Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar canon 600d almayı planlıyorum 18-55 + 75-300 lens ile birlikte fakat bu 75-300 hakkında pek iyi yorumlar okumadım bu iki lens yeni başlayan biri için yeterlimidir yoksa 75-300 yerine 55-250 Is alsam daha mı iyi olur yoksa bütün bu lenslerden vaz geçip 18-135 mi almalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum acil olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi punisher441 -- 22 Ağustos 2011; 22:34:28 >
  • o zaman makro moda gerek yok...
    al manuele, yap ayarlarini cek diyosun yani..
    istedigin kadar da pozla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nordica

o zaman makro moda gerek yok...
    al manuele, yap ayarlarini cek diyosun yani..
    istedigin kadar da pozla...

Aynen öyle.
    Manueli iyi kullanabilen diğer tüm modların özelliklerini uygulayabilir.
    Hatta tripot kullanırsan AF'yi de MF yap, diyaframı kıs, uzaktan kumanda yada 2-10 saniye gecikmeli çek makroyu.
  • 600D yi 18-135mm 67mm lensi ile birlikte aldım, doğa fotoğrafları çekmek için ideal sanırım fakat makro olayı bu lenste çok uzak mesafeden netliyor. 18-135 ile en iyi makro ayarı nasıl olmalı? Birde gece flassızçekim için önerilerinizi almak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: falcon08

600D yi 18-135mm 67mm lensi ile birlikte aldım, doğa fotoğrafları çekmek için ideal sanırım fakat makro olayı bu lenste çok uzak mesafeden netliyor. 18-135 ile en iyi makro ayarı nasıl olmalı? Birde gece flassızçekim için önerilerinizi almak isterim.

18-135 macro lens değildir yakından netleme gibi bi şansın yok.Macro lens alman gerekir.Gece flaşsız çekim için ortam ışığı lazım yoksa makine iso ile ışık vermeye çalışırki buda son isteyeceğimiz şeydir.Geçen 60D ile 800 isodaki fotolarda hafif iso gözüme kötü geldi(tam karelerde böyle sorun yok).Harici flaş alabilirsin yada tetikleyici+harici flaş güzel kombinasyonlar olabilir.
    Flaşsız moda alırsanda yüksek iso kullanır bilgin olsun.O anda ışık yoksa max iso değerine kadar yükselir.

75-300,70-300,55-250 bunları bi dene derim fotolarını karşılaştırıp satın alabilirsin yüksek meblağlara çıkmadan ikinci el 70-200 f4 usm alabilirsin.

• teşekkürler @fukarakoala kardeş. Ben 600D nin Türkçe kullanım klavuzunu PDF olarak arıyorum elinde olan varmı yada link verebilecek olan bir arkadaş varsa çok makbule geçer ramazan ramazan hayır duaları alır vallaha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: falcon08

teşekkürler @fukarakoala kardeş. Ben 600D nin Türkçe kullanım klavuzunu PDF olarak arıyorum elinde olan varmı yada link verebilecek olan bir arkadaş varsa çok makbule geçer ramazan ramazan hayır duaları alır vallaha.

türkçe kullanım kılavuzu bulman biraz zor.Biz 60D ninkini türkiyede satın alan bir arkadaşımızın scannerdan taraması sonucu sahip olduk. burada ingilizcesi mevcut

• Arkadaşlar benide ekleyin aranıza bu gün gittim canon600d 18+135 ile 50mm f/1.8 lenslerle birlikte almış bulunuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: punisher441

Arkadaşlar benide ekleyin aranıza bu gün gittim canon600d 18+135 ile 50mm f/1.8 lenslerle birlikte almış bulunuyorum

hayırlı olsun.600D'ciler hızla çoğalıyor :)
  • Arkadaslar Ihtiyactan 3 Aylik Cok Temiz Canon 600D mi Kit Lensi + Canon 55-250 + Canon 50mm 1.8 Lensi ile birlikte
    Ayrica LowePro nun mukemmel sirt cantasiyla birlikte asagidaki linkten satiyorum . Ilgilenenler ozelime yazabilir. Tesekkurler

