Bildirim
Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (22. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: efekan
Arkadaşlar yorumların %30 unu okudum. Güzel fotograflar var. Hepinizi tebrik ederim.
Ben amatör biriyim, cep telefonu gibi aletlerle fotograf çektim, ama ciddi anlamda merakım var. Bu yüzden size izninizle bir kaç soru sormak istiyorum. Buraya yazmamın nedeni ise makinayı inceledim özelliklerini diğer makinalarla karşılaştırdım. Donanimhaber e baktığımda ise olumlu şeyler gözlemledim. Sorularıma gelecek olursa.
1- Neden bu makinayı almalıyım ? Aynı fiyatlarda daha iyi dediğiniz yada ikilemde kaldığınız bir makina varmıdır ? Yada arasında çok fark olmayan daha ucuz bir makina önerebilirmisniz ?
2- Bu makinayı en ucuz ve en güvenli şekilde nerden alabilirim ve Makinayı alırken nelere dikkat etmeliyim ?
3- Aynı zamanda havadaki yabancı cisimleri, uçak, bilinmeyen nesne ( ufo ) gibi çekimler yapmayı düşünüyorum. Gece çekimi ve çok yüksekte olan bir uçağı nasıl bir netlikte çekerim, verim alabilirmiyim bu makinadan ?
4- Amatör ve hobi olarak yapmayı düşündüğüm için temel bilgileri almak istiyorum, teknik olarak hiçbir bilgiye sahip değilim, nereden nasıl bilgi edinmeliyim.
Not: Şuan bilgi toplama aşamasındayım, biraz bilgi toplayıp ramazan ayından sonra makinayı almayı düşünüyorum yorumlarınaza göre. Daha sonra kısmetse bende paylaşıcam fotograflarımı, Dediğim gibi gece çekimleri gökteki hareket eden herşey ilk planda benim için :)
Aklıma ilk gelen sorular bunlar, Cevap verecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Saygılar,
efekan kardeş media markt a bir uğra piyasanın en düşük fiyat garantisi ile veriyorlar...ben öyle aldım... media markt da 2200 liraya aldığım makinayı 2 gün sonra gittiğim de vatan bilgisayarda ki 1875 liralık farkını geri ödediler...
-
quote:
Orijinalden alıntı: efekan
Arkadaşlar yorumların %30 unu okudum. Güzel fotograflar var. Hepinizi tebrik ederim.
Ben amatör biriyim, cep telefonu gibi aletlerle fotograf çektim, ama ciddi anlamda merakım var. Bu yüzden size izninizle bir kaç soru sormak istiyorum. Buraya yazmamın nedeni ise makinayı inceledim özelliklerini diğer makinalarla karşılaştırdım. Donanimhaber e baktığımda ise olumlu şeyler gözlemledim. Sorularıma gelecek olursa.
1- Neden bu makinayı almalıyım ? Aynı fiyatlarda daha iyi dediğiniz yada ikilemde kaldığınız bir makina varmıdır ? Yada arasında çok fark olmayan daha ucuz bir makina önerebilirmisniz ?
2- Bu makinayı en ucuz ve en güvenli şekilde nerden alabilirim ve Makinayı alırken nelere dikkat etmeliyim ?
3- Aynı zamanda havadaki yabancı cisimleri, uçak, bilinmeyen nesne ( ufo ) gibi çekimler yapmayı düşünüyorum. Gece çekimi ve çok yüksekte olan bir uçağı nasıl bir netlikte çekerim, verim alabilirmiyim bu makinadan ?
4- Amatör ve hobi olarak yapmayı düşündüğüm için temel bilgileri almak istiyorum, teknik olarak hiçbir bilgiye sahip değilim, nereden nasıl bilgi edinmeliyim.
Not: Şuan bilgi toplama aşamasındayım, biraz bilgi toplayıp ramazan ayından sonra makinayı almayı düşünüyorum yorumlarınaza göre. Daha sonra kısmetse bende paylaşıcam fotograflarımı, Dediğim gibi gece çekimleri gökteki hareket eden herşey ilk planda benim için :)
Aklıma ilk gelen sorular bunlar, Cevap verecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Saygılar,
yanlış anlaşılma olmasın; 2200 - 1875 = 325 lira fark...makinanın içinde ayrıca eğitim programı da çıkıyor...oldukça aydınlatıcı en azından makina ile ilgili ön bilgiler var...http://www.gorselakademi.net/ adresi için kullanıcı adı ve şifresi çıkıyor...
