fotoğraflardan anladım ki bana 50mm f1.8 lens lazım Arkadaştan bir haftalığına ödünç alsam ah
öneririm , 50mm ile birde reflektör alınca fotoğraflarda harikalar yaratabiliyorsunuz
quote:
Orijinalden alıntı: alfatime
quote:
Orijinalden alıntı: caner_Fe
quote:
Orijinalden alıntı: paptes
fotoğraflardan anladım ki bana 50mm f1.8 lens lazım Arkadaştan bir haftalığına ödünç alsam ah
öneririm , 50mm ile birde reflektör alınca fotoğraflarda harikalar yaratabiliyorsunuz
reflektor nedir hocam flaş mi? ekleme:18-55le fotograf cekip kendinize yazik etmeyin bence 50mm ile arada daglar kadar fark oluyor hele birde 50mm onune 18-55mm ters baglayinca muhtesem makrolar cikiyor
Caner hocam güzel fotoğraflar ama bari bir ayakkabı verseydin kızcağızlara, yazık değil mi yaw :)
Arkadaşlar bende bu mekinanın yeni kullanıcılarından biriyim. şu sıralar macro için araştırma yapıyorum da acaba macro için lens yada daha uygun fiyatlı olan macro çekim için lense takılan lenslerden öneriniz olur mu? 0.43x 67mm ile birlikte macro genişletici midir nedir öyle birşey veriyorlar sizce ne kadar etkili yada yararlı olur? bu arada 18-135mm ıs lens kullanıyorum 67mm çaplı. bu konuda önerileriniz olursa memnun olurum.
quote:
Orijinalden alıntı: First_Person
Caner hocam güzel fotoğraflar ama bari bir ayakkabı verseydin kızcağızlara, yazık değil mi yaw :)
doğa çekimlerinde ayakkabı olunca o estetik yansıtılmıyor bana göre , ayakların fotoğrafta etkisi var bence .... bi ara şehir içinde çekim yaparsam ayaklarına topuklu veririm :D
Bir kaç fotoğrafta benden eleştirilerinizi bekliyorum
quote:
Orijinalden alıntı: mevluts
fotoğraf izleyin derim :)
arkadaşlar bu makineden almak isteyenler olursa çok uygun bir fiyata veriyorum.düşünenler iletişime geçsin
mevluts tonlar cok yapay, 550D ile degilde cep telefonu ile cekilmis gibi fotolar.
quote:
quote:
fotoğraf izleyin derim :)
Fotoğraf izleyin derken ?Fotoğraf izleyin derken ?
Sizin fotoğraflarınızı izliyorum :)
quote:
Orijinalden alıntı: mcroses
mevluts tonlar cok yapay, 550D ile degilde cep telefonu ile cekilmis gibi fotolar.
Peki ne yapmam gerekiyor bu konuda? Picasa ile oynadım ondan olabilirmi yoksa yanlış yaptığım başka bir yermi var. 18-55 ile çekim yapıyorum. Ne kadar uğraşsam da burada ki fotoğraflar kadar canlı olmuyor. Nerde yanlış yapıyorum bulamadım :)
@mevluts
aslında @mcroses in dediği çok doğru . aslında eleştrim o yönde olacaktı ama cümleyi toparlayamadım :D ....... neyse ilk öncelikle teşkkür ederim . 500px.com sitesindeki fotoğraflara bakabilirsin . 18-55 başlangıç için yeterlidir zaten , fotoğraflarında oynama yapmasan daha güzel gözükecek eminim + vede fotoğraf modlarını öğrenmenn gerek sanırım A modu gibi
quote:
@mevluts
aslında @mcroses in dediği çok doğru . aslında eleştrim o yönde olacaktı ama cümleyi toparlayamadım :D ....... neyse ilk öncelikle teşkkür ederim . 500px.com sitesindeki fotoğraflara bakabilirsin . 18-55 başlangıç için yeterlidir zaten , fotoğraflarında oynama yapmasan daha güzel gözükecek eminim + vede fotoğraf modlarını öğrenmenn gerek sanırım A modu gibi
500px.com U inceleyeceğim. Genelde (TV) enstantene öncelikli çekiyorum. Sanırım AV modda çekim yapsam kendimi biraz daha geliştirebilirim heralde. Portreler dışında Av modu pek kullanmıyorum yanlışmı yapıyorum acaba.. Sizce Av moddamı çalışmalıyım bir süre?
quote:
quote:
@mevluts
500px.com U inceleyeceğim. Genelde (TV) enstantene öncelikli çekiyorum. Sanırım AV modda çekim yapsam kendimi biraz daha geliştirebilirim heralde. Portreler dışında Av modu pek kullanmıyorum yanlışmı yapıyorum acaba.. Sizce Av moddamı çalışmalıyım bir süre?
hep av modda çalışmalısınız bence :) S modu pek kullanılmaz
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: mcroses
Peki ne yapmam gerekiyor bu konuda? Picasa ile oynadım ondan olabilirmi yoksa yanlış yaptığım başka bir yermi var. 18-55 ile çekim yapıyorum. Ne kadar uğraşsam da burada ki fotoğraflar kadar canlı olmuyor. Nerde yanlış yapıyorum bulamadım :)
fotografla oynayacaksin, fotografin beyaz dengesi, keskinliği, ışığı, kontrastı ile oyna ama bunların bir sınırı olsun. fotograf resme donmesin. makinan da güzel lensin de. arkdasin yazdigi gibi sade halleri emin ol cok daha iyidir bu oynanmis hallerinden. bana kalırsa öncelikli hedefin net fotograf cekmek olsun. bunu da av modu ile basarabilirsin lensi iyi tanırsan.
teşekkür ederim arkadaşlar. Bir süre Av moda odaklanayım bakalım. Fotoğraflarımda bir eksiklik hissediyorum ama sebebini çözemiyorum. Bir türlü istediğim derinliği yakalayamıyorum. Dediğiniz gibi bir süre Av takılacağım..