Şimdi Ara

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.124
Cevap
8
Favori
67.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık
  • buyrun yeni fotoğraf bu fotoğrafıda çektiğim en iyi kareler arasına koyuyorum . baan göre bi duygu yüklü arkada yanyana oturan sevgililer önde ise sokak arkadaşını kucağına almış bir insan ............

IMG_9591 by canrdemiR, on Flickr

bbu arada @ first person keskin ve güzel bir foto olmuş tebrik ederim

• Mevlüt'ün üzerine fazla gittik ama ben de bir öneride bulunayım .. Yeni başlayan biri olarak kullanacağın mod "P" dir. P mdounda bütün kontrolü makineye bırakmazsın. İso, Poz Telafisi (EV) Beyaz dengesi ayarlarını yaparsın. Makine sadece enstantane ve diyaframı ayarlar. Makinenin verdiği değerlere bakarak aşağı yukarı bir tahminde bulunursun daha sonraki manuel çekimlerin için....1/15 in altındaki fotoğrafları elde çekemezsin ki senin çektiğin gece fotoğrafların sanırım öyle..ben çekiyorum ama zamanlayıcıyı ayarlayıp derin bir nefes alarak..(sakın evde denemeyiniz)
    Aşağıdaki fotoğraf örnek teşkil etmesi açısından..Yeni manuel lensim Helios 44m-5 58mm. İlk denemelerim. Manuele alışmaya çalışıyorum. Diyaframı makineden yapmak zevkli.Bununla beraber IS olmadığından gece fotoğrafları zorlu. Tripotla güzel sonuçlar çıkar.

• omersss üzerime gelme gibi durum söz konusu değil. Bütün eleştiri ve önerilere açığım. Ancak P modunu genelde akşam çekimlerinde kullanıyorum. Beyaz ayarı olayına henüz hiç girmedim bile şimdilik makinaya alışmaya çalışıyorum bol bol fotoğraf çekiyorum.
    Bir de iç mekan çekimlerinde çok zorlanıyorum hangi ayarda çekeceğimi bilmiyorum. Mesela özellikle aakşamları çoğu fotoğrafım puslu gibi çıkıyor.
  • Ben benim 550d yi sattım bir tane dell tablet aldım canon 40d arıyorum temiz.550d nin gövdesi falan çok dandikti

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maschinengewehr

Ben benim 550d yi sattım bir tane dell tablet aldım canon 40d arıyorum temiz.550d nin gövdesi falan çok dandikti

Senin fotoğrafa bakış açında bir sorun olmasın? Çünkü hiç bir fotoğraf sever bu şekilde yorum yapmaz. Ergonomisi hoşuma gitmedi yada daha sağlam bir gövde bakıyordum der..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersss -- 16 Ekim 2012; 16:11:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevluts

omersss üzerime gelme gibi durum söz konusu değil. Bütün eleştiri ve önerilere açığım. Ancak P modunu genelde akşam çekimlerinde kullanıyorum. Beyaz ayarı olayına henüz hiç girmedim bile şimdilik makinaya alışmaya çalışıyorum bol bol fotoğraf çekiyorum.
    Bir de iç mekan çekimlerinde çok zorlanıyorum hangi ayarda çekeceğimi bilmiyorum. Mesela özellikle aakşamları çoğu fotoğrafım puslu gibi çıkıyor.

Akşam çekimlerinde P kullanıyorsun fakat iso yu da serbest bırakmışsın(yani otomatik yapmışsın) gibi görünüyor. özellikle ilk fotoğraf.
    Ev içi çekimlerinde daha önce dediğim gibi ışığın durumuna göre 400 iso larda çekim yapabilirsin. Maksat 15 enstantanenin altına düşmemek ki fotomuz net keskin çıksın. 15 altında çekersen zaman ayarlı çek (2sn) ki elinin deklanşöre basarken titreşim yapmasın. Akşam fotoğraflarının puslu olmasının sebebi bunları yapmaman. Tripod kullanmak ise tabiki en iyisi.
    Gündüz motorların olduğu fotoğraf yine çok ışık almış görünüyor. Muhtemen 1/60 larda bir çekim.. ve parlamış.Enstantane daha yüksek olmalıydı. P ye bıraksan iyiydi..fotoğraflarının değerlerini okuyamadım o şekilde daha fazla yardımcı olabiliriz. Diğer soruların içinde yardımcı oluruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersss -- 16 Ekim 2012; 19:13:19 >

• 550D Tamron 17-50

https://vimeo.com/49578633
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

550D Tamron 17-50

hocam maşallah , allah analı babalı büyütsün . video çok tatlı olmuş tebrik ederim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner_Fe

quote:

550D Tamron 17-50

hocam maşallah , allah analı babalı büyütsün . video çok tatlı olmuş tebrik ederim :D

teşekkür ederim Caner
  • buda benim kardeşim :D

IMG_9858 by canrdemiR, on Flickr

•  Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık

IMG_0082 (2) by canrdemiR, on Flickr

• quote:

quote:

quote:

550D Tamron 17-50

teşekkür ederim Caner

Masallah Hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: crunch_xxx

quote:

quote:

quote:

550D Tamron 17-50

teşekkür ederim Caner

Masallah Hocam

teşekkür ederim...

IMG_0155 by canrdemiR, on Flickr bu fotoda baya bi kırop yaptım

Canon EOS Kiss X4, Tamron 90mm f:2.8 @2.8, iso200, 1/100 sn
  • quote:

Orijinalden alıntı: First_Person

Canon EOS Kiss X4, Tamron 90mm f:2.8 @2.8, iso200, 1/100 sn

güzel çalışma tebrikler
  • Teşekkür ederim hocam, ben de sizin yukarıdaki siyah beyaz fotoğrafınızı çok beğendim. Genellikle bu tarz siyah beyaz sokak fotoğrafçılığı örneklerini pentax topiğinde görüyorduk. Burada da olması iyi oldu...
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.