Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (385. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 383384385386387
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    evet hocam bundan bahsediyorum fakat stabilizer özelliği olanına bakın bu gösterdiğinizde yok gibi
  • Rapz01 kullanıcısına yanıt
    fiyat iyi gibi duruyor hocam pek fiyat araştırmadığım için net bişey diyemicem cihazın hızı iyi güzel bi class10 hafıza kartı alırsınız on numara olur çok çabuk alışırsınız ve rahat kullanımı aldıktan sonra tavsiyem manuel modda bolca çekim yapın oto mod sizi geliştirmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djsansa

fiyat iyi gibi duruyor hocam pek fiyat araştırmadığım için net bişey diyemicem cihazın hızı iyi güzel bi class10 hafıza kartı alırsınız on numara olur çok çabuk alışırsınız ve rahat kullanımı aldıktan sonra tavsiyem manuel modda bolca çekim yapın oto mod sizi geliştirmez.

Aynen hocam dediğinizi dikkate alacağım ama çok kararsızım ya, Cihaz eskidi donar, bozulur vs diyenler oldu 650d önerdiler ama o da pahalı şuan için bütçemi aşıyor. Size göre cihazın eksileri nedir hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deafs

quote:

hocam 18-55 vardır sizde muhtemelen ben ek olarak 70-300 canon lens almıştım ikinci el istanbuldan hayyam pasajı varmış ordan 200 liraya almıştım 2 sene önce istanbuldaysanız ordan bakabilirsiniz birde 50 mm lik lens var bununda sıfırı 250 300 arası yine ikinci el temizine bakabilirsiniz ilk başta bu lensler size her türlü çekimi yapmınıza ve lensler arasındaki farkları tanımanıza olanak sağlar

ben hocam değilim sen hocasın zaten ben yenıyım canon 600D bir şey söylecem ben fotograf çekim bile düşünmüyorum sadece video çekim yapıyorum video çekim yapmak lens hangisi uygun ? 50 mm lik lens geçerli mi ?

Hocam fotoğraf çekmicekseniz fotoğraf makinesi yerine bir video kamera almanız daha mantıklı olur bence. Çünkü bu tarz cihazlar daha çok fotoğraf çekim amaçlı tasarlandığı için video performansı video kameralar kadar olmayacaktır. Video kameralar konusunda bilgim olmadığından net öneri yapamıyorum.

Bende canon 600d var standart 18-55 lens var üzerinde. Video çekimde ışıklandırma iyi olursa sorunsuz çekiyor. Ama karanlık ortamda karıncalanma olabiliyor az miktarda.

Yukarıdaki videoyu canon 600d - 18-55 dc lens ile çektik mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: dj batuhan

quote:

Orijinalden alıntı: Deafs

quote:

hocam 18-55 vardır sizde muhtemelen ben ek olarak 70-300 canon lens almıştım ikinci el istanbuldan hayyam pasajı varmış ordan 200 liraya almıştım 2 sene önce istanbuldaysanız ordan bakabilirsiniz birde 50 mm lik lens var bununda sıfırı 250 300 arası yine ikinci el temizine bakabilirsiniz ilk başta bu lensler size her türlü çekimi yapmınıza ve lensler arasındaki farkları tanımanıza olanak sağlar

ben hocam değilim sen hocasın zaten ben yenıyım canon 600D bir şey söylecem ben fotograf çekim bile düşünmüyorum sadece video çekim yapıyorum video çekim yapmak lens hangisi uygun ? 50 mm lik lens geçerli mi ?

Hocam fotoğraf çekmicekseniz fotoğraf makinesi yerine bir video kamera almanız daha mantıklı olur bence. Çünkü bu tarz cihazlar daha çok fotoğraf çekim amaçlı tasarlandığı için video performansı video kameralar kadar olmayacaktır. Video kameralar konusunda bilgim olmadığından net öneri yapamıyorum.

Bende canon 600d var standart 18-55 lens var üzerinde. Video çekimde ışıklandırma iyi olursa sorunsuz çekiyor. Ama karanlık ortamda karıncalanma olabiliyor az miktarda.

Yukarıdaki videoyu canon 600d - 18-55 dc lens ile çektik mesela.

Merhaba Djsansa katılıyorum doğru söylüyorsun baska video kamera almaya bile lazım değil fotograf makinesi için video kalite on numara valla videoyu çekim yaptım çok mükemmel görünüyor memnun oldum video çekimde işiklandırma yoksa karanlık çok kötü görüyor doğrudur
    https://www.serfoto.com.tr/
    Visico Ampul Flaş Seti - I Fotoğraf Çekimi İçin Ekonomik Işık Sistemleri // SERFOTO
    http://www.serfoto.com.tr/U511,117,visico-ampul-flas-seti-i-ampul-flas-visico.htm
    iki tane aldım süper problem yok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deafs -- 2 Nisan 2015; 23:50:18 >

• Güzel konu takipteyim.
  • Canon 600D İle En İyi Çekim Modu Hangisidir? modu hep 'M' çekiyorum ya AV VE TV nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deafs -- 4 Nisan 2015; 19:53:13 >
  • Deafs kullanıcısına yanıt
    bence en iyi çekim modu diye birşey yoktur;
    portre çekecekseniz, diyafram öncelikli (A) modunu kullanmanız gerekir,
    hareketli bir nesneyi çekecekseniz enstantane öncelikli (T) modu kullanmanız gerekir.

google da "canon çekim modları" diye aratırsanız birçok yazı ve video bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazan84 -- 5 Nisan 2015; 14:12:28 >
  • kardeşim 1 hafta önce hediye etti. yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum. manzara, yakın çekim formatına aldığımda, zamanlama hemen çalışmaya başlıyor, 10 saniye sonra çekim yapıyor. onu düzeltemedim. kulübe nasıl katılabilirim? desteğinizi bekliyorum. selamlar..
     Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ
  • quote:

Orijinalden alıntı: sazan84

bence en iyi çekim modu diye birşey yoktur;
    portre çekecekseniz, diyafram öncelikli (A) modunu kullanmanız gerekir,
    hareketli bir nesneyi çekecekseniz enstantane öncelikli (T) modu kullanmanız gerekir.

google da "canon çekim modları" diye aratırsanız birçok yazı ve video bulabilirsiniz.

