Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kullanmakta olduğun hafıza kartın class ı nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: conqueror59

arkadaşlar video çekimlerinde video kalitesi ne olursa olsun 5 saniye sonunda çekim otomatik olarak duruyor ve "video kaydı otomatik olarak durduruldu diye bir uyarı veriyor. bunu nasıl çözebileceğim konusunda yardımcı olabilecek biri var mı?

Kullandığınız hafıza kartı class 4 ise böyle sorunla karşılaşıyorsunuz. Class 10 hafıza kartı alırsanız sorununuz çözülecektirKullandığınız hafıza kartı class 4 ise böyle sorunla karşılaşıyorsunuz. Class 10 hafıza kartı alırsanız sorununuz çözülecektir
  • tamam çok teşekkür ederim benim card class 2 o nedenle yapıyor sanırım hemen class 10 alıyorum :)
  • video çekerken diyaframı kısabiliyo muyuz? kurcaladım bulamadım bilen var mı?
  •  Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ

black pod by <mhmt\>, on Flickr

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ

kitty by <mhmt\>, on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: akrep9

video çekerken diyaframı kısabiliyo muyuz? kurcaladım bulamadım bilen var mı?

kisabiliyorsunuz ama 600d de nasil kisiliyor bilmiyorum

olmadi kitapcigini okuyun (biliyorum cok kalin ) orda vardir
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrep9

video çekerken diyaframı kısabiliyo muyuz? kurcaladım bulamadım bilen var mı?

Hocam hizli ayarlar tusunun ustundeki tusa basili tutup tekerlegi cevirin veya sadece tekerlegi cevirin.

Yada ayarlardan bir bakin bakalim videoda pozlama otomatik mi manuel mi manuele almalisiniz.
  • tamam teşekkürler hallettim o av düğmesine basmadan tekerleği çevirince beyaz dengesini ayarlıyo, basarak çevirince de diyaframı ayarlıyo
  • Arkadaşlar bendende bir kaç deneme

• @punisher441
    güzel fotolar dostum çekimlerin devamını dilerim
  • merhaba arkadaşlar bende aldım eos 600 d , selamlar...
  • arada bi anakonuya da ugrayin
  • quote:

Orijinalden alıntı: pikes

merhaba arkadaşlar bende aldım eos 600 d , selamlar...

hayırlı olsun dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: pikes

merhaba arkadaşlar bende aldım eos 600 d , selamlar...

Hayirli olsun, hosgeldiniz.
  • ben makinemi yeni aldım ve şuan gördüğüm kadarıyla 18 mp olarak kullanmıyorum onu ne yapmam lazım yani 18 mp e alıp mı çekim yapmalıyım yoksa 4.5 mp iyimidir ?
  • Merhaba arkadaşlar,

Bende bu cihazı almayı düşünüyorum (bir kaç model daha var aklımda ama video yeteneklerininde iyi olmasında dolayı bunu tercih edecegim sanırım)...

Yıllardan beri Canon A serisi amator makina ile çekmler yapıyorum.. çekimleri olanak oldugu zamanlarda manuel ayarlar ile yapmaıda tercih ediyorum ani teorik olarak biraz bilgim var...

Bu dogrultuda sanırım bu cihaz benim için dogru bir giriş olacaktır diye düşünüyorum siz ne dersiniz ? (Canon larda AF motorunun Body de olmasıda hoşuma gidiyor..) ..

Bir konuda fikrinizi almak istiyorum .. bir arkadaşım, 600d kit ile ile gelen 18-55 in iyi olmadıgını direk başka bir lens almam gerektiginden bahsetti...
    Daha cihazı hiç kullanmamış olmam, bu işede nispeten yeni başlıyor olmamdan dolayı bu lensin bana bir süre yetencegini düşünüyorum ... ancak siz ne dersiniz ? direk 18-135 gibi bir secenklemi girmek daha dogru olur.. yoksa 18-55 le biraz takılmak .. gercekten yetmedigi durumları hissedip mi daha iyi lenslere geçmek lazım?

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: atoprak

Merhaba arkadaşlar,

Bende bu cihazı almayı düşünüyorum (bir kaç model daha var aklımda ama video yeteneklerininde iyi olmasında dolayı bunu tercih edecegim sanırım)...

Yıllardan beri Canon A serisi amator makina ile çekmler yapıyorum.. çekimleri olanak oldugu zamanlarda manuel ayarlar ile yapmaıda tercih ediyorum ani teorik olarak biraz bilgim var...

Bu dogrultuda sanırım bu cihaz benim için dogru bir giriş olacaktır diye düşünüyorum siz ne dersiniz ? (Canon larda AF motorunun Body de olmasıda hoşuma gidiyor..) ..

