Bildirim
Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık (45. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Arkadaşlar merhaba.
Bana Canon lara uyumlu GPS modülü lazım.
Yani resim çekildiğinde koordinatlarının yerini veren bir modül!
Yada dahili içersinde GPS olan bir modeli olan varmı CANON un?
Ben böyle birşey olduğunu bilmiyordum yeni duydum
Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardım lütfen.
Haaa! bide bana 550D için balık göz lazım,satan birileri varsa pm lütfen,yada ucuz
satılan bir yer varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. -
-
600d kullanıcısı olarak bir iki resim atıyım kaçıyım hemen
85mm 1.8
50mm 1.8 modelin sağ arkadasından[bize göre) YN560II
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilemir -- 14 Kasım 2012; 23:04:18 >
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar Canon batarya ile Uzaktan kumanda Sadece 25 liraya veriyorum kargo size ait istediğiniz kargodan gönderebilirim.. Resimler kendi çekimimdir özelden mesaj atabilirsiniz.. Güvenli alışverişten ilan açıp gönderebilirim.. Pm atabilirsiniz.. İstanbul Pendikten elden teslim alabilirsiniz..
Orjinali ile yakındır batarya 350 400 çekim yapmaktadır.. Batarya 10 mt çekiyor..
-
quote:
Orijinalden alıntı: illuminating
Arkadaşlar Canon batarya ile Uzaktan kumanda Sadece 25 liraya veriyorum kargo size ait istediğiniz kargodan gönderebilirim.. Resimler kendi çekimimdir özelden mesaj atabilirsiniz.. Güvenli alışverişten ilan açıp gönderebilirim.. Pm atabilirsiniz.. İstanbul Pendikten elden teslim alabilirsiniz..
Orjinali ile yakındır batarya 350 400 çekim yapmaktadır.. Batarya 10 mt çekiyor..
elden teslim alabilirim , batarya ne kadar çakma ? kumanda ile time lapse gibi çekimler yapılabilir mi
-
elden teslim alabilirim , batarya ne kadar çakma ? kumanda ile time lapse gibi çekimler yapılabilir miquote:
Orijinalden alıntı: caner_Fequote:
Orijinalden alıntı: illuminating
elden teslim alabilirim , batarya ne kadar çakma ? kumanda ile time lapse gibi çekimler yapılabilir mi
Alıntıları Göster
Batarya kullanışlıdır.. 300 350 çekiim yapmaktadır..
-
-
-
-
Arkadaslar bir sorum var. mesela bir mekanı çekiyorum, otomatik modda karanlık fakat av modunda filan daha aydınlık çıkıyor. sebebi nedir nasıl daha kaliteli çekim yapabilrim? -
quote:
Orijinalden alıntı: welowis
Arkadaslar bir sorum var. mesela bir mekanı çekiyorum, otomatik modda karanlık fakat av modunda filan daha aydınlık çıkıyor. sebebi nedir nasıl daha kaliteli çekim yapabilrim?
çok temeldesiniz hocam googledan egitim videolari aratip izleyin yazarak anlatmak cok uzun surer temel olarak fotografi ne kadar uzun surede cekerseniz o kadar aydinlik cikar. yani 2 sn cektigin foto ile 8 snde cektigin foto arasinda "aydinlik" (pozlama) farki olur. (tabi bu degerler cok abarti 1/200 sn , 1/400 sn gibi degerler olur)
iso ve diyaframda da durum boyledir nekadar iso o kadar aydinlik
ne kadar kucuk ( aslinda buyuk f4 mesala aydinlik f 20 karanlik). o kadar aydinlik
o zaman enstantaneyi yapiyim 8 demeyin 8. saniyede titremeden foto cekmeniz mumkun degildir.
yada isoyu 16000 yapiyim aydinlik ciksinda mumkun degil foto berbat cikar.
ancak diyaframda ne kadar dusuk o kadar kaliteli foto...
buna enstantane diyafram iso ucgeni denir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: alfatime
quote:
Arkadaslar bir sorum var. mesela bir mekanı çekiyorum, otomatik modda karanlık fakat av modunda filan daha aydınlık çıkıyor. sebebi nedir nasıl daha kaliteli çekim yapabilrim?
