Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler az önce makinayı aldım nasıl kullanacağım hakkında en ufak fikrim yok 2 3 poz cektim denemek için 5 mb yer kaplıyordu sizce normalmidir bu kadar yer kaplaması?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panmordeczka -- 19 Ağustos 2011; 22:01:59 >
  • @kediq normaldir normaldir. keşke daha basit bir makineyle başlasaymışsın giriş seviyesi bir dslr-like compact makine alabilirdin. neyse biraz zorlanmakla birlikte çok okuyup çok kurcalayıp çok da fotoğraf çekersen temel konuları öğrenebilirsin. kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

beyler az önce makinayı aldım nasıl kullanacağım hakkında en ufak fikrim yok 2 3 poz cektim denemek için 5 mb yer kaplıyordu sizce normalmidir bu kadar yer kaplaması?

hayırlı olsun.internette bolca kaynak var bunları okuyup sonra da uygulayıp kendinizi geliştirirsiniz.
    herkesin Dünya Fotoğraf Günü kutlu olsun:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_han

quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

beyler az önce makinayı aldım nasıl kullanacağım hakkında en ufak fikrim yok 2 3 poz cektim denemek için 5 mb yer kaplıyordu sizce normalmidir bu kadar yer kaplaması?

hayırlı olsun.internette bolca kaynak var bunları okuyup sonra da uygulayıp kendinizi geliştirirsiniz.
    herkesin Dünya Fotoğraf Günü kutlu olsun:)

saolasın..
    birşey soracam
     Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ

şu fotoğraf cekme tuşunun arkasındaki yuvarlak tırtıklı çevirmeli bi tuş var o tam olarak ne işe yarıyor söyleyebilirmisin ?

• av modunda çekim yapıyorsan diyaframı kısmaya ya da açmaya yarar (f değerini artırma ya da azaltma)
    Tv modunda çekim yapıyorsan enstantane hızını ayarlamaya yarar
    M modunda çekim yapıyorsan enstantane,diyafram değerlerini ayarlamaya yarar ayrıca iso tuşuna bastıktan sonra iso değerini ayarlarsın.yani o tekerlek birçok işlevi yapmada kullanılıyor. Kullanım klavuzunuz Türkçe ise bu konuda detaylı bilgi edinebilirsiniz
  • O birçok işe yarıyor:)
    Normalde shutter speedi ayarlar. Av yazan tuşa basarak çevirirsen diyafram ayarı yaparsın.Kademeli poz çekimlerinde kullanabilirsin. Kısacası değerleri o tırtıklı şeyi çevirerek ayarlıyorsun.

Edit: Berke_han daha ayrıntılı bahsetmiş geç kaldık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frostyrage -- 19 Ağustos 2011; 22:50:29 >
  • saolun beyler yavaş yavaş bakıyorum menü türkçe zaten..bu arada ekranının kalitesine bittim cok iyi..
  • hayırlı olsun KediQ
  • saol dostum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panmordeczka -- 20 Ağustos 2011; 3:20:00 >
  • Dün itibari ile Amerika'dan gelen EOS Rebel T3i(600D)'me kavuştum. Türkçe menü var, 18-135 mm objektif tam benlik ilk planda. Daha önce 18-135 ile Nikon D80, 18-105 ile de Nikon D90 kullanmıştım. Bence her ikisinden de keskin görüntü aldım. Sadece Beyaz Ayarı kısmında Nikon'daki gibi direk Kelvin olarak giriş yapabileceğim bir yer bulamadım. Mesela 7700 K ile çekmek istiyorum ama ön tanımlı olarak verilen değerlerden birini seçmek zorundayım. Elle 7700 giremiyorum. Bu bir dezavantaj oldu ama çok kayda değer bir şey değil. Phottix yedek pilimi test ettim, orijinali kadar başarılı herkese tavsiye ederim. Aldığım RC-6 kumanda sorunsuz çalışmakta. Çanta olarak ise sürekli laptop da taşıdığım için Lowepro Compudaypack'i tercih ettim piyasaya göre de uygun fiyata aldım. Güzel bir de tripod aldım. Sonuç itibari ile makine bana 18-135mm kit lensi, 16 Gb kartı, Parasoley'i, UV filtresi, tripodu, yedek pili vs. vs. her şey dahil 2.400 TL civarına geldi.

• Hepsini toplamda iyi fiyata almissiniz, hayirli olsun
  • Hayırlı olsun aliriza07. İyi günlerde kullanman dileğiyle.
  • @aliriza07 hayırlı olsun iyi fiyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panmordeczka -- 21 Ağustos 2011; 19:55:34 >
  • arkadaslar hediye olarak verilen tripod u bugun kullanmayı denedimde,tripodun üst kısmındaki fotografta isaretledigim kısım fotograf makinemin altını cok hafif cizdi..bu kısım ne işe yarar ve makineme zarar vermeden tripodu nasıl takarım? cahilligimi mazur görüp cevaplarsanız cok sevinirim.
     Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ
  • Hocam buyuk ihtimalle o kisma yukardan basinca ice giriyordur. Makineyi takarken direkt yukardan indirirseniz sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diffriend

Hocam buyuk ihtimalle o kisma yukardan basinca ice giriyordur. Makineyi takarken direkt yukardan indirirseniz sorun olmaz.

evet dedigin gibi ice dogru giriyor ama yinede vidayı cevirirken makinaya zarar vericek gibi..yapılıs amacı nedir anlayamadım acıkcası..
  • arkadaşlar EF 50mm f/1.8 II lens aldım.fakat ayarlarını, çekim tekniğini anlayamadım tam.bir cismi yakından çektimmi ya çekmiyo ya da çok bulank çıkıyo.mesela bi çiçeği çekiyorum arka planı flu çıkarmak istiyorum çiçek net çıksın istiyorum ama olmuyo.çiçeğin dibine kadar girmemmi gerekiyo yoksa uzaktan mı çekicem anlamadım.çok yakından çektimmide çekmiyo ya da bulanık çıkıyo resim.çekmek istediğim şeye ne kadar uzklıkta olmam gerek? şimdiden çok teşekkürler.
  • Çok yaklaşmış olabilirsin. Min netlik mesafesi o lens için 45cm. Daha yakın durursan netleyemezsin.
    Ayrıca ortamda ışık yetersizse netleme yapamıyor olabilir
  • arkadaslar Uzaktan Kumanda almayı düsünüyorumda ,hangi modeli önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scream©

arkadaslar Uzaktan Kumanda almayı düsünüyorumda ,hangi modeli önerirsiniz?

Canon RC 6. 35-40 lira civarinda olmazsa olmaz uzaktan kumanda
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.