Bir konuda fikrinizi almak istiyorum .. bir arkadaşım, 600d kit ile ile gelen 18-55 in iyi olmadıgını direk başka bir lens almam gerektiginden bahsetti...
    Daha cihazı hiç kullanmamış olmam, bu işede nispeten yeni başlıyor olmamdan dolayı bu lensin bana bir süre yetencegini düşünüyorum ... ancak siz ne dersiniz ? direk 18-135 gibi bir secenklemi girmek daha dogru olur.. yoksa 18-55 le biraz takılmak .. gercekten yetmedigi durumları hissedip mi daha iyi lenslere geçmek lazım?

Teşekkürler

18-135 18-55 aralıgında 18-55 den kötü olduğunu hatırlıyorum.18-55 sadece kötülenen bir lens ancak doğru ellerde süper kareler çıkarıyor.
    Canonlarda af motoru lenslerdedir.Body üstünde olan nikondur.

• quote:

Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler

bence 18 55 le başlamak lazım..en azından ben öyle yaptım..şuan içim memnunum ilerde eksikliğini hissedersem daha iyi bi lens alırım..

• quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

bence 18 55 le başlamak lazım..en azından ben öyle yaptım..şuan içim memnunum ilerde eksikliğini hissedersem daha iyi bi lens alırım..

Şahsen ff olmadıkça çoğu lens aspcde o kadar verimli olmuyor.18-55 den sonra fazla fiyat verip almam.Ne zaman 5d mkII alırım o zaman 24-70 alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukarakoala

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler

18-135 18-55 aralıgında 18-55 den kötü olduğunu hatırlıyorum.18-55 sadece kötülenen bir lens ancak doğru ellerde süper kareler çıkarıyor.
    Canonlarda af motoru lenslerdedir.Body üstünde olan nikondur.

Anladım ... sanırım 18-55 le başlamak gayet mantıklı ... farklı-belki daha iyi bir lens ile başlamak ise biraz şımarıklık olacaktır diye düşünüyorum ...

Bu arada sizin belirtmenz ile AF motor olayını biraz deştim ... dediğiniz gibi AF motoru ileri seviye Nikonlarda varmış...

Konu ile ilgili karmaşayı ise baka bir forumdan bir kullanıcı şöyle bir özetleme yaparak gidermiş..

Ref :
    forum.netfotograf.com
    404 - File or directory not found.
    http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=49753

quote:

Nikon'un D3100 ile AF yapabilecek 50mm lensi var. Nikon AF-S 50mm f1.4 lens mevcut ama spot fiyatları bile 500 TL civarında. Yüzlerce forumda yanlış dile getirilen bir hususu tekrar hatırlatmak isterim, Canon'un giriş seviye makinelerinde de gövdede AF Motoru yoktur. Yani Nikon D3100 de olmayan motor 1100d de yok. Hatta 550d ve 600d de yok. Bu yanılgıya neden olan Canon'un USM (kısaca dahili AF motorlu) olmayan lensi piyasada yok ve Nikon lenslere göre daha ucuzlar. Bu nedenle kimse Canon lens aldım makinemde AF yapmadı gibi bir sorunla karşılaşmadığı için de Canon larda built in AF motoru var sanılmaktadır.

Özetle her ikisinde de AF motoru gövdede değildir. Ancak sonucu değiştirmez, Canon 50mm baz lensini 250 TL ye alabilirken aynı özellikteki Nikon lense 500 TL vermeniz gerekecek aradaki fark bu. Böyle bakınca elbette Canon tercih etmek mantıklı görünüyor.

Nikon'un D90 gibi gövdesinde AF motoru bulunan bir makinasını alırsanız evet bazı lensleri daha ucuza bulabiliyorsunuz AF olan AF-S olmayan lensler daha ucuzlar (Canon muadilleri seviyesinde) ancak neredeyse tamamı eski modeldirler. Nikon tüm yeni lenslerini AF-S olarak üretiyor ve buna karşın da Canon muadillerinden pahalılar. (Baz lensler için söylüyorum, Canon L serisi lensler de Nikon muadillerinden pahalılar)

Makinenizi aldıktan sonra ciddi bir lens yatırımı düşünüyorsanız, yani bir kaç tane farklı amaçlı lens alacaksanız Canon alın. Ya da Nikon'un built in AF motorlu olan D90,D7000,D700,D300,D300S,D3S,D3X gibi modellerinden birini. Bunlar daha pahalı ve yüksek seviye makineler olduğuna göre de sizin sorunuzda cevap Canon 1100D olur.

özet olarak, AF olmazssa olmaz bir özellik ise, Canon un ek lesn maliyetleri Nikon a göre daha makul ..

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.