Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nikon D90 alacaktım ama bu makineyi görünce vazgeçtim. 600D daha hoşuma gitti.
  • birkaç sorum olacak foto kalitesine güveniyorum ama video da benim için önemli kısa film tarzı çalışmalara katıldım ama kendi makinem ile kendim çalışmak istiyorum video kalitesi konusunda ne söylersiniz beni ilgilendiren nokta 24p sinema modu gerçekten başarılı mı ? youtube daki videolara baktığımda sanki red ile çekmişler gibi örneklere rastladım gerçekten bu seviyede video kaydı yapabiliyor muyuz ? diğer sorum ise alırken hangi lens ile almalıyım 18-135 daha çok hangi tarz için iyi yada video da kullanabileceğim lensler nelerdir ? bir de is konusunda sormak istiyorum görüntü sabitleyici lens ile mi yoksa gövdede mi yer alıyor benim ilk slr makinem olacak yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler...
  • @sis xvier
    Youtube da gordugunuz videolarda 600D yaziyorsa 600D'dir eger guvenilir bir video ise. Canon video konusunda en basarili firma DSLR statusunde.

Lens konusunda ne tur cekimler yaptiginiz onemli. Ayni sekilde videoda da acik diyafram buyuk rol oynuyor. 50mm f1.4 (m42 de olsa olur sonucta focusu siz yapacaksiniz) gibi bir lens ile harika sonuclar alabilirisniz.

Canon ve nikonda is lens uzerindedir.

Eger aralikli yani zoom lensler ile video cekecekseniz bu sizi kanitlar. Gunumuzde en acik sabit diyafram f2.8 civarlarinda. Ha videoda kotu sonuclar mi alirsiniz bu diyaframda tabilide hayir. 18-135 alacaginizda Tamron 17-50 f2.8 alabilirsiniz video konusunda. Tabi sabit odakli bir lensin yerini tutmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gemlik_li_1302

Gün itibariyle bende 600d sahibiyimDaha kullanma fırsatım olmadı.

Bir an sizi ev arkadaşım zannetim,ona da geçen gün 600D aldık, oda gemlikli ve HP diziüstü pcsi var. Makineyi aldıktan sonrada DH üye ol dedim. Bu kadar tesadüfü görünce doğaldır zannetmem, ancak imzada ki HP nin özellikleri okuyunca o olmadığınızı anladım. Çünkü kendisi pcnin özelliklerinden bi haber imzaya yaz desem yazamaz

• merhaba vatanda satılan canon 600d nin bugüne özel kampanyalı fiyat18 135 lens ile 2474 tl 10 taksit piyasa koşullarında iyi bir faiyat mıdır sanırsam bu 2yıl resmi garantili birda şu var nikon d90 da 18 105 lens ile 2200 tl oda yine 10 taksit yani ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: theyapici

merhaba vatanda satılan canon 600d nin bugüne özel kampanyalı fiyat18 135 lens ile 2474 tl 10 taksit piyasa koşullarında iyi bir faiyat mıdır sanırsam bu 2yıl resmi garantili birda şu var nikon d90 da 18 105 lens ile 2200 tl oda yine 10 taksit yani ?

D90 ile 600D aynı segmentin makineleri değil. Biri orta seviye, diğeri giriş seviyesi. Dolayısıyla fiyat karşılaştırması yapmak pek anlamlı olmaz.

Fakat 600D için çokta uygun bir fiyat olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theyapici

merhaba vatanda satılan canon 600d nin bugüne özel kampanyalı fiyat18 135 lens ile 2474 tl 10 taksit piyasa koşullarında iyi bir faiyat mıdır sanırsam bu 2yıl resmi garantili birda şu var nikon d90 da 18 105 lens ile 2200 tl oda yine 10 taksit yani ?

teknosada 18-55 ile 2499, media markt ta 18-135 ile 3200 olduğunu düşünürsek gayet iyi bir fiyat ama 60d nin fiyatı ne kadardı hocam ? aralarında çok fark yoksa 600d almak mantıklı değil 60d orta seviye bir makine uzun süre kullanmak için daha iyi bir seçenek
  • 600D Türkçe kullanım kılavuzu olmayanlar için kullanım kılavuzunu pdf olarak ilk mesaja ekledim

http://www.fileserve.com/file/VsKyKuu/600d.pdf
  • @berke_han
    Tesekkurler, cogu insanin isine yarayacaktir
  • Nemrut Dağı, Batı Terası

Mount Nemrut by <mhmt\>, on Flickr

• 55-250 ile kobe:)

• 18-55 IS2
    China - Guangzhou
    http://imageshack.us/photo/my-images/710/123lur.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknomarks -- 21 Ekim 2011; 14:39:23 >
  • video çok kaliteli ama af modda çekerken tüm objektif sesi içeri giriyor ve netlemesi normalden uzun sürüyor. Manuel netlik yaparak çekmek daha iyi sonuç veriyo. biraz zahmete giriyosunuz tabi.
    5 yıl aradan sonra tekrar canona dönmüş biri olarak 18-55mm ll yi sevdim. ilk versiyonu bayaa kötüydü yani.. biraz macro özelliğide koymuşlar süper olmuş
  • canon 600d yi sanalpazardan satın aldım, yurtdışından getirdiler türkçe menülü 1700 lira. garanti belgesi yok, biraz riske girdim umarım bi sorun yaşamam. ilk dslr kameram hiç deneyimim yok ilk başlarda otomatik modda çekeceğim gibime geliyor. çıraklar ustalar kalfalar çekim için ne önerirsiniz:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiesta46

canon 600d yi sanalpazardan satın aldım, yurtdışından getirdiler türkçe menülü 1700 lira. garanti belgesi yok, biraz riske girdim umarım bi sorun yaşamam. ilk dslr kameram hiç deneyimim yok ilk başlarda otomatik modda çekeceğim gibime geliyor. çıraklar ustalar kalfalar çekim için ne önerirsiniz:)

hayırlı olsun, düşürmedikçe sorun yaşamazsınız.
    Kendinizi otomatik mod'a alıştırmayın. diyafram, enstantane mantığını öğrenin sonra otomatik modu hiç kullanmayacaksınız..
  • Şehir merkezinde yolda buldum.

• Ve eve getirip softbox'ta çektin mi
  • Sokağa softbox kurmuş olamaz..Eve getirmiştir.
  • Dünden beri evde. A4 kâğıdına koydum da çektim.
  • O zaman bayagi kucuk yavrucak
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.