http://forum.donanimhaber.com/m_52007670/tm.htm
  • slm
  • slm ben hongkong a her ay 4 kez gıdıp gelıyorum ısım gereyı ve gelırken yanımda canon 600 d 18-55 lens kıt sıfır kutusunda getırıyorum 2 yıl ülke ve 1 yıl uluslararası garantılıdır. fıyatı 1600 tl dır ısteyen arkadaslar bu forma maıl adreslerını bıraka bılır bende msn eklerım saygılarımla...........
  • arkadaşlar EF 75-300mm lens alıcam uygun fiyata nereden bulabilirim?
  • arkadaşlar zoom lens almayı düşunuyorum ama 55-200 ve75-300 arasinda kaldım.önerılerınız nedir.ve nerden bulabilırım uygun fiyata.teşekkurler.
  • Ben 55-250 derim. Nedeni ise 55-250'de image stabilizer yani titresim onleyici bulunmakta. Telefoto lenslerde (yani uzagi cekerken kullandiginiz) titresim bolca oldugu icin buna karsi is teknolojisni kullanabilirsiniz.

Urunu En uygun sirkecide tramvay yolu uzerindeki hayyam fotografcilar carsisinda bulabilirsiniz.
  • ya bi sorum daha olcak. çektiğim bazı fotoğrflar cr2 formatında çıkıyor açamıyorum bu fotoları.nasıl açabilirim veya nasıl jpeg e dönüştürebilirim
  • Macro çekmek isteyen arkadaşlar, makinenin üstündeki macro mod. sizi yanıltmasın, önemli olan lens'inizin minimum netlik mesafesi, bu mesafeden daha fazla netleyeceğiniz konuya yaklaşamayacağınız için yeterli büyüklüğü elde edemeyebilirsiniz. optik kalite kaybı yaşamadan min. netleme mesafesini kısaltmanın en ekonomik yolu uzatma tüpü kullanmak. farklı ölçülerdeki uzatma tüplerini kullanarak optik kalite kaybı olmadan çekeceğiniz objeye yaklaşabilirsiniz, objektifinize ve kullandığınız uzatma tüpünün uzunluğuna bağlı olarak 1:1 hatta daha fazla büyütme oranları yakalayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilsoa

ya bi sorum daha olcak. çektiğim bazı fotoğrflar cr2 formatında çıkıyor açamıyorum bu fotoları.nasıl açabilirim veya nasıl jpeg e dönüştürebilirim

cr2 uzantılı dosyalar raw formatında çekilen fotoğraflar. Makineyle birlikte verilen CD'de "Digital Photo Prefessional" isimli programla ve ya Photo Shop'un "Camera raw" eklentisi ile raw dosyalarını işleyerek jpeg olarak kaydedebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furai

Macro çekmek isteyen arkadaşlar, makinenin üstündeki macro mod. sizi yanıltmasın, önemli olan lens'inizin minimum netlik mesafesi, bu mesafeden daha fazla netleyeceğiniz konuya yaklaşamayacağınız için yeterli büyüklüğü elde edemeyebilirsiniz. optik kalite kaybı yaşamadan min. netleme mesafesini kısaltmanın en ekonomik yolu uzatma tüpü kullanmak. farklı ölçülerdeki uzatma tüplerini kullanarak optik kalite kaybı olmadan çekeceğiniz objeye yaklaşabilirsiniz, objektifinize ve kullandığınız uzatma tüpünün uzunluğuna bağlı olarak 1:1 hatta daha fazla büyütme oranları yakalayabilirsiniz.

Uzatma tüplerini kullanmak ciddi sabır istiyor.Chipliler pahalı ancak af confirm alınabiliyor.Manuel netleme kullanıldığı için gerçekten sabır işi istiyor.Geçen hesap ettik.18-55 ters baglama ve körük kullanılırsa 20:1 büyütme elde ediliyor ancak netleyebilmek dahi çok büyük dert.
    Ters bağlama benzeri şeyler ucuz yollu makro için idealken.100m L olmayan macro lens alıp kurtulmak lazım Ben 100mm sahibiyim ve çok memnunum

• arkadaşlar video çekimlerinde video kalitesi ne olursa olsun 5 saniye sonunda çekim otomatik olarak duruyor ve "video kaydı otomatik olarak durduruldu diye bir uyarı veriyor. bunu nasıl çözebileceğim konusunda yardımcı olabilecek biri var mı?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.