Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: the jackal

quote:

Orijinalden alıntı: diffriend

Hocam buyuk ihtimalle o kisma yukardan basinca ice giriyordur. Makineyi takarken direkt yukardan indirirseniz sorun olmaz.

evet dedigin gibi ice dogru giriyor ama yinede vidayı cevirirken makinaya zarar vericek gibi..yapılıs amacı nedir anlayamadım acıkcası..

Tripodu takarken makineyi mi ceviriyorsunuz anlamadim?

Makinenin altindaki deligi o donen vidaya dik gelecek sekilde sokup alttaki vanayi cevirin. Bu kadar basit hocam zarari olmaz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Scream©

arkadaslar Uzaktan Kumanda almayı düsünüyorumda ,hangi modeli önerirsiniz?

Canon RC 6. 35-40 lira civarinda olmazsa olmaz uzaktan kumanda

teşekkürler.hemen bakıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: the jackal

arkadaslar hediye olarak verilen tripod u bugun kullanmayı denedimde,tripodun üst kısmındaki fotografta isaretledigim kısım fotograf makinemin altını cok hafif cizdi..bu kısım ne işe yarar ve makineme zarar vermeden tripodu nasıl takarım? cahilligimi mazur görüp cevaplarsanız cok sevinirim.
     Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ

Tripod'un üst tablası çıkabilir şekildedir. Orayı çıkarın makinenize sadece tabla olarak takın altındaki mandalı kullanarak vidayı sıkın, makineyi çevirmeyin. Ardından tabla ile tripod'a oturtun. Tablayı kilitleyin. Tablayı çıkarırken de, kilidi açtığınızda makine düşebilir, makineyi tutun ondan sonra kilidi açın.

Edit: Sonradan gördüm

quote:

Hepsini toplamda iyi fiyata almissiniz, hayirli olsun

quote:

Orijinalden alıntı: Frostyrage

Hayırlı olsun aliriza07. İyi günlerde kullanman dileğiyle.

İkinize de teşekkür ederim (:

Birkaç fotoğraf da ben koyayım:

Işıklar... by aliriza_07, on Flickr

Şehir by aliriza_07, on Flickr

Günbatımı by aliriza_07, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza07 -- 21 Ağustos 2011; 12:58:43 >

• @ the jackal

Zamanında benim de başıma gelmişti eski tripodumda. Çok canımı sıkmıştı, o bahsettiğin metal parçayı bozup etkisiz hale getirmiştim.
  • ilgi gösterip cevap yazan arkadaslara tesekkur ederim
  • canon 50mm f1.8 kullanmaktayım, yakın çekim yaparken netleme sorunu yaşıyorum bir çiçeğin fotoğrafını çekerken yaklaşık 45cm uzaklıkta duruyorum ama istediğim görüntüyü elde edemiyorum (foto bulanık) ne kadar uzaklıkta durmam gerekiyor ve hangi modda çekim yapmalıyım. diyafram kaç olmalı? yanıtlarsanız sevinirim teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilsoa

canon 50mm f1.8 kullanmaktayım, yakın çekim yaparken netleme sorunu yaşıyorum bir çiçeğin fotoğrafını çekerken yaklaşık 45cm uzaklıkta duruyorum ama istediğim görüntüyü elde edemiyorum (foto bulanık) ne kadar uzaklıkta durmam gerekiyor ve hangi modda çekim yapmalıyım. diyafram kaç olmalı? yanıtlarsanız sevinirim teşekkürler.

Normalde 0,45 metrede yanı 45 cm de netlemesi lazım. Makineyi Makro moduna aldığınızdan emin olun. Biraz daha geriye gidip deneyin, eğer hala netlemiyorsa auto-focus ile ilgili bir problem olabilir. Cihazı Manuel focus moduna geçirip tekrar deneyin. Hala istenen netliğe ulaşılmıyorsa donanımsal bir problem olması muhtemel.

Eğer cihaz netleme yapıyor ancak çektiğiniz fotoğraf bulanık çıkıyorsa bu durumda makineyi titretiyorsunuz demektir. Sabitlemeniz yararlı olacaktır. Ya da iso'yu bir nebze artırarak makinenin enstantane süresinin düşmesini sağlayabilirsiniz.

• düşük ışıkta çekim yapıyor olabilirsiniz, bir de bazen odaklama yapılmaya çalışılan nesnenin yüzeyiyle alakalı olarak netlemede sorun çıkarabiliyor.
  • 18-55 kit lensli 600d sahibiyim. makinamdan genel olarak cok memnunum ancak bazi sıkıntilarım yok degil.

1. macro modda flashsiz cekimi bulamadim.
    2. lcd ekran fazla iyi, dolayisiyla insani yaniltiyor, ekranda harika gorunen resimler bilg.da o kadar keskin ve guzel gorunmeyebiliyor. benim icin ciddi problem oluyor.
    3. kit lensin en keskin diyafram degeri konusunda fikirlerinizi de merak ediyorum.
  • Satılık canon 600d türkiye garantili.
    İlgilenenler ilandan ulaşabilir.
    http://forum.donanimhaber.com/m_51953875/tm.htm
  • 600d de makro mod war mı warsa hangisi oluyor.50mm f1.8 lensim war foto çekerken netleme sorunu oluyo hep.40 cm uzaklıktan bile çekim yapamıyor.manuel modda deniyorum olmuyo.farklı bir ayarı değiştirmiş olabilirmiyim.teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: nordica

18-55 kit lensli 600d sahibiyim. makinamdan genel olarak cok memnunum ancak bazi sıkıntilarım yok degil.