Hocam bir şey soracağım. Yakın zamanda 600d almayı düşünüyorum ama lens konusunda tereddütte kaldım.
    Yolun başındayım henüz ve bir şeyler öğrenmek için alıyorum bu cihazı ama işime yaraması açısından İS II mi DC III lens mi alayım?
    Bir süre sonra yetersiz kalacak belki ama en azından iyi olanı almak istiyorum. DC III olanlar daha uygun, özellik olarak çok fark olur mu İS II lens ile ?

BİLGİ LÜTFEN!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapz01 -- 10 Nisan 2015; 23:31:46 >

• Rapz01 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

İlk önerim; sadece body alın, lens olarak sıfır yada ikinci el tamron 17-50 yada sigma 17-50 alın. Kit lens bir süre sonra yetersiz geliyor, özellikle düşük ışık koşullarında yavaş kalıyor.

Eğer ilk önerime bütçe el vermiyorsa 600d + 18-55 dc alabilirsiniz. dc ve is II kullandım, aralarında ciddi fark yok bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Bende 600D aldım bugün.75-300 lens ile birlikte. Pilini ilk seferde belli bir saat boyunca şarj etmem gerekiyor mu? Birde çok yeni olduğumdan dolayı kusura bakmayın. 75-300 lens iyimidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih_varol -- 10 Nisan 2015; 20:09:32 >
  • melih_varol M kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun diyeyim şarja takın yeşil ışık yanana kadar yani dolana kadar doldursanız yeterli olacaktır bende 75-300 kullanıyorum fakat bu lens ile çekim yaparken 18-55 e göre dar açı olacağından yakından çekime pek olanak sağlamaz yani diyelim gezmeye çıktınız gördüğünüz objeleri uzaktan çekmeniz gerekebilir çekiminize göre değişir ama günlük kullanımlık bir lens değil ay fotoğrafında iyi sonuç verir makroda artıları vardır vs. önerim bir 18-55 ilave olarak almanız birde sonradan eğer portlere ilginiz varsa 50mmlik bir lenste alırsınız farklı objektiflerde çalışmanız farklarını görerek anlamanıza yardımcı olacaktır iyi çekimler.
  • quote:

Merhaba,

İlk önerim; sadece body alın, lens olarak sıfır yada ikinci el tamron 17-50 yada sigma 17-50 alın. Kit lens bir süre sonra yetersiz geliyor, özellikle düşük ışık koşullarında yavaş kalıyor.

Eğer ilk önerime bütçe el vermiyorsa 600d + 18-55 dc alabilirsiniz. dc ve is II kullandım, aralarında ciddi fark yok bence.

Arastirdim biraz bende pek fark göremedim ama yine titreşim engelleme vs denilmiş çok ciddi bir arti degil tabii ki o. Daha farkli özelliği yok ise almayı düşünüyorum. Fakat bide satacagim zamani düşünüyorum bu işi öğrendikten sonra daha iyi bir makine alabilirim ve bunu satarken beni olumsuz yönde etkilesin istemiyorum.

• Teşekkürler

• Arkadaşlar 600D' yi HDMI girişli bir monitöre bağlamak mümkün mü? Cevap evet bağlanıyorsa kullanılan kablonun adı nedir acaba?
  • firatikus kullanıcısına yanıt
    Makinada hmdı çıkışı var ben hiç kullanmadım şimdiye kadar internette e-ticaret sitelerinde 600d hdmı kablo diye aratın kabloları bulursunuz kablo varsa dediğinizi yapmak mümkündür diye düşünüyorum elektronikçilerde de olabilir ama siz netteki sayfalara bakın derim
  • Merhaba arkadaşlar uzun süre araştırmalarımdan sonra Canon 600D Sigma 18-250 almaya karar verdim fiyatı 2099 tl yanında Canon Çanta ve 8GB Class10 Hafıza Kartı Hediyeli fiyat ve perfonmans anlamında sizinde fikrinizi almak istedim değerli yorumlarınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapz01

quote:

Merhaba,

Arastirdim biraz bende pek fark göremedim ama yine titreşim engelleme vs denilmiş çok ciddi bir arti degil tabii ki o. Daha farkli özelliği yok ise almayı düşünüyorum. Fakat bide satacagim zamani düşünüyorum bu işi öğrendikten sonra daha iyi bir makine alabilirim ve bunu satarken beni olumsuz yönde etkilesin istemiyorum.

Titresim engelleme ciddi ozellik degil mi ? Yapmayin yahu. Bende de sizdeki ayni ekipmandan mevcut, lens den hiç memnun değilim. Tamron un VC li modeli ile 70D alacagim.

• Sonunda klasfoto ya siparis verdim canon 600d tamron 18-270 di II VC PZD lens ile birlikte canon çanta ve 8 gb hafıza kartı hediye 2299tl 9 taksitle aldım bu makine ve lensi kullanan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim herkese iyi çalışmalar diliyorum saygilarimla

• 
Sayfa: önceki 383384385386387
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.