 18-55 lens var gece çekimlerinde sıkıntı yaşıyoruz bana nasıl bir çözüm önerirsiniz? 50mm lens almayı düşünüyorum en uyguna nerrden bulabilirim? Birde tripod almam gerekiyor video çekerkende sıkıntı takılma yaratmayacak 100 lirayı aşmayacak öğrenci işi tripod ne önerirsiniz?

Hocam 50mm lensler genelde 240-260 tl arasidir. Canonun var onu tavsiye ederim. tripoda ise 100tl cok 30-40 tl lik bisey isinizi gorur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KDTrey#25

quote:

Makinemin üzerinde şu an IS siz 18-55 lens var gece çekimlerinde sıkıntı yaşıyoruz bana nasıl bir çözüm önerirsiniz? 50mm lens almayı düşünüyorum en uyguna nerrden bulabilirim? Birde tripod almam gerekiyor video çekerkende sıkıntı takılma yaratmayacak 100 lirayı aşmayacak öğrenci işi tripod ne önerirsiniz?

Hocam 50mm lensler genelde 240-260 tl arasidir. Canonun var onu tavsiye ederim. tripoda ise 100tl cok 30-40 tl lik bisey isinizi gorur.

Sakın kızaksız bir tripod almayın. Ben de 30 tl lik bir hama var. 550 d de deneyeyim dedim. Boyun askısıyla beraber yive döndüre döndüre tripodu sokmak tam bir işkence yive zarar verebilme ve oyma ihtimali de cabası.Çöpe atacaktım sinirden. Rüzgarda falan sallanıyor makine.Zor taşıyor.
    139 tl ye dün darty de bir kaç model gördüm işini layıkıyla yapabilecek.Tripod 1 kere alınır her makinede kullanılır. Ona göre alın pişman olmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersss -- 28 Temmuz 2012; 13:50:06 >

• Evet yorumlarınız çok güzelde marka model önerisi bekliyorum
  • quote:

Gece çekimi için tripod öneririm.
    lens için isterseniz şu satıcıyla bir görüşün makine fiyatları uygun ama lensleri bilemiyorum ---> http://forum.donanimhaber.com/m_62852527/mpage_1/f_/key_//tm.htm#62852527
    İstanbuldaysanız Hayyam'a giderek fiyat araştırması yapın derim ama kime ne fiyat tuttururlarsa. Ben de tripod almaya gitmiştim birinin 35 dediğine diğeri 70 diyor.
    Hayyama girmeden fotoğraf dünyası var oraya da bir bakın derim ( ya da internetten kendi sitesine)
    Bunun dışında sanalpazar ı öneririm müşteri memnuniyeti yüksek olanlarla iletişime geçebilirsiniz.
    Ben deyatech tripodu odak fotodan aldım gayet memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: caner_Fe

IMG_6379 by canrdemiR, on Flickr

IMG_6378 by canrdemiR, on Flickr

IMG_6938 by canrdemiR, on Flickr

hangi lens kullanıyorsunuz acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: This Time

quote:

hangi lens kullanıyorsunuz acaba ?

baştaki 2 fotoda 50 mm 3. fotoğrafta 18-55m
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalpakci

quote:

Orijinalden alıntı: .:KeFReN:.

bende aranıza katıldım gerçi malineyi alalı 2 hafta falan oldu ama henüz havalardan dolayı dışarı çıkıp fotoğraf çekemedim, en kısa zamanda paylaşımlara başlarım.
    ayrıca 550d bu kadar popüler bir makine olmasına rağmen bu konu niye bu kadar durgun anlamadım yeni katılan arkadaşalar hadi el atın konuya tekrar canlansın

Bugün geçmiş mesajlarımdan aynı şeyi yazmak için girecektim. Bu konu neden cansız? Carrefour olsun başka firmalar olsun ekmek peynir gibi 550D satıyor, her gün indirim her gün fırsat kitlesi yok ortalıkta.

550D ile çekilmiş bir İstanbul videosu: 1080p ayarında tam ekran izlemenizi öneririm.

çok başarılı bence

• quote:

Orijinalden alıntı: .:KeFReN:.

@deli_poyraz eyvallah hocam

hadi beyler biraz fotoğraf koyun
    bunlar bugünden

ilk kez gece çekim yaptım çok zorlandım hangi ayarda çekeceğimi bilmeden bişeyler çıkarmaya başladım.sanırım isoya fazla yüklendim biraz kumlu oldu fotolar

nere burası

• quote:

Orijinalden alıntı: paptes

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: paptes

Rebelin farkı amerikada üretilmiş sanırım, türkçe menü olmadığından tercih edilmiyor. İngilizce biliyorum fakat sorun yaşar mıyım?

ben japon versiyonunu kullanıyorum yani kiss x4 versiyonu , ingilizcede bir sorun yaşamazsınız emin olun genelde fotoğraf ile ilgili terimmler zaten image den dışarı çıkmıyor gibi :d

Avrupa modellerinin pahalı olmasının sebebi Türkçe menü sadece dimi? Onun dışında bir farkı yok

Türkiye'de vergiler çok olduğu için pahalı.

avrupa ülkelerindeki fiyatlara bakarsan ordaki insanların gelirlerine göre ucuz denilebilir.

gümrük vergisi, ötv vs sağolsun 4 aydır alacağım hala alamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: loomy

http://www.saturn.de/mcs/product/CANON-EOS-550D-18-55III-75-300III,48352,241271,281691.html

550 icin bu paket ve fiyat nasildir sizce?

hocam paket fiyatı bilmem ama 75-300 lens kullanmanı tavsiye etmem. onun yerine 55-250 almalısın bence
  • ne farki varki ikisinin?
    Kusura bakma pek bilgili degilim.
    55-250 nin ne gibi avantajlari olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: loomy

ne farki varki ikisinin?
    Kusura bakma pek bilgili degilim.
    55-250 nin ne gibi avantajlari olur?

55-250 hem daha keskin hemde IS li diye biliyorum

http://500px.com/photo/10661921

http://500px.com/photo/10661917

http://500px.com/photo/10661871 bularda geçen yüklediğim fotoların 500pxteki hali :D bi bakarsanız sevinirim

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.