1. macro modda flashsiz cekimi bulamadim.
    2. lcd ekran fazla iyi, dolayisiyla insani yaniltiyor, ekranda harika gorunen resimler bilg.da o kadar keskin ve guzel gorunmeyebiliyor. benim icin ciddi problem oluyor.
    3. kit lensin en keskin diyafram degeri konusunda fikirlerinizi de merak ediyorum.

1-macro modda af assist yaparken ışık gerekmicek noktadaysa flaşı açmaz.Ben harici flaş kullanıyorum zaten.
    2-lcd parlaklıgını düşürerek bu soruna çözüm bulabilirsin,en parlakda durursa zaten pil ömrünü kısaltır.
    3-18mm de f3.5 un 2 tık üstü,55mm de 5.6 nın 2 tık üstü ,kısaca en açığın 2 tık üstü derler ancak.70-200 f4 is usm de f4 de dahi deli gibi keskin fotolar çekiyor

50mm 1.8 45cm min netleme uzaklığına sahiptir.Bundan aşağı uzaklıklarda netleme yapamaz.Bende 100mm macro mevcut 15mm den netleme yapabiliyor.

70-200 f4 ün min netlemesi 1.2m ve 3m ayarları var biz napalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fukarakoala -- 22 Ağustos 2011; 13:22:57 >

• iyi de ışık gerekiyorsa ve ben flaş yerine uzun pozlamak istiyorsam nolcak??
    var mıdır bunun bir çözümü acaba...
  • quote:

iyi de ışık gerekiyorsa ve ben flaş yerine uzun pozlamak istiyorsam nolcak??
    var mıdır bunun bir çözümü acaba...

Direk olarak manuel moda alıp değerleri vericeksiniz.Uzun pozlamayı zaten enstante ayarlanabilen modlarda yapılabilir.Ancak en kolayı manuele girip bir tripod yardımıyla yapmaktır.
  • derdimi tam anlatamadım galiba...
    macro modda yetersiz ışıkta flaş kullanmadan uzun pozlamak istiyorum...
    böyle bişey yapabiliyor olmam lazım...
    ama olmuyor...
    lakin kıytırık Canon 570'te yapıyodum...
    çok da güzel oluyordu...
  • quote:

derdimi tam anlatamadım galiba...
    ama olmuyor...
    çok da güzel oluyordu...

Yapabiliyorsunuz. Eğer makinenin yeterli süre pozlama yapmadığını düşünüyorsanız ya da flash'ı otomatik açıyorsa, enstantane öncelikli mod'a geçip perde süresini uzatabilirsiniz. Flash'ı tuşuna basıp açmadığnız sürece açılmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza07 -- 22 Ağustos 2011; 17:47:13 >
  • bu dediklerinizde bir problem yok...
    zaten genel olarak tv ve av modunda kullanıyorum makinayı...
    Benim derdim macro moduyla
    Macro moduna özel olarak enstantane ayarı yapmak istiyorum...
    buna izin vermiyor makina...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliriza07

quote:

derdimi tam anlatamadım galiba...
    ama olmuyor...
    çok da güzel oluyordu...

Yapabiliyorsunuz. Eğer makinenin yeterli süre pozlama yapmadığını düşünüyorsanız ya da flash'ı otomatik açıyorsa, enstantane öncelikli mod'a geçip perde süresini uzatabilirsiniz. Flash'ı tuşuna basıp açmadığnız sürece açılmayacaktır.

bende bunu söylüyorum zaten macro modda uzun pozlama yapılmazki.Gidin manuel modda istediğiniz değerleri girip daha kolay yapın

• macro modda uzun pozlama niye yapılmasın ki...
    belki benim bilgi eksikliğim ama kompakt makinalarda macro mod daha yakından çekime izin veriyor...en azından benim canon 570 öyleydi...çok da harika makro çekerdi...inanılmaz detaylı...kendi çapında tabi...

bana macro mod daha yakından çekim imkanı veriyor gibime geliyor...
    atıyor muyum ??

öyle bir işe yaramıyorsa macro modun auto moddan ne farkı var o zaman diye bir soru geliyo aklıma...
  • quote:

macro modda uzun pozlama niye yapılmasın ki...
    belki benim bilgi eksikliğim ama kompakt makinalarda macro mod daha yakından çekime izin veriyor...en azından benim canon 570 öyleydi...çok da harika makro çekerdi...inanılmaz detaylı...kendi çapında tabi...

bana macro mod daha yakından çekim imkanı veriyor gibime geliyor...
    atıyor muyum ??

öyle bir işe yaramıyorsa macro modun auto moddan ne farkı var o zaman diye bir soru geliyo aklıma...

auto modda diyafram daha açıkken macro mode da alan derinliği olduça düşer sadece netlenen obje net olur.Macroda uzun pozlanmaz zaten çekilen börtü böcek hızlı hareket ediyor çok zor yakalanması ?
    Bu makinelerde lenslerinizin elverdiği şartlarda macro çekersiniz body nin bir katkısı yoktur yakından netlemeye.100mm macro lensim 15mm den çekime izin veriyor misal

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.