çok temeldesiniz hocam googledan egitim videolari aratip izleyin yazarak anlatmak cok uzun surer temel olarak fotografi ne kadar uzun surede cekerseniz o kadar aydinlik cikar. yani 2 sn cektigin foto ile 8 snde cektigin foto arasinda "aydinlik" (pozlama) farki olur. (tabi bu degerler cok abarti 1/200 sn , 1/400 sn gibi degerler olur)
ne kadar kucuk ( aslinda buyuk f4 mesala aydinlik f 20 karanlik). o kadar aydinlik
o zaman enstantaneyi yapiyim 8 demeyin 8. saniyede titremeden foto cekmeniz mumkun degildir.
acemiliğime verin, bir çok eğitim videosu var ne diye aratmam gerek?
Mesela "important" nick li arkaşın fotoğrafları buram buram kalite kokuyor :) bugün kapalı otoparkta bir arabanın resmini çekeyim dedim beceremedim bir türlü ayarı tutturamadım.. Nasıl ilerleyeceğim bilmiyorum.Önerileriniz var mı şu siteler ya da videolar öğretir diye? Modların ne işe yaradığını biliyorum ama uygulamada istediğim doygunluk ve aydınlık olmuyor. Lensi değiştireyim diyorum ama daha çok acemiyim. Ek olarak flaş da aldım. Flaşta da acayip bir parlama mevcut. Yakalayamadım bir türlü normali.. :(
-
quote:
quote:
quote:
Mesela "important" nick li arkaşın fotoğrafları buram buram kalite kokuyor :) bugün kapalı otoparkta bir arabanın resmini çekeyim dedim beceremedim bir türlü ayarı tutturamadım.. Nasıl ilerleyeceğim bilmiyorum.Önerileriniz var mı şu siteler ya da videolar öğretir diye? Modların ne işe yaradığını biliyorum ama uygulamada istediğim doygunluk ve aydınlık olmuyor. Lensi değiştireyim diyorum ama daha çok acemiyim. Ek olarak flaş da aldım. Flaşta da acayip bir parlama mevcut. Yakalayamadım bir türlü normali.. :(
falsh sizin icin daha cok erken elinizdeki lensler neler 50mm 1.8 varsa her şeyi daha rahat ögretir bu lens
uzman tvde vardi sanirim ben compacta ogrenip gectim o yuzden hatirlayamiyorum. birde bascek.com var
maalesef cok emek istiyor bizim arkadas kursa gidiyor (gideli 3 hafta oldu) geldi birsey soracam dedi bende sor falan dedim neyse adam 3 kusur haftadir kursa gidiyor beni bilgide ikiye katlamistir diye dusunuyorum neyse bana sordugu soru şu bu lensin uzerinde vr on off var ne ise yarar dedi. 3 haftada vri ogrenememis. bende anlattim falan neyse sonra afyi kapattim manuel ayarlara gectim bir foto cekecektim ( canondan baska foto.mak. kullanmayan birisiyim ilk defa nikon alet elime aldim) elimi focusa goturdum arakadas direk alete sarildi ne yapiyorsun lensi bozacaksin dedi .
kursta manuel netlemeyi dahi ogretmemisler.
bu yasadigim olayi su nedenle anlattim fotografcilik basit gozukur ama bas cek bascek de duzgun foto cekilmez bir iki ay ugraamak gerek simdilik enstantene diyafram kavramlarini cozmek onemli sonra isosudur is dir gelir pesinden.
