600d de videoya fon müziği nasıl ekleniyor bilen var mı?
Çanta konusunda bir türlü karar veremedim almışken iyi bir şey olsun istiyorum. Lowepro'nun Nova serisine yönlendim sonra Slingshot'lara baktım falan derken iyice kararsız kaldım. Yedek pil'i Phottix marka aldım. Uygun fiyata uzaktan kumanda ve ekran koruyucu aldım. Düşündüğümde artık temel olarak tripod ve çantayı almak kaldı. Çanta konusunda birkaç seçenekten birini belirleyeceğim, tripod konusunda ise taşıması kolay bir şey düşünüyorum ama bir fikrim yok...
beyler 550D ile 600D arasında kaldım.çok büyük bi fark yoksa 600D 18-55MM kitlisini alacam..ilk makinem olacak daha önce hiç bi tercrübem yok 0 bilgi ile başlıcam bu dala..aldığım zaman buraya ekleyip sorularımı sıralarım
iyi bir seçim olmuş şimdiden hayırlı olsun...
quote:
Orijinalden alıntı: aliriza07
Çanta konusunda bir türlü karar veremedim almışken iyi bir şey olsun istiyorum. Lowepro'nun Nova serisine yönlendim sonra Slingshot'lara baktım falan derken iyice kararsız kaldım. Yedek pil'i Phottix marka aldım. Uygun fiyata uzaktan kumanda ve ekran koruyucu aldım. Düşündüğümde artık temel olarak tripod ve çantayı almak kaldı. Çanta konusunda birkaç seçenekten birini belirleyeceğim, tripod konusunda ise taşıması kolay bir şey düşünüyorum ama bir fikrim yok...
lowepro adventura 170 almıştım çok güzel ve yeterince büyük.fiyatı da nova ya göre daha uygun 65tl ye falan almıştım.tripod olarak da digipod 2841 aldım geçen hafta beklediğimden büyük ve ağır çıktı.tavsiye ederim
quote:
Orijinalden alıntı: KediQ
beyler 550D ile 600D arasında kaldım.çok büyük bi fark yoksa 600D 18-55MM kitlisini alacam..ilk makinem olacak daha önce hiç bi tercrübem yok 0 bilgi ile başlıcam bu dala..aldığım zaman buraya ekleyip sorularımı sıralarım
alacağınız yerde 550d ile 600d arasında 100tlden fazla fark yoksa 600d alın.
quote:
Orijinalden alıntı: berke_han
quote:
Orijinalden alıntı: KediQ
hocam bide birşey sorcam..daha cok portre olacak çekimlerim..ilk olarak 18 55mm lens yeterli olacak mı bana..ilerde 50mm alacam tabikide ama aldıktan bi sonra bi süre harcama yapamam malum 2 milyar verecez makineye
hocam bide birşey sorcam..daha cok portre olacak çekimlerim..ilk olarak 18 55mm lens yeterli olacak mı bana..ilerde 50mm alacam tabikide ama aldıktan bi sonra bi süre harcama yapamam malum 2 milyar verecez makineye
18-55 başlangıç için iyi bir lens. Sadece ışığı seven bir lens.sizi bir süre idare edecektir. Daha sonra 50 mm f1.8 alırsınız.ben makineyi alalı 4 ay kadar oldu halen kitlens kullanıyorum
merhaba arkadaşlar benide foruma kaydedebilirsiniz. üç dört gündür forumda bütün yazılanları okudum. bende nikon 5100le canon 600d arasında kalmıştım. kararımı canon dan yana kullandım. vatanda 2118 tlye aldım 18-55 ıs lens kitiyle. %25 kampanyasından alanları tebrik ediyorum :)) ancak cihaza birde 18-135 lens yada daha iyisi varsa arıyorum. fiyatları konusunda bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. + video çekimini aksam evde denedim ama çok tatmin olmadım, gündüzmü hd çekiyor acaba :)) video tecrübesi olanlarda paylaşırsa sevinirim.
makineniz hayırlı olsun,ışığınız bol olsun:) ne tür fotoğraflar çekecekseniz ona göre lens almanız mantıklıdir mesela portre için 50 mm gibi.
portre çekimleri için hangi lensi önerirsiniz we fiyatı ne kadar olur
quote:
Orijinalden alıntı: halilsoa
portre çekimleri için 50 mm f1.8 lens alabilirsiniz.fiyatı da 200-250tl civarıdır
quote:
Orijinalden alıntı: halilsoa
Manuel netlemeyi dusunuyorsaniz Helios 44m 58mm f2 en mantikli cozumdur.
Cipli m42 adaptor (30 TL) + Lens (50 TL) olmak uzere toplamda 80TL'ye kapatirsiniz isi.
Yalniz rus lensi oldugundan gerek renkler biraz soguk ama ps ile duzeltilebilir. Keskin bi lenstir.
Lens olarak Tamron 17-50 VC'siz modelini kullanıyorum. Tavsiye ederim.
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar sanırım 50mm f 1.8 alcam
arkadaslar bende 600D alacağım kısa zamanda.. Su anda biraz ne nedir, ne ise yarar öğrenmeye çalışıyorum.. bununla ilgili geniş bir bilgi kaynağı arıyorum.. Diyafram, fstop, AF, AE gibi teknik terimleri öğrenmeden almayı pek istemedim.. İsin teorik kısmına hakim olunca alacağım sanırım.. Aslında 7D falan almayı planlıyorum ancak başlangıç icin oldukça profesyonel ve her özelliğini kullanabileceğimi düşünmüyorum.. Arada sırada sorularım olacaktır.. Cevaplarinizieksik etmezseniz sevinirim.. Teşekkürler..
başlangıç için 600d iyidir.ayarlarını da hiç kafaya takma.ben 1 hafta önce sıfır bılgıyle aldım ama şimdı makıneye hakim olmaya başladım.yapacağın tek şey makineyi aldıktan sonra,dışarı çıkıp her ayarı kurcalayarak fotoğraf çekmek
quote:
Orijinalden alıntı: TechZone
arkadaslar bende 600D alacağım kısa zamanda.. Su anda biraz ne nedir, ne ise yarar öğrenmeye çalışıyorum.. bununla ilgili geniş bir bilgi kaynağı arıyorum.. Diyafram, fstop, AF, AE gibi teknik terimleri öğrenmeden almayı pek istemedim.. İsin teorik kısmına hakim olunca alacağım sanırım.. Aslında 7D falan almayı planlıyorum ancak başlangıç icin oldukça profesyonel ve her özelliğini kullanabileceğimi düşünmüyorum.. Arada sırada sorularım olacaktır.. Cevaplarinizieksik etmezseniz sevinirim.. Teşekkürler..
Merhabalar, Durumunuzun yettigi en iyi makineyi almaya calisin. Basta giris seviyesi sizi tatmin etsede bunun 1-2 sene sonra olacagi kesin degil.
Fotigrafcilik kompakt makineyle de ogrenilir, 1d mark 3'le de. Durumunuz iyisini almaya yetiyorsa onu alin.
Bu konuda ne kadar ilerleyeceginize bagli.
aslında para problem değil fakat bu aralar Windows'dan sıkılmış bir insan olarak MAC'e yönelmeyi düşünüyorum.. yani 600D ile beraber bir iMac'de almam söz konusu.. o yüzden ilk etapta çok fazla fotoğraf makinasına para bağlamayı düşünmüyorum.. elbette 1-2 sene sonra sarmayacak 600D.. o zaman gelinde 5D Mark II gibi bir şey alırım diye düşünüyorum..