Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bahattintopaloglu

quote:

Orijinalden alıntı: Cem

quote:

Orijinalden alıntı: pandelis

bulb için kabloya ihtiyacınız olacak. 60d'de B menüsünden oluyor ama 600'de direkt yok işte maalesef :)

Şaka gibi cidden, nasıl bu özelliği bu kadar matah bir hale getirirler. Altı üstü bulp mode kardeşim, bazen hayret ediyorum bu firmalara.

bulp nedir ?

Uzun pozlarda, makine perdesinin ya da obtüratörünün istenilen süre için açık kalmasını sağlayan kilitleme sistemi.
    Alıntı.

• 600D bu işi otomatik yapıyor sanırım. siz süreyi kendiniz yönetmek istiyorsunuz doğrumu ?
  • 600d gibi çoğu makinede maximum pozlama süresi 30 sndir. gece astronomi fotoğrafı çekme (yıldızlar vs) gibi daha fazla açık kalma gerektiren durumlarda bulb olmazsa olmaz bir şeydir.
  • yani 30 sn den daha fazla olabiliyor !
    ne kadar olabilir mesela ?
  • maximunu düşünmedim hiç valla. sonuçta kablo bağlayınca bulb modunda bir kere basınca ayna kalkar. bir daha basınca ayna iner. ama elbette hiç basmazsan şarj bitene kadar pozlama yapmayacaktır. aynanın otomatik düşme zamanı olsa gerek. bir seferde 12 dakika video çekebildiğine göre muhtemelen bunun da süresi ona yakın bir şey olmalı. en düşük ayarda 24 dakika çekebiliyor ya. nette de bununla ilgili bilgi bulamadım en iyisi denemek :)
  • quote:

maximunu düşünmedim hiç valla. sonuçta kablo bağlayınca bulb modunda bir kere basınca ayna kalkar. bir daha basınca ayna iner. ama elbette hiç basmazsan şarj bitene kadar pozlama yapmayacaktır. aynanın otomatik düşme zamanı olsa gerek. bir seferde 12 dakika video çekebildiğine göre muhtemelen bunun da süresi ona yakın bir şey olmalı. en düşük ayarda 24 dakika çekebiliyor ya. nette de bununla ilgili bilgi bulamadım en iyisi denemek :)

• Sifir 60d londradan aldim dslr ne bilmeden aldim yer Ankara lstiyen gorebilir 750paunda Verecegim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 10 Aralık 2011; 21:22:42 >

• yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar ilk denemelerim

• Canon 60D + Canon 15-85

edit: pardon 60D konusuna ekleyecektim yanlışlıkla 600d konusuna eklemişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 11 Aralık 2011; 0:26:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Loading

Canon 60D + Canon 15-85

Bidaha olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: cepola

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar ilk denemelerim

2, 6 ve 10. resimleri çok beğendim.

barnaklarınıza sağlık...

• quote:

quote:

Canon 60D + Canon 15-85

Bidaha olmasın

boşverin 600D yi 60D varken

• quote:

quote:

quote:

Canon 60D + Canon 15-85

Bidaha olmasın

boşverin 600D yi 60D varken

bizim bi sıdırımız daha fazla

• quote:

maximunu düşünmedim hiç valla. sonuçta kablo bağlayınca bulb modunda bir kere basınca ayna kalkar. bir daha basınca ayna iner. ama elbette hiç basmazsan şarj bitene kadar pozlama yapmayacaktır. aynanın otomatik düşme zamanı olsa gerek. bir seferde 12 dakika video çekebildiğine göre muhtemelen bunun da süresi ona yakın bir şey olmalı. en düşük ayarda 24 dakika çekebiliyor ya. nette de bununla ilgili bilgi bulamadım en iyisi denemek :)

bir seferde en fazla 12 dakika video çekmek ne demek
    bu makinayı alacağım fakat aklım karıştı şimdi

• 12 dakika sonra kesiliyor video çekimi demek. sonra tekrar başlatacaksın çekimi :) sensörün ısınmasından kaynaklanan bir durum herhalde sonuçta. ama eğer vga çekeceksen 24 dakika kesintisiz çekim olabilir. mesela 60 dklık bir şey mi çekeceksin hd olarak. bunu 5 x 12 şeklinde çekebilirsin.
  • quote:

12 dakika sonra kesiliyor video çekimi demek. sonra tekrar başlatacaksın çekimi :) sensörün ısınmasından kaynaklanan bir durum herhalde sonuçta. ama eğer vga çekeceksen 24 dakika kesintisiz çekim olabilir. mesela 60 dklık bir şey mi çekeceksin hd olarak. bunu 5 x 12 şeklinde çekebilirsin.

quote:

o'su bu'su yok, DSLR makina. sensör foto sensörü neticede. ne kadar soğuk tutabilir kendini? video özelliklerine göre çeşitli dk larda kapatır kendini...

sanırım bu makinelerin hepsinde böyleymiş. sağlık olsun.
    peki 600D'nin fiyat aralığında daha iyi bi makine var mıdır varsa nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Down -- 11 Aralık 2011; 14:15:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Man Down

quote:

bir seferde en fazla 12 dakika video çekmek ne demek
    bu makinayı alacağım fakat aklım karıştı şimdi

o'su bu'su yok, DSLR makina. sensör foto sensörü neticede. ne kadar soğuk tutabilir kendini? video özelliklerine göre çeşitli dk larda kapatır kendini...

• Video icin cekim suresi 30 dakika yada 4gb dosya boyutuyla sinirli. Bulp icinde zaman siniri pldugunu dusunmuyorum, gece zifiri karanlikta bir kac saat acik tutanlar var.
  • Arkadaşlar Selam,

600D 18-135 aldım. Umarım memnun kalırım. İlk DSLR makinam oldu :)

Saygılar.
  • Kaça Aldın makinayı 18-135 lens ile ?
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.