sizin parlaklik olayina takilmissiniz
kisaca ekranin alt kisiminda -2-10+1+2 seklinde bir grafik var onun altinda bir cizgi saga sola gidip gelir. onu 0. i n altina getirirseniz fotograf normal olur +1 de falan parlak -1 -2 dede karanlik olur
eger bu +2lerin altinda cizgi yoksa okla gosterir okda yoksa
fotoyu cektiginiz tusa yarim basin birakin
mobilde oldugumdan resim koyamiyorum ancak bu kadar aciklaya bildim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi körüklüotobüs -- 24 Kasım 2012; 22:11:47 >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
falsh sizin icin daha cok erken elinizdeki lensler neler 50mm 1.8 varsa her şeyi daha rahat ögretir bu lens
uzman tvde vardi sanirim ben compacta ogrenip gectim o yuzden hatirlayamiyorum. birde bascek.com var
maalesef cok emek istiyor bizim arkadas kursa gidiyor (gideli 3 hafta oldu) geldi birsey soracam dedi bende sor falan dedim neyse adam 3 kusur haftadir kursa gidiyor beni bilgide ikiye katlamistir diye dusunuyorum neyse bana sordugu soru şu bu lensin uzerinde vr on off var ne ise yarar dedi. 3 haftada vri ogrenememis. bende anlattim falan neyse sonra afyi kapattim manuel ayarlara gectim bir foto cekecektim ( canondan baska foto.mak. kullanmayan birisiyim ilk defa nikon alet elime aldim) elimi focusa goturdum arakadas direk alete sarildi ne yapiyorsun lensi bozacaksin dedi .
kursta manuel netlemeyi dahi ogretmemisler.
bu yasadigim olayi su nedenle anlattim fotografcilik basit gozukur ama bas cek bascek de duzgun foto cekilmez bir iki ay ugraamak gerek simdilik enstantene diyafram kavramlarini cozmek onemli sonra isosudur is dir gelir pesinden.
sizin parlaklik olayina takilmissiniz
kisaca ekranin alt kisiminda -2-10+1+2 seklinde bir grafik var onun altinda bir cizgi saga sola gidip gelir. onu 0. i n altina getirirseniz fotograf normal olur +1 de falan parlak -1 -2 dede karanlik olur
eger bu +2lerin altinda cizgi yoksa okla gosterir okda yoksa
fotoyu cektiginiz tusa yarim basin birakin
mobilde oldugumdan resim koyamiyorum ancak bu kadar aciklaya bildim
Gayet açıklayıcı olmuş teşekkürler :)
Elimde sadece 18-55 lens var. 50mm alabilirim ama acemi olunca kalmak istedim biraz pekiştirip sigma 17-70 alayım dedim. :/
-
sigma 17-70 benimde hayalim
ama 50mm 1,8 ayri bir lens o diyafram önizleme tusuna basinca diyafram biçaklarini görmek bile 200tlyi hak ediyor
ben
50mm1.8 mark2 (aldim)
55-250is2 (aldim)
sigma 17-70 f 2.8 makro
bu seti kuracam
18-55is1 i satip 17-70 geçmeyi planliyorum tabi önümüzdeki 2-3 ay icinde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@welowis
Teşekkür ederim.
Manual mod kullanmanızı tavsiye ederim. Perde hızı, diyafram ve ısoyu pozometreye göre ayarlayın. Gösterge sağ tarafta ise sensöre düşen ışığı azaltmanız, sol tarafta ise arttırmanız gerekmektedir. ''0'' değeri sensöre yeterli ışık düştüğünü ifade etmektedir. -
quote:
sigma 17-70 benimde hayalim
ama 50mm 1,8 ayri bir lens o diyafram önizleme tusuna basinca diyafram biçaklarini görmek bile 200tlyi hak ediyor
ben
50mm1.8 mark2 (aldim)
55-250is2 (aldim)
sigma 17-70 f 2.8 makro
bu seti kuracam
18-55is1 i satip 17-70 geçmeyi planliyorum tabi önümüzdeki 2-3 ay icinde
tamron 17-50 daha iyi bir secenek bence.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X