Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yorumların %30 unu okudum. Güzel fotograflar var. Hepinizi tebrik ederim.
    Ben amatör biriyim, cep telefonu gibi aletlerle fotograf çektim, ama ciddi anlamda merakım var. Bu yüzden size izninizle bir kaç soru sormak istiyorum. Buraya yazmamın nedeni ise makinayı inceledim özelliklerini diğer makinalarla karşılaştırdım. Donanimhaber e baktığımda ise olumlu şeyler gözlemledim. Sorularıma gelecek olursa.

1- Neden bu makinayı almalıyım ? Aynı fiyatlarda daha iyi dediğiniz yada ikilemde kaldığınız bir makina varmıdır ? Yada arasında çok fark olmayan daha ucuz bir makina önerebilirmisniz ?
    2- Bu makinayı en ucuz ve en güvenli şekilde nerden alabilirim ve Makinayı alırken nelere dikkat etmeliyim ?
    3- Aynı zamanda havadaki yabancı cisimleri, uçak, bilinmeyen nesne ( ufo ) gibi çekimler yapmayı düşünüyorum. Gece çekimi ve çok yüksekte olan bir uçağı nasıl bir netlikte çekerim, verim alabilirmiyim bu makinadan ?
    4- Amatör ve hobi olarak yapmayı düşündüğüm için temel bilgileri almak istiyorum, teknik olarak hiçbir bilgiye sahip değilim, nereden nasıl bilgi edinmeliyim.

Not: Şuan bilgi toplama aşamasındayım, biraz bilgi toplayıp ramazan ayından sonra makinayı almayı düşünüyorum yorumlarınaza göre. Daha sonra kısmetse bende paylaşıcam fotograflarımı, Dediğim gibi gece çekimleri gökteki hareket eden herşey ilk planda benim için :)

Aklıma ilk gelen sorular bunlar, Cevap verecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Saygılar,

• Selam arkadaşlar. ben bu kamerayı alıcam ama en uygun nereden alabilirim bilmiyorum. yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
  • @efekan makinayı diğer makinalar ile kıyaslıyamam (kıyaslamak için 2. makina kullanmam gerekli çünkü) ama ben 1 2 aydır kulanıyorum gayet memnunum
    daha ucuza bir alt modeli olan 550d var en büyük farkı ekranın döneiliyor olması diğer özellikler olarak hemen hemen aynı deniniyor. Benim için ekranın dönebilyor olması güzel bi ayrıntı oda ayrı tabi :)
    geçe çekimleri yapmak istiyorsan lenslere yüksek paralar dökmek zorunda kalcaksın malesef hele birde zoom lens istiyorsan (uçak vb çekeceksen ilalki lazım) binlerce dolar ı lens için ayrırmak zorundasın malesef

makinayıda eğer getirte bilyorsan yurt dışından getirt ( akraba, arkadaş, eş, dost )
    eğer bu şekilde bir seçeneğin yoksa hayyam vb spot yerelere bakabilrsin veya gittigidiyor üzerinden de alabilrisn ama fiyatları nedense mağza fiyatı ile aynı nerdeyse vatan da 2300 e görmüştüm sanırım biraz nette araştırma yapmanını öneririm.
    İyi akşamlar.

• @ MRMiÇ

Çok teşekkürler hocam.

@ Devilsbutcher

Çok teşekkür ederim hocam, fotoğraf Çamlıca tepesinde çekildi.
  • @yakup_b

Sanıyorum bu makinayı alıcam, gece çekimleri için makinadan çok lens önemli diyorsun anladığım kadarıyla. Nasıl bir lens almalıyım binlerce dolar demişsin, orta halli bir profosyonel için nasıl bir lens gerekir ?
    Tabiki internetten araştırmalarım devam edicek.
    Daha sonra bol bol görüşücez sanırım. Ciddi anlamda merakım var ve doğa üstü fotograflar çekeceğime inanıyorum :p

Görüşmek üzere :)
  • @efekan canon 600D giriş seviyesi bir DSLR makinedir. Bizim gibi ilk dslr makinesini alan ve bu konuda kendini geliştirmek isteyenler için ideal bir makinedir. Fiyat olarak yakın olan 550D'den en önemli farkı dönebilen LCD ekranının olmasıdır bunun dışında birkaç daha küçük farkı vardır önceki sayfalarda okumuşsunuzdur
    2. Garantili almayı düşünüyor ve aceleniz yoksa vatan bilgisayarın %25 indirimini denk getirmeye çalışın 1875 TL ye satılmıştı.hepsiburada ve hızlıal gibi sitelerde 2350TL civarında satılıyor. Eğer Istanbulda yaşıyorsanız sirkeci hayyam da daha ucuz garantili veya spot bulabilirsiniz
    3. Bu tür çekimler için lenslere ciddi yatırımlar yapmalısınız. Kit lens ile bunları yapmanız imkansız gibi birşey:)
    4. Fotoğraf bölümünde üst konularda çekim teknikleriyle ilgili konuları mutlaka okumanı tavsiye ederim bunun dışında canonturk.com,bascek.com,fotoatolye.com gibi siteleri tavsiye ederim.facebookta profesyonel fotoğrafçılık sayfasını da takip edebilirsin.

