Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trooper27

quote:

Orijinalden alıntı: diffriend

Lenste parasoley takılı oluyor mu? Bazen bende de parasoleyden kaynaklı tepe flaştan dolayı gölgelenmeler oluyor çünkü.
    Ayrıca tepe flaşını bunun gibi bir soruna çözüm için kullanacaksanız en ucuz olan modelden alın, veya YN modellerine bakın 80-100-150 lira gibi fiyatları var.
    Evladiyelik olsun derseniz 430 ex 2 veya 580 ex 2 öneririm.

parasoley yok 430 ex var burada arkadaşta 350 tlye bırakıcak 2. el olarak nedersiniz? ex le ex 2 arasında çok fark varmıdır acaba?

2.elde flaşlar biraz riskli oluyor ben her zaman flaş konusunda sıfır alma taraftarıyım.
    ex ile ex 2 arasında fark var ama çok değil; fakat sizin kullanımınız önemli asıl. Eğer sadece gölge sorununz var ise ucuz olan ttl flaşlara bakabilirsiniz çünkü eğer makinenizin kendi flaşı size yetiyorsa çok güçlü bir flaş almak parayı çöpe atmak olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ken_vega

bu makinayla macro lens takıp çekim yapan arkadaşlar resimlerini paylaşırmı diye bi ricada bulundum..

makro lense gerek yok. kit lensi (18-135mm) in zoom u fulle 45- 60 cm uzaklıktan çek. al sana makro :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_han

quote:

Orijinalden alıntı: KazimYuksel

arkadaşlar benide ekleyin. ben yaklaşık 1 ay önce aldım. vatan computer ı iyi takip edin ben 600d + 18-135 mm kit lens aldım %25 indirimli 2435 tl ye geldi

hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz

listeye eklersen sevinirim..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berke_han

quote:

arkadaşlar benide ekleyin. ben yaklaşık 1 ay önce aldım. vatan computer ı iyi takip edin ben 600d + 18-135 mm kit lens aldım %25 indirimli 2435 tl ye geldi

hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz

listeye eklersen sevinirim..

Liste güncellendi.Canon 600D ailesi hızla büyüyor

• :D
  • EVET BEYLER AMERİKADAN 600D alıcam , ancak bu makinayı al bu lensler f/p ürünüdür olmazsa olmaz dediğiniz lens varmı yani bi Tamron 18-270mm f/3.5-6.3 Di-II LD VC Aspherical (IF) Macro Lens (72mm) almak istiyorum bide 50 mm alsam nasıl olur acaba 18-55 e çok ihtiyaç duyarmıyım bi fikir sunun bakalım beyler.

makinayı buradan alıcam lenslerde aşşağıda gözüküyo

• Keskinlik istiyorsanız 18-270, 18-200 gibi lenslerden uzak durun. Bu lenslerin odak aralığı dışında pek bir esprsi yoktur.

Eğer fp ürünü bir lens istiyorsanız, Tamron 17-50 ve Canon 55-250 IS ile çok da ucuza kaliteli bir set dizebilirsiniz. İnanın bana 18-270'in keskinliğine kıyasla jilet gibi fotoğraflar elde edersiniz.

50mm'ye ise gerek yok, çok iyi bir lens evet tartışılmaz ama 17-50'nin f5.6 diyaframda 50mm f1.8 ile yarıştığını söyleyebilirim. Geceleri portre çekme ihtiyacınız yoksa 50mm lensi başka bahara bırakabilirsiniz. Zaten pahalı bir lenste değil, sıfır garantilisini Türkiye'de 240 litaya çok rahay bulabiliyorsunuz
  • beyler 18-55 kit lensim için şu ürün uygun olur mu aldıktan sonra uyumsuzluk felan yaşamayım
  • Merhaba dostlar. 600D gövdeyi en uygun fiyata nerden alabiliriz? Ereyon'da farklı kitlerle satılan, farklı fiyatlara sahip modeller var. Pahalı olanlar Eurisia garantiliymiş. Şimdi ben bunu yurt dışından alsam Canon TR garantisinde olacaktır sanırım. Yani olacak, değil mi? Bir de kit alıp almamak da kararsızım. Makro almayacağım, geniş açılar için 18-55 yeterli olur mu bilmiyorum ama iş görür sanrım. Daha çok portre çalışacağımdan 50 mm Sigma 1:1.4 düşünüyorum ve bunlara kardeş, daha doğrusu ağabey olarak 70-200 mm gibi bir telelens alabilirim ama 50 mm haricinde diğerlerinde kararsızım.
  • Herkese Merhaba,
    Bende Canon EOS 600D aldım beni de dahil edin gruba
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

beyler 18-55 kit lensim için şu ürün uygun olur mu aldıktan sonra uyumsuzluk felan yaşamayım
    http://urun.gittigidiyor.com/55mm-YAPRAK-TIPI-LENS-HOOD-Parasoley-SIFIR_W0QQidZZ44966219#aciklama

Lensinizin filtre çapı 58mm'dir. Linkini verdiğiniz parasoley ise 55mm. Yani uymaz, 58mm çaplı olanlara bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Merhaba dostlar. 600D gövdeyi en uygun fiyata nerden alabiliriz? Ereyon'da farklı kitlerle satılan, farklı fiyatlara sahip modeller var. Pahalı olanlar Eurisia garantiliymiş. Şimdi ben bunu yurt dışından alsam Canon TR garantisinde olacaktır sanırım. Yani olacak, değil mi? Bir de kit alıp almamak da kararsızım. Makro almayacağım, geniş açılar için 18-55 yeterli olur mu bilmiyorum ama iş görür sanrım. Daha çok portre çalışacağımdan 50 mm Sigma 1:1.4 düşünüyorum ve bunlara kardeş, daha doğrusu ağabey olarak 70-200 mm gibi bir telelens alabilirim ama 50 mm haricinde diğerlerinde kararsızım.