-
@Winpeace güzel fotograflar, ilk fotograftaki çiçeğin ismi ne? -
Between the Pine Leaves by fleeing imagery, on Flickr
At the Mountains by fleeing imagery, on Flickr
Invasion (or Defeat) of the Black Clouds by fleeing imagery, on Flickr
Under the Same Sun by fleeing imagery, on Flickr
Isle of Teen Joy by fleeing imagery, on Flickr
-
Herkese merhabalar. Bende ilk dslr makinamı bugün aldım. Amerikadan getirtdim. T3i içerisinde türkçe menü var. İlk pili ile kullanmayı denedim. Ancak film modunda odaklama yaparken objektifi en sola doğru çevirdiğimde tık diye ses geliyor. sanki bir diş atlıyor gibi ses olurya öyle bir ses. pili bittiği için daha fazla bakamadım. Bu ses normalmi sizce. Canımı sıktı biraz. makina kapalıyken denedim çevirdim objektifi arada bir yapıyor. En sola geldiği zaman durması lazım değilmi sizce. TEŞEKÜRLER. -
manual focus modunda çeviriyorsunuz umarım lensi. MF'ye alarak. üzerindeki lens full-time manual olarak kullanılamaz çünkü elle odaklama yapmak için odak seçim düğmesinin AF değil MF modunda olması gerekir. -
@ Pandelis 1. ve 3. fotografa bayıldım, bulutlar katman katman
Alanya'da Günbatımı; tripod olmayınca çekimlerde istediğim netliğe ulaşmadım Yorumlarınızı bekliyorum
Sunset by mhmt Photography, on Flickr
sunset in Alanya2 by mhmt Photography, on Flickr
Sunset in Alanya castle by mhmt Photography, on Flickr
sunset in Alanya copy by mhmt Photography, on Flickr
-
quote:
Orijinalden alıntı: pandelis
manual focus modunda çeviriyorsunuz umarım lensi. MF'ye alarak. üzerindeki lens full-time manual olarak kullanılamaz çünkü elle odaklama yapmak için odak seçim düğmesinin AF değil MF modunda olması gerekir.
Aptal kafam. Salak gibi hissettim kendimi. Nasıl böyle bir hata yaptım bilmiyorum. İlk makinam ama daha önce çok kullandım dslr makina. Hatta manuel fotoğrafta çektim bu yöntemle yüzlerce kez. Nasıl oldu düşünemedim diyorum kendi kendime. Neyse cevabınız için çok teşekkür edelim. Heyacandan heralde diyorum. Sevindirik oldum şimdi.
-
meraklanmayın 50mm lensi aldığımda aynı olay benim de başıma geldi. hatta makineyi almadan önce lensi almıştım. denemek için çevirdim manuel focus halkasını ufak tıkırtılar gelince fark ettim af modunda olduğunu. sonra tırstım acaba bozdum mu diye ama aşırı zorlamadıktan sonra ufak çevirmeler sorun olmuyormuş :)) -
7d alip son derece kaliteli bir set dizen arkadasim (bendeki setin 5 kati degere sahip), aldiktan 1 ay sonra makineyi "bulanik fotograf cekme" sorunuyla bana getiriyor.
Basta biraz korkuttuktan sonra, lenslerinin MF'de oldugunu gosteriyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: diffriend
7d alip son derece kaliteli bir set dizen arkadasim (bendeki setin 5 kati degere sahip), aldiktan 1 ay sonra makineyi "bulanik fotograf cekme" sorunuyla bana getiriyor.
Basta biraz korkuttuktan sonra, lenslerinin MF'de oldugunu gosteriyorum.
bence o insanlar arkadaşlığını kes -
1800 tl civarinda bir butcem var su anda. sonbahar'da kore'ye gidince ben de 600d almak niyetindeyim. ordaki fiyatlara gore 60d de dusunebilirim. vatan'da ki indirim iyiydi. bidaha ne zaman gelir tahmin var mi? -
vatan'da canon 600d için stok sıkıntısı var. uzun bir süre indirim olacağını zannetmiyorum -
genelde her ay yapıyorlar indirimi,tahminim bayrama yeni bir indirim yapılır. -
indirim genelde yapılıyor ama geçen seferki indirimde kontrol ettim ben internet satışında görünmüyordu 600d. birkaç mağazadaki vitrin ürünlerini vermişler diye duymuştum ama bilemiyorum. -
Konu durgunlaştı biraz hareketlendirelim
Alanya5 by mhmt Photography, on Flickr
ISO'yu otomatiğe bağladığımda 3200 iso'da 4 saniyede böyle bir kare çıktı bol kumlu
Alanya6 by mhmt Photography, on Flickr
f 11-iso 200- 30sn
Alanya4 by mhmt Photography, on Flickr
Alanya3 by mhmt Photography, on Flickr
Alanya2 by mhmt Photography, on Flickr
tamamı tripodsuz çektim, bulduğum yükseltiye dayadım makineyi
-
berke harika olmuş, muhteşem olmuş ellerine sağlık...nasıl kokusu geldi güzel alanya mın... -
arkadaslar selamlar .. bende bı hafta once abd den T3i aldım gruba benı de yazın : )
onu alırken bır de sandısk class 4 16gb bı kart aldım (HD vıdeolar ıcın) ancak vıdeo denemelerım bazen 15 bazen 30. sanıyelerde otomatık olarak durduruldu denerek durduruluyor... bunun sebebı ne olabılir ?? bılen sorunu yasayan warsa deneyımlerını paylasırsa sevıınırım ..tşk -
@honouurr: class 4 değil class 10 almanız gerekir. hız düşük geliyordur.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X