@bb1925 makineyi garantili mi yoksa spot mu alacaksınız?Istanbulda yapıyorsanız sirkeci hayyamı gezip fiyat araştırması yapın. Başka şehirde iseniz sanalpazar ve gittigidiyordaki satıcılara bakın 1900 TL civarı spot satanlar var.yurtdışında tanıdığınız varsa ebaydan çok daha ucuza alıp getirtebilirsiniz

• alışveriş.com diye bir sitede "CANON EOS 600 D 18-55/IS2 DSLR FOTOĞRAF MAKİNESİ 8 GB KART+ÇANTA+YEDEK PİL (PDX) ve UV FİLTRE HEDİYELİDİR" olarak havaleyle 1994 lira gibi bir fiyat var. Bu siteden daha önce alışveriş yapan varmı? Yan ürünlerin markası modeli yazmıyor ama fiyat çok uygun değilmi?
  • arkadaslar makinenin shotter sayisina nerden bakiyoruz ?
  • @ bb1925

Site hakkında bir bilgim yok ama fiyat çok iyi.

@ Devilsbutcher

Eğer sıfırlanmadıysa çektiğiniz fotoğraf numaralarından anlayabilirsiniz. Onun haricinde shutter sayısına bakmak için bir program yok, sadece teknik servise götürüp baktırabilirsiniz.
  • ben bu makinayı büyük çoğunlukla videosu için alıyorum, kısa film çekimlerinde kullanmayı düşünüyorum. bu tarz video çekimleri için ne tür lensler önebilirsiniz?
  • Ne çekmek istediğinize bağlı ama 50mm f/1.8 lensi kesinlikle tavsiye ederim.
  •  Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ
     Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ

• Video ve portreler için 50mm f1.8 kesinlikle öneriyorum bende.

Gerçi video çektiğiniz alanda ışık yeterliyse kit lens yeterde artar bile. Geniş açısı çok işinize yarayacaktır.

Size kesinlikle önerim, harici bir stereo mikrofon. Videoyu otomatik olarak kullanabilirsiniz; fakat manuelde izin vermesi benim için en büyük artısı. Diyaframı kısarken bile tekerleğin sesinin gelmesi sizi rahatsız edebilir. Bu yüzden mikrofonu kesinlikle kullanmalısınız.
  • @ mllm

Son fotoğraf güzel olmuş hocam, eline sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 22 Temmuz 2011; 23:01:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysséus

@ mllm

Son fotoğraf güzel olmuş hocam, eline sağlık.

Teşekkürler.
    1. fotoğraf Edirde Eski Cami'den Vav harfi. Hat sanatında en estetik harflerden biridir ve çok kullanılır.
    Sarı çiçeğe de ezan çiçeği dediler köyde. Akşam ezanı okunacağı zaman açmaya başlıyor, arılar da onları bekliyor.
    Çok fotoğraf çektim köyde. Makineyi tanımaya başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 22 Temmuz 2011; 23:48:05 >

• arkadaşlar ben de 19 mayısta bir 600d aldım Gold 'dan..asıl amacım kısa film çekmekti.. verdik aldık herneyse .. bu işlerde çok yeni olduğum için makınaya ve fotoğraf çekmeye alışmaya çalışıyordum .geçen gün söz yaptık aile arasında bende makınamı kurdıunm olanı bitenı kayıt edeyım dedım ..yaptık neyse evde heyacanla izlerken baktım ki videonun üzerinde bir kırmızı nokta birde beyaz nokta ..işte dostlar başımdan kaynar sular döküldü ..sonra merak edip fotoğraflarda da var mı diye baktım onlarda da var ilk fotolarıma da baktım onlardad da var..bu nedir diye araştırdığımda hot pixel/dead pixel sorunu ile karşı karşıya kaldığımı anladım ..canon ise makınanız çoğunda bu sorun varmışş..forumların ve nmakınamın yalancısıyım..moralım çok bozuldu..erkayalara servise verdim anlattım derdımı ..alt kata bi abla koymuşlar müşteri ilşkilerinden habersiz biz sizi ararız dedi beni göderdi 4-5 gündür haber beklıyorum şimdi normal yolları deneyerek sabredıyorum eğer kıymetlı makınam bana eskısı gıbı dönmezse vay onların halıne bir haftadır yas halındeyım dostlar..çok acı bır durum ..havalar nasıl olursa olsun bolpozlu olsun saygılar

• Ölü piksel ve hot pikseller çok normaldir ancak şöyle bir durum var, fotoğraflarda pek dert olmazken videolarda eğer çok belirginse can sıkıcı olabilir. Ben dikkat etmedim ama benim makinemde böyle bir sorun yok sanırım. Fotoğrafta bir iki tane vardı, dediğim gibi fotoğraflarda dert değil, videolarda varsa silmek için herhalde karelerine ayırmak lazım.
  • urunu bugun yalcınlarda gordum.uzerındekı 18-55mm lens ıle bırlıkte fıyat olarak 2.300du.daha ucuza nereden alabılırım acaba.suanda vatanda kdv ındırımı var 2.150e gelıyor.bu fıyat uygun mu sızce?baska nereyı onerebılırsınız?spot dusunmuyorum,magazadan garantılı almak ıstıyorum.tesekkurler.
  • Istanbuldaysanız Sirkeci hayyam pasajına bakın garantili daha ucuz bulabilirsiniz.ayrıca sanalpazar veya gittigidiyorda da garantili satan satıcılarda daha ucuza bulabilirsiniz. Vatan bilgisayarın belli aralıklarda yaptığı %25 indirimi beklerseniz 1875 tl ye alma şansınız olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_han

Istanbuldaysanız Sirkeci hayyam pasajına bakın garantili daha ucuz bulabilirsiniz.ayrıca sanalpazar veya gittigidiyorda da garantili satan satıcılarda daha ucuza bulabilirsiniz. Vatan bilgisayarın belli aralıklarda yaptığı %25 indirimi beklerseniz 1875 tl ye alma şansınız olur

cevap ıcın tesekkurler.vatanın kampanyasını beklıcem o halde.dıger yerlere pek guvenemıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.