Merhabalar,
    Öncelikle eğer İstanbul'daysanız çok büyük bir avantajınız var; Hayyam Çarşısı.

Ben body alırken her koşulda denenerek spot alınmasından yanayım. Eğer bu makinelerde back/front focus gibi hatalar yoksa ve aldığınız yerde güvenli bir yerse hiç çekinmeden alabilirsiniz.

Bu tür makineler kolay kolay bozulmaz, evladiyeliktir çoğu anlayacağınız. Düşme, ezilme, sıvı teması gibi konularda sensör eğer hasar gördüyse bu sorun oluşturabilir ama küçük çarpmalar en fazla çiziklere ve kozmetik açıdan zararlara sebep olabilir; şiddete bağlı anlayacağınız. Herneyse, saydığım olaylarda (düşme, ezilme, sıvı teması vb) makine bozulur genelde ve bunu servisler "kullanıcı hatası" olarak adlandırıp garanti dışı bırakır

Gerçi zaten dünyanın en kötü garantileri bizdede neyse

Yurtdışından alma fırsatınız var ise yurtdışından alın. Onun dışında alternatif olarak Sirkeci Hayyam en iyisidir. Burdan almak isterseniz güvenilir dükkanları söyleyebilirim. Bazıları kurnaz çünkü. Pm atmanız yeterli İkisinin de imkanı yoksa, Vatan'da %25 indirimler oluyor bu sayede yurtdışı fiyatına eşdeğer ürünler bulabiliyorsunuz, hemde taksit imkanıyla. Buralarada bakabilirsiniz.

Onun dışında 18-55mm IS iyi bir lenstir geniş açıda. Zaten geniş açı manzara amaçlı çekilir ve manzaralarda f8-f11 gibi diyafram değerleri kullanılır. Bu diyafram değerleride kit lensin en keskin değeridir. Eğer 18mm size yetiyorsa çekinmeden kullanabileceğiniz bir lenstir.

Tabii geniş açı eğer sizin için çok önemli ise ff bodyleri tercih etmek daha önemli.

Eğer 50mm'ye ihtiyacınız var ise prime kadar kaliteli olmasada ödüllü Tamron 17-50 f2.8 lensi alabilirsiniz. Hem geniş açıda hemde portrelerde keskin görüntüler alırsınız. 70-200 ise benim favori lensimdir. Özellikle 70-200 f4L IS 70-200'ler arasındaki en iyi optiğe sahip olmasıyla bilinir.

Bende 85mm prime olmasına rağmen bu açılarda portrelerde 70-200'ü kullanıyorum çünkü gerçekten çok kaliteli.

İllaki prime alacaksanız Canon 50mm f1.4 alın yarı usm motoru olmasına rağmen sigmaya göre daha hızlı netliyor.

Şimdiden hayırlı olsun, bir sorunuz var ise PM atabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: LesEnfantsTerribles

Herkese Merhaba,
    Bende Canon EOS 600D aldım beni de dahil edin gruba

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

beyler 18-55 kit lensim için şu ürün uygun olur mu aldıktan sonra uyumsuzluk felan yaşamayım

Lensinizin filtre çapı 58mm'dir. Linkini verdiğiniz parasoley ise 55mm. Yani uymaz, 58mm çaplı olanlara bakın

çok sağol dostum

• arkadaşlar ben de 600d almak istiyorum bulunduğum şehirde bulamıyorum. spot, türkçe menülü 18-55 lens ve kutu içeriği olan güvenilir bi şeyi internetten nerden almamı önerirsiniz. adres tavsiye ederseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiesta46

arkadaşlar ben de 600d almak istiyorum bulunduğum şehirde bulamıyorum. spot, türkçe menülü 18-55 lens ve kutu içeriği olan güvenilir bi şeyi internetten nerden almamı önerirsiniz. adres tavsiye ederseniz sevinirim

Hayyamdan gg vs araciligiyla kargolayan cok dukkan var. Hatta nakit alacaksaniz direkt irtibata gecip daha ucuza alabilirsiniz.
  • hep 60D almak istiyordum ama fiyatlar acayip çıkınca 600D almaya karar verdim
    en uygun ve güvenilir bir yer bulduğumda hemen alacağım makinamı
    şuan araştırma yapıyorum
  • hep 60D almak istiyordum ama fiyatlar acayip çıkınca 600D almaya karar verdim
    şuan araştırma yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildermess

hep 60D almak istiyordum ama fiyatlar acayip çıkınca 600D almaya karar verdim
    şuan araştırma yapıyorum

Hocam profilinizde istanbulda oturduğunuz gözüküyor. Fiyatlar uçsada hala en uygun fiyatlar hayyamda ve vatanın %25 indirimlerinde. Vatan indirimi yakalamaya çalışın yoksa son çare Hayyam.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wildermess

hep 60D almak istiyordum ama fiyatlar acayip çıkınca 600D almaya karar verdim
    şuan araştırma yapıyorum

Hocam profilinizde istanbulda oturduğunuz gözüküyor. Fiyatlar uçsada hala en uygun fiyatlar hayyamda ve vatanın %25 indirimlerinde. Vatan indirimi yakalamaya çalışın yoksa son çare Hayyam.

istanbuldayım , vatanı takip ediyorum ama 600D'de bir türlü kampanya olmuyor yada ben denk gelemiyorum
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.